Jump to content
POLITISTI.ro

Polițist, sau ce cred eu că înseamnă


iluno

Recommended Posts

Aș începe prin salut sau buna seara, dar știu ca de multe ori nu modul de deschidere a unei discuții este important ci mesajul ce reiese ca urmare a acesteia.

Nu ma intrebati de ce am scris cele de mai jos, poate din simplul motiv ca am vrut să-mi vad gândurile "așternute pe hârtie" citite și de altcineva sau poate dintr-un alt motiv, poate îl veți întrezări dumneavoastră.

Da titlul. Titlul nu spune multe pentru toată lumea, dar eu il consider oportun pentru ca eu sunt Polițist și cred ca pot vorbi despre meseria mea.

Cum vă spuneam sunt polițist, da, de mai bine de un deceniu am lucrat si "in frig" dar si " la căldurică" și vă pot spune cu mana pe inimă ca indiferent unde "servești patria" dacă vrei o poți face cu cinste oriunde.

Cred ca ceea ce vreau sa spun este ca unii dintre noi lucrează la poliție si alții sunt polițiști.

Eu am spus si ma repet ca sunt polițist, dar nu tot timpul seara acasă uitandu-ma in oglinda am simțit ca fac onoare acestei bresle. A nu...nu sunt spagar sau orice altceva ce v-ar trece prin minte, nu, nu am facut cinste meseriei mele pentru ca Acolo la munca omul, cetățeanul vine la tine cu o drama, cu o drama a universului sau si tu...omul in uniforma dupa nici cateva ore de când ai terminat scoala nu il mai vezi ca pe un om cu o drama il vezi doar sub forma " ....\P\2015 sau 2014...2013. De aceea va spuneam cei care înțelegeți, ca asta este necinstea mea. 

M-a radcolit de multe multe ori acest lucru si mi-am jurat ca nu o voi mai face, dar s-a întâmplat iar...si m-am gândit la copilărie la doamna învățătoare când spunea..."meseria este brățară de aur" și mi-am făcut curaj pentru o noua zi sa nu mai uit de ce am vrut sa devin polițist.

Acum sa va destăinui un alt posibil motiv pentru care scriu si cred ca vreau sa ma descarc. Sa va spun in continuare...

In vara acestui an au început timid o serie de fapte din "capitolul patrimoniului" in orașul unde la poliția judiciară îmi desfășor activitatea. Nu va descriu cum se lucrează cum sunt E.o. -urile ca e inutil. Daca inițial timid treburile au escalat la fapte din același capitol dar cu violență ulterior mai grav. Ce pot sa va sunt frustrare maxima din toate punctele de vedere plus presiunea "Olimpului" cu Zeus in prima linie. 

Neșansă la fiecare pas...nici o proba materială  concreta nu martori coerenti sau credibili, victimile confuze îți venea sa te dai lovit nu alta, mai mult la munca decât acasă, certuri cu sotia Tot ceea ce pisica neagra îți poate aduce...dar...

Nu ne-am dat bătuți cu toate greutățile si buchetele de flori oferite "norocul a surâs îndrăzneților " si o noua zi la orizont cu bune cu rele o alta zi in a-ti demonstra ca poți ca poți fi POLIȚIST si nu să lucrezi la poliție.

va mulțumesc, am fost relativ ambiguu dar cunoscatorii vor înțelege. 

  • Upvote 4
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.