Jump to content
POLITISTI.ro

Delegarea si detasarea politistului

Postare recomandată

Publicat (modificat)

ma poate ajuta va rog cineva cu cateva informatii referitoare la o delegare care mi-a fost facuta la un alt post de politie fara voia mea, din cauza unui sef patimas?

initial am fost delegat 30 de zile, dupa terminarea acestora am mai fost delegat inca 30 de zile. din discutiile purtate cu ceilalti colegi mi s-a spus ca acest fapt este legal si ca dupa o perioada de delegare de 60 de zile , aceasta delegare se poate prelungi numai cu acordul voit al meu. momentan sunt in cea de-a doua luna de delegare. intrebarea mea este ce se va intampla dupa aceasta perioada : mi se va prelungi fara voia mea sau voi reveni la postul initial?

daca este cineva care poate sa ma ajute in rezolvarea acestei situatii ii multumesc anticipat!

Modificat de shareifu
  • Moderator
Publicat

Ordinul Ministrului administratiei sI internelor Nr. 300 din 21.06.2004 privind activitatea de management resurse umane in unitatile ministerului administratiei si internelor

Art. 94 – (1) Poliţiştii şi funcţionarii publici din Ministerul Administraţiei şi Internelor pot fi delegaţi pentru o perioadă de cel mult 60 de zile calendaristice într-un an.

(2) Delegarea personalului prevăzut la alin. (1) pe o perioadă mai mare de 60 de zile calendaristice în cursul unui an se poate dispune numai cu acordul scris al acestuia şi nu poate depăşi 90 de zile calendaristice într-un an.

Art. 97 – (1) Poliţiştii şi funcţionarii publici din Ministerul Administraţiei şi Internelor pot fi detaşaţi într-o altă funcţie vacantă prin dispoziţie / ordin al ministrului administraţiei şi internelor sau, după caz, al şefului /comandantului unităţii din care fac parte, conform competenţelor de gestiune a resurselor umane, pe o perioadă de până la 6 luni.

(2) Pe parcursul aceluiaşi an calendaristic poliţiştii / funcţionarii publici pot fi detaşaţi pentru o perioadă mai mare de 6 luni numai cu acordul lor scris.

Delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca, iar detasarea este actul prin care se dispune schimbarea temporara a locului de munca, din dispozitia angajatorului, la un alt angajator, in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia.

Sper sa te ajute.

Publicat

Eu am fost delegat asa cum zici u..in 2009.. de la un post de politie din suceava la alt post de poltie din suceava..pe 60 de zile...o luna am stat-o in medical..o luna am mers la acel post..si cam atat. Nu t obliga nimeni sa stai mai mult de 60 de zile. Asa ca stai linistit!

• 1 an mai târziu...
Publicat

salut. in urma cu ceva timp am fost delegat, fiind de acord, la o Sectie de Politie pentru 90 de zile... deoarece cred ca am facut o greseala pot face ceva sa intrerup delegarea?... adica sa ma intorc de unde am venit?

Publicat

Cosmin86 daca gandesti, sa nu spui, daca spui, sa nu pui pe hartie, daca ai pus, sa nu semnezi, daca ai semnat........ sa nu te miri!

• Apreciez 1
Publicat

Delegarea si detasarea se poate face doar pe o functie libera? Sau poti si fi delegat/detasat cu tot cu functie?

• 1 an mai târziu...
Publicat (modificat)

Legea nr. 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici;

Art. 88. - (1) Delegarea se dispune în interesul autorităţii sau instituţiei publice în care este încadrat funcţionarul public, pe o perioadă de cel mult 60 de zile calendaristice într-un an.

(2) Funcţionarul public poate refuza delegarea dacă se află în una dintre următoarele situaţii:

a) graviditate;

b) îşi creşte singur copilul minor;

c) starea sănătăţii, dovedită cu certificat medical, face contraindicată delegarea.

(3) Delegarea pe o perioadă mai mare de 60 de zile calendaristice în cursul unui an calendaristic se poate dispune numai cu acordul scris al funcţionarului public.

(4) Pe timpul delegării funcţionarul public îşi păstrează funcţia publică şi salariul, iar autoritatea sau instituţia publică care îl deleagă este obligată să suporte costul integral al transportului, cazării şi al indemnizaţiei de delegare.

Art. 89. - (1) Detaşarea se dispune în interesul autorităţii sau instituţiei publice în care urmează să îşi desfăşoare activitatea funcţionarul public, pentru o perioadă de cel mult 6 luni. În cursul unui an calendaristic un funcţionar public poate fi detaşat mai mult de 6 luni numai cu acordul său scris.

