Jump to content
POLITISTI.ro

Salarizare ofiter de politie debutant

Jump135

Recommended Posts

Salut toti membrii forumului ! Sunt in clasa a 11a si ma tot gandesc ce facultate sa aleg dupa ce voi termina liceul... Optez intre medicina,informatica si academia de politie.. 

Discutand cu un prieten care vrea sa dea la academie,mi-a prezentat avantajele pe care acesta le stie : dupa ce termini academia, a zis ca iesi direct ofiter si muncesti la birou,nu esti politist din ala care patruleaza pe strada.. dupa aia, a mai zis ca o data la 3 ani dai examene pentru avansarea in grad.. si daca termini academia la 22-23 de ani,la 30 si ceva,dupa ce dai examene din 3 in 3 ani ajungi deja cu un salariu de 30-35 de milioane.. iar pana la 45 de ani poti sa ajungi chiar la 1000-2000 de euro pe luna.. mie parca mi se pare prea simplu si usor sa termini academia si sa iesi deja cu 25 de milioane salariu si dupa aia sa dai la cate 3 ani examen si sa iti creasca salariul atat de mare.. 

Pe mine m-ar interesa sa stiu daca este real acest lucru care mi-l povestise el si ce alte avantaje si dezavantaje ar mai fi.. pentru ca mie mi se pare foarte interesanta meseria si as vrea sa o practic dar vreau sa stiu de exemplu daca o sa am si un salariu bun din care sa-mi intretin familia si sa imi permit anumite lucruri...

De asemenea as vrea sa stiu ce parere aveti dumneavoastra in legatura cu celelalte domenii,info si medicina si care credeti ca se merita cel mai mult.. Multumesc anticipat !

• Member

mie mi se pare foarte interesanta meseria si as vrea sa o practic

Ce iti pare tie interesant, legat de o meserie despre care nu stii nimic?

• Upvote 1

1. Daca te gandesti sa intri in acesta meserie, doar pentru bani inseamna ca ai inceput cu stangul . A fi politist nu inseamna sa fii soarece de birou (e drept sunt si astfel de posturi dar mai putine). In ceea ce priveste munca in strada o face si agentul si ofiterul aproape indiferent de specialitate ( si la ordine publica si la judiciar si la politie rutiera si la ,,economic", etc. ). Contactul cu comunitatea, prevenirea si combaterea infractiunilor de orice gen, legatura cu omul (infractor, victima sau martor) nu se pot face numai din birou. Inca ceva : orice politist tanar isi doreste sa lucreze in operativ, este mai palpitant, ai satisfactii profesionale mai mari, de obicei, politistii mai in varsta, cei cu probleme medicale se retrag in posturi care implica o activitate mai mica ca efort fiizic ( un fel de cimitir al elefantilor) . Eu , de exemplu am 23 de ani de politie si nu as vrea o munca de birou. Dar toate acestea se invata, cand intri in sistem.

2. Intre dorinta si vointa este o mare diferenta, a fi politist nu inseamna sa ai avantaje financiare deosebite, ci presupune sa faci aceasta meserie din pasiune. Daca vrei bani sunt domenii (foarte multe ) unde se castiga mult mai bine. Eu daca as alege intre un salariu de 1000 de euro si recunostiinta unei batrane cand i-am recuperat bunul furat, nu voi ezita niciodata sa aleg ultima varianta, dar acest lucru depinde de fiecare om, de valorile si principiile pe care le are in viata.

3. In ceea ce priveste salariile pe care le-ai enuntat mai sus, poti sa le scazi la jumatate. Gandeste cu mintea si inima si apoi fa o alegere. Succes !

Edited by LORD
  • Upvote 4

Hai nu ma innebuni...1000-2000 de euro pe luna.....mergi la medicina!

ce sa inteleg din aceasta postare? nu sunt asa salariile? atunci care e grila salariala?

Multumesc mult Lord pentru raspuns,in mare mi'ai raspuns la nelamuririle mele... Totusi nu am inteles daca e adevarata partea cu examene..daca se dau din 3 in 3 ani si asa usor poti avansa si bineinteles iti creste si leafa..

Ceea ca ma intristeaza e ca ceilalti au avut o atitudine destul de agresiva si ma repet, am intrebat de salariu pentru ca si asta este un factor foarte important...bineinteles ca nu voi urma o astfel de cariera doar pentru salariu,dar in timpurile astea conteaza mult si banutii care ii primesti pentru munca depusa..

• Member

Ia uimeste-ne de ce vrei tu sa devii politist, lasand la o parte salariul, care pt. tine e foarte important...

