Jump to content
POLITISTI.ro

Vitezoman -- circula zilnic prin aceesi zona


nelu09

Recommended Posts

Buna ziua,

Doresc sa intreb o persoana abilitata, cum se poate stopa o individa care circula zilnic deosebit de periculos prin aceesi zona. Este vorba despre o "soferita" ce isi duce copilul la scoala in fiecare dimineata. Aceasta, pentru a evita circulatia de pe artera principala, circula pe o varianta ocolitiare, situata intre blocuri care este utilizata in principal de catre riverani ca loc de parcare pentru autovehicule (acestea sunt parcate pe ambele sensuri, facand astfel traficul dificil pe carosabilul lasat liber). Acesta (soferita) circula cu peste 50km/h in aceasta zona, care aflata in apropierea unei scoli, este o zona intens circulata mai ales de catre copii si parinti ce opresc masinile pentru a lasa copiii la scoala. Personal am evitat accidentarea cu aceasta de multiple ori, in general dupa o anumita curba din acea zona, aceasta venind ca la raliu pe mijlocul strazii cu viteza total neadecvata conditiilor de trafic existente. Vreau sa va intreb cum se poate evita o eventuala tragedie in acea zona, pentru ca aceasta circula la fel in fiecare zi si devine o ruleta ruseasca traficul in acea zona.

Multumesc anticipat pentru raspuns!

Link to comment

Nu sunt indicatoare de limitare de viteza in zona. Este o zona de strazi intre blocuri, in care circulatia este apropape inexistenta cu exceptia: riverani, pietoni, copii la scoala si rar cateva masini a caror soferi care stiu de acea scurtatura cand este trafic in jur de ora 7:30 (cand vin copii la scoala din zona). Evident ca orice sofer normal circula cu prudenta avand in vedere zona extreme de "inghesuita", datorita masinilor riveranilor parcate pe ambele sensuri (in fata locuintelor lor de altfel ...).

Edited by nelu09
Link to comment

Parerea mea e ca o solutie viabila ar fi semnalarea problemei la Primarie, iar aceasta in acord cu Brigada Rutiera, sa instaleze limitatoare de viteza pe strada respectiva (2-3 depinde cat e de lunga strada). Am mai vazut astfel de limitatoare montate pe strada "din spatele blocurilor" unde sunt si garaje, se mai joaca si copii etc. Exista riscul, bineinteles ca locatarii din zona, care circula zilnic pe acolo, sa fie iritati de faptul ca vor trebui sa incetineasca la fiecare limitator, dar asta e, nu poate fi multumita toata lumea.

speedBump-717474.jpg

Link to comment
  • Moderator

@nelu09

Eşti conducător auto, deţii permis de conducere?

@OviU 

Utilizatorii noi şi cei care nu sunt poliţişti, NU trebuie să se substituie acestora şi să ofere răspunsuri, sfaturi, recomandări etc. în locul poliţiştilor recunoscuţi pe forum. Secţiunea se numeşte "Întreabă un poliţist" - în concluzie lasaţi pe cei cărora le sunt adresate întrebările să răspundă. Cei care vor ignora această regulă şi vor răspunde oferind sfaturi şi/sau îndrumări privind orice fel de activităţi imorale sau ilegale riscă să fie banaţi definitiv.

Link to comment
  • Moderator

În cazul ăsta ştii că fără o semnalizare rutieră în zona respectivă nu pot fi aplicate sancţiuni şi nu există restricţii aplicate conducătorilor auto.

Pentru soluţionarea problemei trebuie făcută o petiţie către Serviciul sistematizare din cadrul Primăriei. Ei stabilesc semnalizarea rutieră şi tot Primăria motează indicatoare,aplică marcaje etc. Există soluţii, dacă se doreşte, dar nu îţi putem spune noi aici care ar fi cea mai optimă.

Se pot monta dispozitive de limitare a vitezei, acele praguri din cauciuc (una dintre cele mai eficiente metode), la fel se pot monta şi indicatoare de restricţie, etc.

acces-interzis-exceptia-riveranilor.thum  zona-rezidentiala.thumb.jpg.fcd2bb213cd5

Petiţia adresată Primăriei poate avea şanse mai mari să-şi atingă scopul dacă e făcută în nume colectiv, semnată de mai mulţi locatari. Baftă!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.