(2) Detaşarea se poate dispune dacă pregătirea profesională a funcţionarului public corespunde atribuţiilor şi responsabilităţilor funcţiei publice, cu respectarea categoriei, clasei şi gradului profesional al funcţionarului public. Detaşarea se poate dispune şi pe o funcţie publică de conducere, cu aplicarea dispoziţiilor art. 92 alin. (2), dacă funcţionarul public îndeplineşte condiţiile de studii şi vechime în specialitatea studiilor şi dacă nu există în cadrul autorităţii sau instituţiei publice funcţionari publici care să exercite cu caracter temporar funcţia publică. Funcţionarul public poate fi detaşat pe o funcţie publică inferioară, numai cu acordul său scris.

(3) Funcţionarul public poate refuza detaşarea dacă se află în una dintre următoarele situaţii:

a) graviditate;

b) îşi creşte singur copilul minor;

c) starea sănătăţii, dovedită cu certificat medical, face contraindicată detaşarea;

d) detaşarea se face într-o localitate în care nu i se asigură condiţii corespunzătoare de cazare;

e) este singurul întreţinător de familie;

f) motive familiale temeinice justifică refuzul de a da curs detaşării.

(4) Pe perioada detaşării funcţionarul public îşi păstrează funcţia publică şi salariul. Dacă salariul corespunzător funcţiei publice pe care este detaşat este mai mare, el are dreptul la acest salariu. Pe timpul detaşării în altă localitate autoritatea sau instituţia publică beneficiară este obligată să-i suporte costul integral al transportului, dus şi întors, cel puţin o dată pe lună, al cazării şi al indemnizaţiei de detaşare. 

Modificat de Elvis
  • 11 luni mai târziu...
Publicat

Eu am fost delegat asa cum zici u..in 2009.. de la un post de politie din suceava la alt post de poltie din suceava..pe 60 de zile...o luna am stat-o in medical..o luna am mers la acel post..si cam atat. Nu t obliga nimeni sa stai mai mult de 60 de zile. Asa ca stai linistit!

eu in locul tau stateam 60 zile in CM..dar ai fost delegat asa din cauza celor de sus?sau ai vrut tu?ti-au decontat transportul,cazarea sau alt drept?indemnizatia de delegare sau detasare ce este? :hmmmt:

• Displace 3
  • 2 săptămâni mai târziu...
Publicat

Cititi OMAI nr.298/2011! Va clarifica toate problemele legate de modificarea raporturilor de serviciu! Il gasiti pe Intralegis, aplicatie legislativa la care au toti politistii acces!

• 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

Daca sunt incadrat la politia municipala pot fi trimis sa execut serviciul la o sectie de politie urbana ce apartine de politia municipala fara delegare? sau trebuie sa-mi emita dispozitia de delegare pe 60 zile?

Publicat

Trebuie dispozitie, pentru ca ti se schimba temporar locul de munca.

• Apreciez 1
Publicat

Orice schimbare a locului de munca se face printr-un act administrativ.

Este emis de catre SRU la dispozitia inspectorului sef.

Nu poti lucra oriunde pentru ca asa vor muschii unora.

Publicat

Ce fel de dispozitie? Dispozitie de delegare? Si aceasta dispozitie trebuie sa mi se aduca si mie la cunostinta, sa semnez de luare la cunostinta?...pot refuza sa execut serviciul la sectie si sa raman in continuare la Politia Municipala? Va multumesc!

Publicat

Delegarea

ART. 3
Condiţiile delegării
(1) Delegarea reprezintã exercitarea temporară de către poliţist a unor activităţi corespunzătoare atribuţiilor de serviciu, în afara locului său de muncă, în interesul unităţii în care este încadrat.
(2) Prin excepţie de la alin. (1), delegarea se poate realiza şi în interesul structurii ierarhic superioare.
ART. 4
Durata delegãrii
Delegarea poate fi dispusã pentru o perioadã de cel mult 60 de zile calendaristice într-o perioadã de 12 luni. Delegarea pe o perioadã mai mare de 60 de zile calendaristice într-o perioadã de 12 luni se poate dispune numai cu acordul scris al poliţistului.