Incearca sa-ti dai seama de ce primesti raspunsuri ''agresive'' si orienteaza-te spre altceva.

• Upvote 2
  • Member

Jump 135, ai vazut vreodata un politist din ala care patruleaza pe strada ( asa cum spune prietenul tau) ? Daca da, cum ti s-a parut?Daca nu, cum crezi ca arata si ce face? E josnic nu?Du-te la birou ca sunt locuri libere acolo.Si bani multi. Ai interactionat vreodata cu vreun politist? De care, de pe strada sau de la birou?

Edited by erasmus

Da,am vazut politisti patruland pe strada. Cum mi s-au parut? Sincer unii dintre ei mi-au lasat un gust amar,fiindca in orasul meu ii vad mai mult in stare de ebrietate si oprind carute care vin din satele invecinate..  Nu mi se pare absolut deloc josnic munca lor,numai ca eu stiu ca multi din acestia nu au terminat academia si de aia intrebam.. Am interactionat si cu politisti de pe strada si de la birou..majoritatea mi s-au parut pasionati de ceea ce fac.. prietenul asta al meu imi tot zicea ca intr-adevar trebuie sa mai faci si cate ceva ca sa cresti in grad dar ca salariu mare ai asigurat si ca din 3 in 3 ani dai examene si urci in grad..are dreptate?

• Downvote 8

Nu..dar e destul de greu sa nu-ti dai seama de lucrul asta cand il vezi pe respectivul ca se clatina si abia merge.. intr-adevar sunt o minoritate dar exista si ei.

• Downvote 4
  • Member

Asta e din ciclul "Mi-a spus mama c-o zis tacsu` c-o mancat un mos de-al lui".Daca sunt politisti, deci mai multi, de la tine din localitate care isi desfasoara serviciul DE REGULA (asa reiese din postarea ta) in stare de ebrietate atunci IGPR-ul si MAI-ul ar trebui sa fie maine acolo.Eu nu te cred.Jur pe rosu! 

Nu inteleg de ce vreti sa deviati atat subiectul.. pe mine ma intereseaza ceea ce presupune cariera de politist.. si ajungem sa discutam de politistii de la mine din oras.. din ce am inteles eu ei nici nu apartin de MAI ..pe mine ma intereseaza ce pot face dupa ce termin Academia

• Downvote 7
  • Moderator

Nu ai cum să reuşeşti tu la Academie având în vedere nivelul la care eşti acum. Orizontul tău e mult prea limitat şi doar iroseşti timpul.

• Upvote 4
  • Member

Din cate stiu, fiecare inspectorat de politie, primavara are camapanii de promovare in licee in care sunt prezentate conditiile de admitere, nr.de locuri etc. Vor veni si la tine la liceu si vei avea ocazia sa-i intrebi mai multe. Mai exista varianta de a face o vizita la sediul Inspectoratului de Politie din judetul tau la Serviciul Management Resure Umane unde sa pui aceleasi intrebari. P.S: de cine apartin aia de la tine din oras care sunt mai mult beti si opresc carute?

Salut toti membrii forumului ! Sunt in clasa a 11a si ma tot gandesc ce facultate sa aleg dupa ce voi termina liceul... Optez intre medicina,informatica si academia de politie.. 

Discutand cu un prieten care vrea sa dea la academie,mi-a prezentat avantajele pe care acesta le stie : dupa ce termini academia, a zis ca iesi direct ofiter si muncesti la birou,nu esti politist din ala care patruleaza pe strada.. dupa aia, a mai zis ca o data la 3 ani dai examene pentru avansarea in grad.. si daca termini academia la 22-23 de ani,la 30 si ceva,dupa ce dai examene din 3 in 3 ani ajungi deja cu un salariu de 30-35 de milioane.. iar pana la 45 de ani poti sa ajungi chiar la 1000-2000 de euro pe luna.. mie parca mi se pare prea simplu si usor sa termini academia si sa iesi deja cu 25 de milioane salariu si dupa aia sa dai la cate 3 ani examen si sa iti creasca salariul atat de mare.. 

Pe mine m-ar interesa sa stiu daca este real acest lucru care mi-l povestise el si ce alte avantaje si dezavantaje ar mai fi.. pentru ca mie mi se pare foarte interesanta meseria si as vrea sa o practic dar vreau sa stiu de exemplu daca o sa am si un salariu bun din care sa-mi intretin familia si sa imi permit anumite lucruri...

De asemenea as vrea sa stiu ce parere aveti dumneavoastra in legatura cu celelalte domenii,info si medicina si care credeti ca se merita cel mai mult.. Multumesc anticipat !

