Jump to content
POLITISTI.ro

Sancţiuni repetate de la poliţia LOCALĂ (gardienii publici)


mdTibi

Recommended Posts

Buna ziua,

 in ultimul timp am probleme cu gardienii publici din cauza cainelui(terra nova) si am primit nu mai putin de 10 amenzi in mai putin de 7luni.Stiu ca nu reprezinta  Politia Romana dar am patit prea multe si am nevoie de un raspuns la intrebarile mele pe care sincer nu stiu cui si unde sa le pun,asa ca am sa incerc si aici poate se gaseste un politist milos sa ma elucideze si pe mine.

1.Daca vreau sa semnez PV dar gardianul nu vrea sa-mi completeze alte mentiuni sau pleaca spunandu-mi ca-l voi primi prin posta,ce pot face?

2.Daca la alte mentiuni scrie "isi recunoaste fapta" si eu nu recunosc?

3 Pot sa sun la 112 sau risc sa iau amenda?

 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

Citește și tu legislația în domeniu: ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 55 din 30 aprilie 2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi și ORDONANŢĂ nr 2 din 2001.

Dacă suni la 112 și nu este vreun caz de urgență, îți iei amendă.

Poți contesta amenzile primite la judecătorie.

 • Upvote 2
Link to comment
 • Catalin unfeatured this topic
 • Moderator

Sfatul meu este să nu te cerţi cu ei acolo în stradă. Obiecţiunile nu trebuie musai să le formulezi acolo pentru a fi consemnate în procesul verbal. Aceste obiecţiuni le poţi face ulterior la instanţă, consiliat şi sfătuit de cineva care se pricepe. Pentru că de multe ori, prin aşa zisele "obiecţiuni" formulate acolo la cald, în stradă, la nervi, mulţi fără să îşi dea seama recunosc indirect anumite aspecte ce ulterior fac mai mult rău decât bine. În concluzie, nu trebuie să te cerţi acolo în stradă, oricum nu vei rezolva niciodată nimic. Dacă la alte menţiuni consemnează "îşi recunoaşte fapta" şi tu doreşti să conteşti, nu trebuie să semnezi acolo la rubrica "alte menţiuni". Poţi semna numai jos, în subsolul formularului, unde scrie că ai primit o copie.

 • Upvote 2
Link to comment

Am un Terra Nova asa cum am spus mai sus deci nu prea am de ce sa ma uit la rase periculoase acesta fiind unul dintre cei mai blanzi caini.

Multumesc mult pentru sfaturi Catalin de obicei ies cu cainele si fetita asa ca nu fac circ pentru ca nu-mi place sa asiste la astfel de lucruiri un copil,dar ultima data cand le-am spus ca semnez dar sa-mi noteze obiectiunile si am primit raspus ca el nu sta sa scrie si o sa primesc amenda prin posta chiar am vrut sa sun la 112 parandu-mi-se ca mi se incalca drepturile de cetatean,insa n-am facut-o tocmai din cauza scandalului care s-ar fi creat.Cred ca daca lucrurile continua asa am sa apelez la un avocat. 

Multumesc inca o data macar m-am lamurit.

 • Downvote 1
Link to comment

O data, nu ai dreptul sa-l lasi liber, a doua, probabil ca nu-i strangi fecalele.

Intre ce crezi tu si realitate este o diferenta mare,dar si eu cred ca te plimbi prin parc intr-o masinuta de golf si te crezi important.

 • Downvote 6
Link to comment

Ce rost ar avea cearta cu tine, iar ceea ce crezi tu despre mine nu are importanta.
Am avut si ciobanesc german, acum m-a ploconit mandra cu o Chihuahua. NICIODATA nu am umblat cu cateii fara lesa pe langa bloc. Imi pasa prea mult de ei si nu vreau sa speri alti oameni care n-au nici o vina.

Am presupus ca nu ii strangi mizeria pentru ca despre asta este amenda, nici tu n-ai spus ca i-o strangi, in schimb m-ai acuzat pe mine ca imi murdaresc masinuta de golf.
Daca asa este, adica daca nu strangi dupa el...da, poti primi amenda.

 • Upvote 2
Link to comment
 • 6 years later...

Salutare, vineri noapte pe la ora 4:00 ma deplasam spre casa in Timisoara, de si eram pe trotuar, Politia Locala Timisoara m a blocat cu masina pe trotuar din motiv ca nu aveam vesta reflectorizanta, in conditiile in care bulevardul era iluminat si eu eram pe trotuar... am asteptat in jur de 40 de minute ca sa imi scrie o amenda si nu au reusit sa o faca, asa ca am cerut buletinul inapoi si am plecat acasa, precizez ca nu am semnat nimic si nici obictii n am avut.

In cateva zile a venit si amenda ce a mai mare bine inteles de 580lei cu obiectiile scrise " ca nu mi au dat avertisement " semnata de ei... 

Urmatoarea intrebare este, o pot contesta pentru abuz in serviciu, tinand cont ca eu eram pe trotuar, si nu are nici un sens sa fiu oprit pentru vesta reflectorizanta ... plus ca la obiectii au scris ce au vrut ei... ideea este ca eu nu am nici un martor si am fost pus la zid pur si simplu... 

Link to comment
 • Active member

Dacă e "Avertisment" nu te deranjează cu nimic. 

În calitate de ce, erai pe trotuar?

Buciclist cumva?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.