Jump to content
POLITISTI.ro

Apel de urgenta la 112


anonim12

Recommended Posts

buna dimineata

Am o mare problema cu mama mea,nu vrea sa faca curatenie si aduna tot felul de ziare si haine in casa si vrea sa faca un balcon langa o camera desi eu cred ca nu are aprobare de la primarie(ea spune ca o are dar eu nu am vazut-o)pe langa asta m-a acuzat ca am amenintat-o cu cutitul

Intrebarea este pot sa sun la 112 sau acest lucru nu este considerat o urgenta?

Link to comment

vreau sa sun la ambulanta sa vina si sa o duca la spital pentru un control psihiatric deoarece cand vreau sa fac curatenie incepe sa strige,in situatia de fata este amenintat mediul si sanatatea din cauza mizeriei

 

Link to comment

Cu siguranta mediul si sanatatea au prioritate in momentul de fata. Incearca sa mergi sa discuti cu medicul de familie al mamei tale si expune-i problemele respective. In cazul in care medicul apreciaza ca este necesara internarea mamei tale intr-un centru de specialitate, o sa intocmeasca niste documente in acest sens.

  • Upvote 1
Link to comment

Datorita unor reprezentanti iresponsabili, indiferent de functia ocupata, care vor sa dea importanta deosebita acestui sistem si faptului ca legislatia e asa cum e, cetatenii indiferent de calitate, fac singuri aprecieri asupra legalitatii apelului pe snuau 112 si astfel apar sesizari care nu au acoperire legala, iar sanctiunea contraventionala nu isi atinge scopul; nu pun la socoteala si calitatea sau competenta dispecerului care preia apelul(mai toti au o experienta minora in activitate, dar se pricep); parerea mea, subiectiva desigur, dupa circa 25 ani vechime in teren, este ca 80% sunt sesizari  ce se pot rezolva telefonic, dar poate gresesc, caz in care va rog sa ma scuzati! 

  • Upvote 2
Link to comment
  • Moderator

Mama ta sufera cel mai probabil de o afectiune psihica numita "dispofobie" -  google it!, care se rezolva prin tratament medical de specialitate, nu prin 112. Solutia este, cum au spus colegii mai sus, sa mergi la medicul de familie si sa ii explici problema, iar acesta va stii ce are de facut. Sistemul 112 este numai pentru urgente, iar dispofobia nu e una dintre ele, fiind vorba de o afectiune cronica pentru care nici ambulanta nu se deplaseaza, d-apoi Politia. 

  • Upvote 1
Link to comment
  • Marius changed the title to Apel de urgenta la 112

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.