Eu stiu ca termenul de "politist" denumeste un om ce se ocupa cu menținerea ordinii publice și combaterea infracțiunilor.Poti sa faci treburile astea dintr-un birou ?Lucrezi si la "biroaie" cand mai faci diverse hartii,dar nu faci asta toata ziulica cum iti imaginezi tu.Daca vrei la birou,fa-te notar spre exemplu,si-o sa stai in scaun pana ti se lipeste de fund.Privind lefurile,nu sunt diferente semnificative intre un grad si altul.lefuri de-alea mari au eventual chestorii sau comisarii,poate nici ei.Avansarea in grad se face prima data dupa 4 ani,apoi pentru gradele urmatoare din 3 in 3 ani.Daca-mi permiti o opinie,eu nefiind inca politist,nu-i pentru tine meseria asta ,vazand felul in care pui problema.

Din cate stii tu politistii aia beti care opresc carute, beti pentru ca se clatina, nu apartin M.A.I. Deja ai descoperit apa calda si mersul pe jos. Iti dau dreptate in referire la minoritati. Sunt politisti rromi, unguri, rusi etc in Politia Romana. Si te rog frumos sa ma crezi pe cuvant ca nu sunt agresiv ....si prostia are mandria ei!

Esti chiar comic. Cred ca iti sta mai bine la Politia Locala, ei vorbesc pe intelesul tau. Degeaba ai dorinta de a deveni ofiter de politie, la felul in care  gandesti si te exprimi, nu ai putinta. Nu-ti ramane decat sa incerci la informatica. Cu medicina sau cu Academia de Politie nu ai nimic in comun. Munca cu oamenii este foarte dificila, iar tu nu-i poti intelege si observ ca nici nu sti cand trebuie sa te opresti.

Nu inteleg de ce vreti sa deviati atat subiectul.. pe mine ma intereseaza ceea ce presupune cariera de politist.. si ajungem sa discutam de politistii de la mine din oras.. din ce am inteles eu ei nici nu apartin de MAI ..pe mine ma intereseaza ce pot face dupa ce termin Academia

Nu deviaza nimeni de la subiect doar ca tu habar nu ai ceea ce vorbesti! Nu ai inteles nimic din ce ti s-a raspuns!
Cei din orasul tau pe care ii numesti tu politisti si care nu apartin de MAI sunt fostii gardieni publici, deveniti peste noapte politisti comunitari, iar apoi politisti locali. Sunt angajatii primariei localitatii tale si nu au facut si nici nu fac parte din Politia Romana sau din MAI. Deci, nu sunt politisti, sunt niste impostori!
Nu cred ca politistii din cadrul Politiei Romane din localitatea ta umbla pe strazi asa cum ai postat mai sus, asa ca te rog sa nu mai faci afirmatii defaimatoare!
Cat despre optiunea ta privind o cariera in politie, mai bine renunta, pentru ca iti faci rau singur! Nu esti facut pentru asa ceva!

P.S. Avand in vedere ca i s-a raspuns la intrebari, dar si atitudinea initiatorului acestui topic propun inchiderea topic-ului. Ne pierdem vremea cu el!

• 2 years later...

Buna seara,scuzati deranjul dar am si eu o intrebare.Dupa ce absolvi academia de politie stiu ca iesi ofiter respectiv subinspector, corect?Si daca da poti fi la Ordine Publica sau Rutiera? adica pe teren ,nu in birou.Din cate stiu subinspectorii se ocupa cu munca de birou ,acte,si rareori mai ies si pe teren maxim o ora ceva de genul.Daca ma insel,scuzele mele.Multumesc

• Member

Poti sa fii la ordine publica sau rutiera daca iti alegi una dintre aceste specializari. Profilarea se face incepand cu anul 2.

Ca ofiter de politie desfasori si activitati care necesita prezenta ta in teren, deci nu stai numai la birou. E greu sa ai rezultate daca nu cunosti teritoriul si populatia orasului in care muncesti.

Edited by BGeorge
  • 1 month later...
  • Moderator

Doamneee, de unde dracului luati informatiile astea mai copii? Cum dracului sa te astepti sa prinzi hoti cand nu esti in stare sa dai un search pe google sa vezi cam ce face Politia Romana?

• Upvote 1

Iar agentii, 12/24, 12/48 sau 24/72. Munca, munca si iar munca. Unii cu sapa, altii cu mapa.:))

Desi sunt atatea surse de informare, raman surprins de ceea ce spun unii.

Fiecare politist trebuie sa lucreze, in medie, circa 168 de ore/luna.

• Marius changed the title to Salarizare ofiter de politie debutant