Jump to content
POLITISTI.ro

Transcriere auto


igabi100

Recommended Posts

Buna ziua,

Doresc sa cumpar un autoturism de la cineva care l-a cumparat la randul lui la o licitatie a unui executor judecatoresc, dar nu s-a trecut in carte. (el a cumparat masina pe 7 august 2015)

Singurul trecut in carte este primul proprietar al masinii, de la care masina a fost luata de executorul judecatoresc si scoasa la licitatie.

Baiatul care a castigat-o la licitatie are contract de v-c intre el si porche romania. (din ce am mai citit, este valabil doar 30 de zile?)

Intrebare: daca eu fac contract azi cu baiatul asta, o pot inscrie pe numele meu fara probleme? sau ma trezesc ca tre sa alerg dupa fiscal de la primul proprietar? intre timp am vb si cu primul proprietar si m-a asigurat ca daca am nevoie de ceva din partea lui imi ofera fara probleme.

Ce ma sfatuiti sa fac? sa demarez procedura de achizitie si inmatriculare, sau sa stau cuminte, sa caut altceva?

Ce acte mi-ar trebui de la baiatul asta care o vinde in afara de contract? 

Edited by igabi100
Link to comment
  • Moderator

Intrebare: daca eu fac contract azi cu baiatul asta, o pot inscrie pe numele meu fara probleme?

Da, trebuie să întocmeşti un contract de vânzare-cumpărare cu actualul deţinător şi să ai şi documentele prin care să dovedeşti cum a ajuns în posesia autoturismului persoana de la care ai cumpărat tu maşina.
Baftă!

Link to comment
  • Moderator

Poliţia Română şi poliţiştii NU se ocupă de înmatriculări sau radieri de autovehicule. O altă instituţie are aceste atribuţii încă din anul 2002. Acolo vei afla dacă îţi trebuie "fiscal"  sau nu şi de la cine. 

Link to comment
  • 11 months later...

Buna ziua! Am cumparat in 2014 o dacia papuc. Nu am trevut-o pe numele meu din cauza taxei de prima inmatriculare. Pe data de 22 iulie anul acesta am fost oprit de un echipaj mixt politie+rar care au constatat defectiuni la lumini si mi-au retinut talonul. Am remediat problemele am trecut pe la rar care mi-a lipit acea folie si apoi la politie pentru ridicarea talonului. Acolo mis-a spus ca talonul a fost trimis la adresa din talon-Bucuresti, in conditiile in care eu locuiesc in Iasi. Am platit taxa de prima inmatriculare-care este cat valoarea masinii, am facut dosarul pentru transcriere. La serviciul inmatriculari mi s-a spus ca nu se poate transcrie fara talon, sa fac solicitare catre ei ca ei sa ceara la Bucuresti talonul. Cererea am depus-o pe 11 august. Nu am niciun raspuns. Luni vreau sa merg in audienta la superiorii functionarilor dar va cer si dvs o parere, un sfat. Multumesc

Link to comment
  • 10 months later...

Buna seara. Deschid acest subiect in speranta ca exista o rezolvare.Acum 7 zile am cumparat o masina inscrisa in tara de la un intermediar. Acesta are contract de instrainare/dobandire cu proprietarul masinii. Masina este cumparata de intermediar direct de la proprietar ,acum 3 luni. Intermediarul a inscris-o pe rol pentru a plati impozit , dar nu a inmatriculat-o in 30 de zile. A circulat cu ea 3 luni fara sa o inmatriculeze. In talon este metionata instrainarea catre el la data de si semnatura. Eu am cumparat-o acum 7 zile. Acesta mi-a dat contractele stampilate de la finante precum ca nu are datorii. Eu vreau sa o inmatriculez pe numele meu. Ce ma intereseaza este daca o pot inmatricula pe numele meu daca acesta nu a inmatriculat-o in 30 de zile de cand a fost mentionata instrainarea. Si daca am de platit eu vreo amenda. Seara buna tuturor !

Edited by Cata1992
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.