Jump to content
POLITISTI.ro

Instalarea de echipamente de supraveghere si sisteme de securitate bazate pe drone


redoctober

Recommended Posts

        Am o mica companie in care incerc sa imi construiesc propriile mici automatizari, cu statii de comunicatie, senzori, camere de luat vedere, etc. Am inceput ca o pasiune si vreau sa vad daca pot aduce ceea ce fac in Romania. Nu stiu insa cum pot incepe ceva in Romania pe tema asta, pentru ca nu gasesc resursele legislative necesare. Mai exact:

1. Incerc sa imi creez propriul sistem de supraveghere cu micro-camere, drone, sisteme de transmise wireless (intre 100m si 50Km);

2. Toate astea vreau sa le impachetez intr-un sistem complex cu avertizari. De exemplu: o camera poate avea comunicatie si cu senzori de miscare de diferite forme, senzori de flacara, senzori de gaz, fum etc...

3. Drona sa fie folosita in scopul supravegherii pe proprietati private mari, in combinatie cu reteaua de supraveghere cu senzorii si camerele pozitionate in teritoriu. Drona ar putea fi lansata automat si s-ar deplasa la locatia unei alarme pentru a putea lua imagini sau a oferi suport.

Senzorii si camerele le fac eu in functie de proiect, iar softul/programarea tot eu o fac.

Ma intereseaza unde pot gasi un pachet legislativ pentru astfel de firme in zona tehnica. Am inteles ca imi trebuie o autorizatie de la politie pentru asa ceva. Este corect? Pot face instalarea doar la cererea clientilor pe proprietatea lor privata, fara aceasta autorizatie? Exista un centru de informare in Romania unde pot gasi astfel de pachete legislative si consultanta? Cam cate autorizatii as avea nevoie si mai exact ce ar trebui sa inregistrez la Politia Romana sa pot functiona legal? (si mai ales, am voie sa vin cu astfel de solutii in Romania?)

Link to comment
  • Moderator

Nu cred ca exista un pachet legislativ pentru "drone folosite in sisteme de securitate"...ci mai degraba trebuie sa analizezi separat fiecare concept, din punct de vedere juridic:

- in primul rand activitatea de instalare si intretinere a sistemelor de securitate (exista topic deschis pe acest subiect)

- secundo, legalitatea folosirii dronelor (exista unele restrictii privind zborul, s-ar putea sa nu fie legala folosirea dronelor de catre un sistem automatizat fara operator uman etc.)

Ideea este interesanta (chiar futurista :emo-yessir:) insa legislatia romaneasca in domeniul securitatii private este destul de stufoasa, pe alocuri confuza, si s-ar putea sa te lovesti de unele constrangeri ale normelor juridice.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Member

Ca sa iti faci o idee, citește:

Legea 333/2003

Hg 301/2012

Og 29/1997

Legea 677/2001

Intra pe site-ul Autoritatii Aeronautice Civile si mai cauta acolo niste Hg-uri si regulamente aprobate prin ordin al ministrului transporturilor.

 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.