Jump to content
POLITISTI.ro

Cum pot sa ajung sa lucrez la politia rutiera?


PuscasRalucaAncuta

Recommended Posts

PuscasRalucaAncuta

Buna ziua! Sunt eleva in clasa a12-a, iar dupa incheierea liceului as dori sa intru la Scoala de agenti de politie "Septimiu Muresan" din Cluj. Din cate am citit, stiu in mare in ce consta admiterea, cursurile sau examenul de absolvire, insa nu sunt lamurita in legatura cu specializarile. Am auzit ca mai demult se faceau specializari la scolile de agenti, dar acum nu se mai fac. Din asta sa inteleg ca toti absolventii vor lucra in domeniul ordinii publice, sau cum se procedeaza? Multumesc anticipat!

Link to post
Share on other sites
 • Membru

Clasele cu diverse specializari se fac in functie de nevoile Politiei Romane. In ultimii ani, la scolile de agenti, nu s-au mai facut astfel de clase, toata lumea fiind incadrata la Ordine Publica(Sunt cateva exceptii, o clasa de criminalistica si parca vreo 20 de oameni incadrati direct la rutiera dupa terminarea studiilor).

Exista si varianta ca ulterior incadrarii sa te transferi la o astfel de structura daca sunt locuri.

Mai ai alternativa sa sustii admiterea la Academia de Politie, unde, de regula, este clasa cu specializarea care o vrei tu cam in fiecare promotie.

Link to post
Share on other sites
OlteanuRobi

Informatiile expuse mai sus sunt corecte.

La scolile de agenti nu se mai fac specializari, insa cum spune si RPG, poti incerca la academie si acolo ai clasa speciala pentru ce doresti tu. 

 • Downvote 5
Link to post
Share on other sites
 • Membru

OlteanuRobi, nu cred ca RPG are nevoie de confirmarea ta ca postarea lui sa devina valida si demna de luat in seama, mai ales ca sectiunea se numeste Intreaba un politist, iar tu, nu doar ca esti departe de a fi asta, dar mai devreme puneai si celei mai stupide si puerile intrebari pe alte topicuri legate de meseria de politist, cu nici cea mai mica tangenta cu realitatea, iar acum vii sa dai lectii, informatii.

Edited by Ben
 • Upvote 4
Link to post
Share on other sites
OlteanuRobi

Nu dau lectii si nu validez pe nimeni, nu cred ca e interzis sa raspund la intrebare, raspunsul fiind corect. Si nu cred ca am pus intrebari stupide. Degeaba te ataci asa ca nu impresionezi pe nimeni. 

 

Eu am spus ca informariile postate de Ancuta sunt corecte, nu de Rpg. :). Ti-as recomanda sa citesti mai bine raspunsul meu si apoi sa postezi. Bafta 

Edited by OlteanuRobi
 • Downvote 4
Link to post
Share on other sites
 • Moderator

Robică, citește cu atenție regulile secțiunii "Întreabă un polițist" și lasă-i pe polițiștii recunoscuți pe forum să răspundă, pentru că nu ți-a cerut nimeni ție părerea. Cei care pun întrebări aici așteaptă răspunsuri de la polițiști, nu de la altcineva. Încearcă să faci un efort și să înțelegi de vorbă bună și nu ne obliga să luăm măsuri de constrângere împotriva ta.

 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites
 • 4 years later...
ssilviu250

Va salut. Dupa cum probabil reiese din titlu, imi doresc sa devin politist rutier. Insa am o nelamurire, nu stiu in ce consta repartitia dupa terminarea perioadei de scolarizare. Inainte de repartizare, tu ca si absolvent poti afla ce posturi sunt disponibile in cadrul unui IPJ? In sensul ca, eu fiind din Arad, daca as stii ca nu este disponibil un post de politist rutier aici, as alege sa fiu repartizat in Bihor/Timis, daca acolo ar fi. Va multumesc.

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...
 • 1 year later...
iuriedarie1

Salut. Sunt aproape de finalizarea clasei a XII-a si as vrea sa devin politist rutier. Intrebarea este daca pot sa imi aleg aceasta specializare in cadrul Scolii de politie Septimiu Muresan sau daca acest lucru este posibil doar  la academie. Multumesc anticipat!

Link to post
Share on other sites
 • Moderator
Cristi

Chiar daca nu vei reusi sa ajungi din prima politist rutier, fii convins ca poti sa te transferi ulterior. Succes!

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...
iuriedarie1

Buna ziua! Sunt aproape de finalizarea clasei aXII-a si as vrea sa devin politist rutier. Pot fi incadrat direct la politia rutiera dupa ce finalizez studiile la Septimiu Muresan? Si in functie de ce se face repartizarea? Multumesc anticipat.

Edited by iuriedarie1
 • Downvote 2
Link to post
Share on other sites
 • Membru
Roby

Vezi ca ti s-a răspuns deja

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • Florin20
   By Florin20
   Salutare, sunt in clasa a 10 a profil matematica-informatica si de ceva timp am tot cautat informatii despre politia militara dar nu am gasit ceva concret in ce priveste studiile ce trebuie urmate, nu am gasit informatii despre vreo academie care ar pregatii specialisti in acest domeniu, daca imi puteti spune mai multe despre politia militara as fi recunoscator.Multumesc!
  • andro
   By andro
   Buna ziua
   In ce conditii pot conduce un camion ca pe o masina personala ( de zi cu zi ) !
   Ma intereseaza achizitia unu camion DAC 665T anii 90 deci nu se incadreaza ca vehicul istoric
   Stiu ca orice camion are nevoie de tahograf. Mentionez ca am permis categoria C
  • GicuAcnid
   By GicuAcnid
   Bună ziua!
   Îmi puteți spune, vă rog, ce se poate întâmpla în următoarea situație:
   Cineva parchează într-o parcare privată, comercială, semnalizată cu atenționare de parcare limitată pt o anumită perioadă. Proprietarul mașinii lasă automobilul peste timpul-limită, roata mașinii este deblocată prin forțare și autovehiculul pleacă fără să achite taxa de deblocare. Proprietarul este apelat și amenințat că va primi plângere penală pentru distrugere (a caracatiței). Există această posibilitate ca șoferul mașinii să fie anchetat penal? Există temei legal pentru această măsură?
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.