ART. 5

Procedura delegãrii
(1) În urma identificãrii activitãţilor a cãror îndeplinire se poate realiza prin delegare, procedura delegãrii se iniţiazã de cãtre şeful unitãţii în care este încadrat poliţistul sau, dupã caz, de cãtre şeful structurii ierarhic superioare, la propunerea şefului nemijlocit, respectiv a şefului compartimentului din cadrul structurii ierarhic superioare.
(2) În vederea delegãrii, şeful nemijlocit, respectiv şeful compartimentului din cadrul structurii ierarhic superioare propune poliţistul care urmeazã sã fie delegat şefului unitãţii, respectiv şefului structurii ierarhic superioare printr-o notã de prezentare, care trebuie sã cuprindã cel puţin menţiuni privind scopul delegãrii, unitatea/structura la care se realizeazã delegarea, durata delegãrii şi atribuţiile poliţistului pe perioada delegãrii.
(3) Şeful unitãţii, respectiv şeful structurii ierarhic superioare decide, în urma analizei propunerii în şedinţa de conducere, asupra oportunitãţii delegãrii, dupã exprimarea acordului şefului unitãţii în care poliţistul urmeazã sã fie delegat. În situaţia în care delegarea se realizeazã în interesul structurii ierarhic superioare, delegarea poliţistului se realizeazã cu acordul şefului unitãţii în care poliţistul este încadrat.
(4) Decizia privind delegarea se aduce la cunoştinţa poliţistului, prezentându-i-se totodatã şi situaţiile în care acesta poate refuza delegarea.
(5) Delegarea se dispune prin dispoziţie/ordin emisã/emis potrivit competenţelor de gestiune a resurselor umane şi se comunicã poliţistului, sub semnãturã.
(6) Pe perioada delegãrii poliţistul îşi desfãşoarã activitatea în unitatea/structura în care a fost delegat şi îndeplineşte atribuţiile stabilite pentru perioada delegãrii de cãtre unitatea în care este încadrat, respectiv de cãtre structura ierarhic superioarã.
ART. 6
Încetarea delegării
(1) Delegarea încetează la data expirãrii perioadei dispuse prin dispoziţia/ordinul de delegare.
(2) În situaţia în care desfãşurarea activitãţii care a impus delegarea nu mai este necesarã ori când intervine una dintre situaţiile prevãzute la art. 18, delegarea poate înceta înainte de expirarea perioadei dispuse, prin dispoziţie/ordin emisă/emis în acest sens potrivit competenţelor de gestiune a resurselor umane, care se comunicã poliţistului şi unitãţii/structurii în care este delegat şi, dupã caz, unitãţii în care poliţistul este încadrat.

Pentru perioada de 60 zile nu ai ce face,trebuie sa mergi unde esti delegat.

• Apreciez 1
Publicat

Cu toate ca pe stat functia mea este la Pol. Municipala ( ordine publica), de aprox. un an sunt trimis sa lucrez pe la anumite sectii urbane (ordine publica), fara sa mi se aduca la cunostinta vreo dispozitie de delegare...mi s-a spus ca din cauza deficitului de personal de la sectii, sefii de sectii au facut raport catre Seful Pol. Municipale prin care solicita agenti de sig. publica...mi s-a spus ca pe raza Pol. Municipale pot fi trimis sa lucrez la orice sectie care apartine de Pol. Municipala fara delegare...intrebarea este: trebuia dispozitie de delegare in momentul in care am fost trimis sa lucrez la sectie? Nu s-a emis aceasta dispozitie din cauza ca dupa 60 zile nu puteau sa ma mai trimita la sectii fara acordul meu? Multumesc!

Publicat

Tu esti sigur ca este vorba de delegare? Poate ai fost detasat si atunci termenul este de 6 luni intr-un an. Ori esti pus la dispozitie?

In orice situatie exista dispozitie scrisa. Verifica la SRU.

• 1 an mai târziu...
Publicat

buna ziua! am fost delegat la un post de politie pentru 60 de zile si nu beneficiez de decontarea navetei intrucat localitatea de domiciliu este invecinata cu limita administrativ teritoriala cu cea in care imi desfasor activitatea( in realitate sunt 10 km). Precizez ca distanta intre posturi e de aprox. 9 km. Cu ocazia delegarii nu am mai facut un alt raport de naveta deoarece trebuia sa inchei un nou contract de comodat (cu tata!), cel vechi fiind deja expirat. Am discutat cu doamnele de la financiar si mi-au spus clar ca nu beneficiez de decontarea navetei intrucat nu detin legal autoturism. Am intrebat de indemnizatia de delegare si au spus ceva de genul ca pentru a primi suma respectiva trebuie sa stau in localitate 12 ore. Beneficiez in acest caz de vreun ban? si daca da, ce documente trebuie sa depun? 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.