Jump to content
POLITISTI.ro

Atac in trafic


szowy

Recommended Posts

Buna ziua,

Eu am avut parte de un eveiment recent si sunt curios de consecintele care pot aparea, respectiv de masuirle pe care le-as putea lua pentru a preveni asemenea intamplari.
Incerc sa descriu cat mai scurt.

O masina mi-a taiat calea intr-o intersectie desi trebuia sa imi cedeze prioritatea.
Eu am franat si l-am claxonat.
La prima intersectie semaforizata, semafoarele fiind pe rosu, masina respectiva m-a ajuns de urma si s-a pus in dreptul meu, soferul pornind o - hai sa o numim "discutie" cu mine-, care desi era destul de iritanta, s-a desfasurat fara injuraturi sau amenintari, pana in momentul in care el a aruncat un obiect in masina mea, dupa care a iesit din masina, spre masina mea. Eu am blocat portierele si am ridicat geamul. el a lovit in repetate randuri masina mea, atat portiera cat si geamul. Eu am sunat la politie, si intre timp semafoarele si-au schimbat culoarea pe verde, am pornit de la fata locului, desi oglinda imi atarna in cabluri. El m-a urmarit cateva intersectii, dupa care a plecat.

Intre timp a ajuns o masina a politiei, le-am dat numarul de inmatriculare, si au plecat. A doua zi dimineata am depus plangere la politie.
Ulterior am aflat ca masina pe care a condus-o nu este pe numele dansului.
Oglinda am pus-o la loc, urmele de lovituri se sterg cred, deci nu e nici o paguba materiala. 

Intrebari:
1. Ce masuri poate lua politia impotriva lui, in cazul in care el va fi identificat?
2. In plangerea depusa la politie, am completat numele meu, adresa, CNP-ul. Respectiv el s-ar putea sa-mi fi notat numarul masinii. Am familie. Imi fac griji, sa nu incerce sa imi faca o 'vizita'. Poate sa imi afle numele sau adresa, ori de pe procesul verbal ori dupa numarul masinii? Daca politia il va gasi ii va da numele celui care a facut plangerea? Daca da, ma gandesc ca mai degraba sa imi retrag plangerea.
3. Ce masuri de autoaparare pot lua? Ce arme de autoaparare as putea sa tin in masina, sau la mine? Stiu ca spray-ul paralizant e legal. M-am gandit si la un baston sau o teava. Cineva mi-a recomandat un taser- baston cu socuri electrice. Nu vreau sa tin nimic ilegal in masina, insa daca la un moment dat e nevoie as dori sa imi pot apara familia, daca ma ataca cineva, mai ales ca eu nu am un fizic cu care sa sperii lumea.

Multumesc anticipat.

Link to comment
  • Moderator

1. Cu siguranţă agresorul va fi identificat şi cercetat pentru faptele comise (distrugere, ameninţari etc.).
2. Da, e adevărat. Agresorul mai devreme sau mai târziu o să ştie cine eşti, unde stai şi aşa mai departe, pentru că in cursul urmăririi penale, avocatul suspectului are dreptul să asiste la efectuarea actelor de urmărire penală, cu câteva excepţii. În aproapte toate cazurile avocatul suspectului comunică identitatea celui care îl acuză, ale părţii vătămate.
Dacă îţi retragi plângerea, agresorul scapă şi nu mai răspunde pentru faptele comise. Legea penală precizează foarte clar faptul că "Retragerea plângerii prealabile înlătură răspunderea penală." iar poliţia nu are ce să facă. Agresorul scapă fără nicio consecinţă şi îţi poate continua liniştit activitatea infacţională. 
3. E strict alegerea ta, nu putem să te sfătuim în acest sens.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.