Jump to content
POLITISTI.ro

Ce te nemultumeste cel mai tare in societatea romaneasca?


Horia

Recommended Posts

Hai sa discutam aici despre ce va nemultumeste cel mai tare in societatea romaneasca. 
Spre exemplu, incep eu cu mentalitatea de rahat manifestata in primul rand prin prostie, minciuna si coruptia.

Link to comment

Cancerul acestei societati este clasa politica. Incerc sa caut un om, politician desigur, pe care sa il votez. Sau un partid....si nu prea gasesc. Toti sunt o apa si un pamant.

Link to comment

Nepasarea! Ma uit in jur si vad ca marea majoritate se afla intr-o stare de lehamite , de indiferenta fata de ceea ce conteaza cu adevarat. Aceasta stare a fost indusa de cei care ne-au condus in ultimii 25 de ani, pentru ca indiferent pe cine alegeai tot aia era si atunci stateai acasa si ii lasai pe alti sa voteze in locul tau sau ii lasai pe altii sa protesteze in locul tau. Ar trebui sa ne trezim si sa nu ii mai lasam pe altii sa decida pentru noi sau sa faca ce vor cu noi, ar trebui sa iesim in strada si sa le cerem sa fim respectati si sa ne respecte drepturile pe care le avem.
Nepasarea naste monstri!

  • Upvote 2
Link to comment
  • 2 weeks later...

1. Minciuna;

2. Nepasarea;

3. Superioritatea taranului cand da cu nasul de putere si bani;

4. Bataia de joc manifestata fara scrupule, mai ales cand se intampla punctul 3;

5. Lipsa identitatii nationale, manifestate local prin haosul curent si pe plan international prin faptul ca imediat romanul uita tot ce este, doar ca sa se simta superior altora.

6. Ignoranta fata de propria mostenire si lipsa de respect pentru propria natie.

7. Violenta manifestata doar pentru ca se poate (insa sunt pro violenta cand este legala si este necesara :-) ).

8. Conceptul foarte bine inradacinat la romani de "sa-mi fie mie bine", ca dupa mai vad eu. Efectul fiind societatea din ziua de azi.

9. Foamea dupa bani, fara a se gandi mai departe la consecinte.

10. Modul romanesc de a calca pe cadavre fara oprire, doar ca sa isi atinga cineva niste scopuri meschine personale...

11. Lipsa de coloana vertebrala a romanului. Cea mai nasoala comunitate din afara e comunitatea Romaniei... De fapt, suntem considerati cea mai proasta comunitate din EU. Decat sa te ajute un roman, esti mai in siguranta in alte comunitati si poti gasi acolo mai mult ajutor.

12. Lipsa de cultura (macar un pic acolo, sa stie omul sa scrie o fraza oarecum corecta!).

13. Spectacolul social oribil pe care unii il numesc politica.

14. Au ajuns altii sa aprecieze tara, pe cand noi ai dam foc incet (acum din ce in ce mai rapid, observ...) si sigur.

 

"Mai sunt multe de făcut în România. Dacă aceste locuri dispar, ar fi un rechizitoriu pentru o lume care şi-a pierdut sufletul." Printul Charles al Marii Britanii

  • Upvote 2
Link to comment

1. EDUCATIA.

2. Prostia de a incerca sa para altceva decat sunt, de a copia, pierderea identitatii, nu neaparat ca nationalism, ci ca identitate.

3. Imaturitatea politica si trasaturile pe care le au cand merg la vot, fara a face asocierea ca cei pe care-i aleg ei, le vor judeca lor viitorul. La vot e ca la fotbal. Tii cu Basescu sau cu Ponta...

4. Lipsa scopului.

Din astea patru decurg restul, purtarea romanilor. Restul sunt efectele

Personal am avut ocazia ca, dupa 5 ani sa aleg un contract local in Romania. Pe moment e pus in "hold"
Cred ca ce ma sperie personal cel mai mult este stabilitatea financiara si dezmatul "fabricarii" legilor si aplicarea lor peste noapte sau chiar retroactiv.
Nu ma intereseaza prea mult grupul de interese (cum se propune acum cu iertarea pacatelor unora care nu si-au platit datoriile), cat ma sperie o decizie asa cum a avut-o guvernul Boc peste noapte, reducerea cu 25% din salarii si 15% din pensii.
Asa ceva e inaceptabil intr-o societate moderna.
Eram la volan cand l-am auzit pe presedinte aducand stirea la cunostinta romanilor.
Sincer, singura mea grija a fost sa ajung cat mai repede acasa pana incepe dezmatul pe strada. Mi-a fost frica de violente.
Nu pot spune ce surprins am ramas ca nimic nu s-a intamplat, mai multa reactie am vazut-o la subiectul Arafat peste cateva luni. Ridicol!

Nu atat clasa politica, guvernul, ma sperie cel mai tare. Romanii, marea masa a romanilor ma sperie.

 

Am fost in multe locuri in lume.
Romania iroseste secunda de secunda sanse uluitor de mari.

  • Upvote 1
Link to comment

1. „Cei șapte ani de acasă”;

2. Educația civică.

Îmi amintesc, când eram elev, încă din clasele primare dacă nu mă înșel, la școala modestă din sat, ni se preda „educație civică”. Eram învățați atât la modul concret cât și la modul general, ce este bine și ce este rău prin exemple teoretice.

Îmi amintesc cu nostalgie de clasele generale și de ciudatul profesorul de istorie, cu părul lins, lung până la umeri, mustață și pantaloni evazați, care avea darul de a ne pune faptele istorice în lumina binelui și răului. Tot el, avea puterea de a ne inspira patriotism, sentiment pe care atunci nu îl înțelegeam, nu îl conștientizam, dar care la unii dintre noi s-a înradăcinat în subconștient.

În acele vremuri ( anii `95-`99), când profesorul ţipa la tine ori te trăgea de urechi, însemna că ai greşit, nu că a abuzat în vreun fel de tine. Părinții știau asta.

 

            În prezent, din nefericire, cadrele didactice nu mai au motivația, autoritatea și de ce să nu recunoasțem, (nici eu dacă aș fi în locul unuia) nu pot ține pasul cu schimbările majore și rapide, ce au loc.

            Educația în scoli este unicul pilon social în viața  celor care au familii destrămate, modele negative în preajmă și televizor în casă. Constatăm că instabilitatea politică și dezinteresul politic au condus la lipsa unui plan educațional în România, care produce din ce în ce mai puțini profesioniști, specialiști și oameni culți iar aceștia, cu prima oportunitate, părăsesc țara.

      

            Eu îmi desfășor activitatea în zona Moldovei, în mediul rural și zilnic constat faptul că, principalele exemple sociale ale copiilor și tinerilor sunt alcooliștii și cocalarii.

Iar copiii urmează exemple.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.