Jump to content
POLITISTI.ro

Un serif american despre Politia Romana (sursa: Evenmentul zilei)


iulian41

Recommended Posts

  • Member

Buna ziua! Am postat acest articol in speranta ca va fi citit de toti politistii si in special de cei cu putere de decizie! De luat aminte ce insmena cu adevarat politia intr-o tara civilizata!

Salut initiativa ta, dar din pacate, chiar daca ar fi interesati sa citeasca, i-ar durea tot la basca pe bravii nostrii conducatori.

Edited by Albu
  • Upvote 2
Link to comment

Partea cea mai savuroasa: " Am fost și la Academia de poliție am plecat cu un gust amar. Băieții care pleacă de acolo pleacă juriști și avocați, dar nu pleacă polițiști. Generalul de acolo m-a felicitat și a spus că aș putea să îmi fac doctoratul la ei, da' le-am mulțumit și le-a spus că dacă voiam să fiu doctor mergeam la Facultatea de Medicină. Eu sunt polițist”, a încheiat Robert Stoika.  sursa

No offence, dr. Oprea !!!

Edited by axle15
  • Upvote 4
Link to comment

Se duce la mai mult Chargerul ala echipat asa cum trebuie, cred ca pe undeva la $100k

Nu stiu sigur in Ohio, dar in West Virginia, platesti intai amenda pe loc, dupa care esti liber sa faci contestatia.
Daca castigi ti se da banul pe loc.

 

Am patit-o si eu, cand am avut o experienta neplacuta cu motocicleta.

Practic de la Biroul de Inmatriculari (Secretary of State) s-a facut o greseala si pe Cartea de Identitate (Title) mi-a trecut numai 2 nume, iar pe talon (Registration), toate cele 3 nume.
Placuta de inmatriculare au dat-o dealerului care mi-a trimis-o cu posta, dar sistemul a refuzat sa ia inregistrarea, caci nu coincideau numele.

Asa ca intr-o frumoasa dupa amiaza de vara, am vazut cruise-ul fixat in spatele meu. Eram prin oras asa ca a petrecut cu mine cateva semafoare, apoi a cerut intariri prin radio, cred.

Cand a venit si "colegu' ", a pornit Las Vegasul. Eram la un semafor pe banda 3. M-am intors si i-am facut semn ca ies pe prima strada perpendiculara dreapta.

A blocat drumul sa am spatiu sa intru pe strada si cruise-ul cerut prin statie a intrat pe strada inaintea mea. Parca eram in filme.
Dupa ce-am oprit, cand imi scoteam casca, masina din fata a venit cu viteza in spate sa ma blocheze. Am pus cricul si asteptam. L-am intrbat ce se intampla, ca sunt sigur ca ma confunda si sunt o bomboana de baiat, :)

Nu s-a zambit :( .
Mi s-au cerut actele. Le-am spus ca sunt in cutia din spate. M-au intrebat daca le permit sa se uite in cutie. Positive.
M-au condus in spate la cruise-ul care m-au oprit si m-au intrebat de arme, cutite sau droguri. Negative. M-au pus cu mainle pe portbagaj, dupa care nu m-am mai simtit in apele mele. Stiu ca de aici urmau catusele.
SI-a pus manusi si au deschis cutia, apoi celalalt m-a insotit sa le dau actele.

Dupa ce le-am dat actele mi-au spus ca placa mea e ilegala.

Le-am spus ce s-a intamplat, ca am totul de la dealer, S-a verificat la biroul inmatriculari si m-au identificat, dupa care atmosfera a devenit mult mai relaxanta si primul a plecat in treaba lui. M-au intrebat daca vreau o sticla cu apa, eu le-am spus ca preferam sa zambeasca la gluma mea...
Mi-au dat un ticket, sa-l dau la biroul de inmatriculari si sa il prezint daca ma mai opreste cineva caci sistemul verifica singur placutele de inmatriculare a vehiculelor pe langa care trece si in caz de ceva in neregula atentioneaza politistul.

O experienta tare de 20 de minute, dar da, aici nu se joaca.
 

  • Upvote 5
Link to comment

Este nevoie de legi ferme urmate de proceduri clare, si dotari in concordanta cu cerintele secolului XXI, pentru a avea o politie puternica. Din nefericire in Romania nu se doreste o politie puternica ci una care sa mentina ordinea publica cu minim de cheltuieli. Exemplu in acest sens este revenire la posturile de politie ulterior sistemului de patrulare la sectiile rurale. Era mai modern dar costositor, asa ca am revenit la organizarea postbelica. :(

  • Upvote 3
  • Downvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.