Jump to content
POLITISTI.ro

Permis suspendat pe doua luni dupa proces pierdut

steinbock

Recommended Posts

Buna ziua.

Am cautat prin forum informatii ce m-ar ajuta in cazul meu. In mare parte am gasit informatiile necesare dar mai am cateva nelamuriri, fiindca, situatia e putin complicata datorita faptului ca lucrez in Germania in momentul de fata. Va multumesc anticipat pentru ajutorul vostru pretios.

Sa incepem: anul trecut prin noiembrie am avut un mic accident. Neacordare de prioritate - am "raschetat" un alt autoturism. Fara victime. La etilotest am iesit 0, nu bausem nimic.

Avand nevoie de permis fiindca lucram ca sofer, am contestat procesul verbal. Am ajuns in instanta si anul acesta in septembrie am pierdut. N-am mai vrut sa astept cele 30 de zile (?) de recurs si am trimis permisul de conducere in tara sa-l predea fratele meu. S-a dus la tribunal si a depus cerere sa-mi vina acasa decizia finala, iar acolo i-a zis ca in 3-4 zile ajunge plicul acasa. Au trecut 15 zile de atunci si niciun semn. Evident, ma asteptam sa dureze mai mult...dar totusi... 

Cum vreau sa-mi recuperez permisul cat mai repede (cine n-ar vrea?!) am cateva nelamuriri:

1. Ce pot face sa-mi vina decizia finala de la tribunal mai repede? Sa mearga fratele meu sa mai intrebe de ce dureaza atita? Rezolva ceva?

2. Am citit prin forum aici ca unora le-a ajuns decizia finala de la tribunal si dupa 3-4 luni. Daca intarzie si la mine, in acest timp as putea conduce legal?

3. Dupa ce predau permisul pentru suspendare am inteles ca trebuie sa dau examenul 13/15 la politie (sau ceva de genu). Eu fiind in Germania ce pot face sa nu iau inca 30 de zile? Pot dovedi ca lucrez aici (contract de munca, anmeldung etc) dar... poate fratele meu, de exemplu, sa depuna o cerere cu dovezile necesare pentru a nu lua inca 30 de zile? 

P.S Anul acesta, in februarie (cred) in timp ce procesul era pe rol, am mai avut o suspendare de o luna pentru neacordare trecere la pietoni. Nu stiu daca conteaza pentru nelamuririle de mai sus dar e mai bine sa mentionez.

Multumesc. Toate cele bune.

Edited by steinbock

Nu!  N-a putut sa-l predea la politie fara sentinta definitiva. 

Pe 3 septembrie (anul acesta) am pierdut procesul. Se intarzie fiindca am cele 30 de zile timp de recurs? Daca fratele meu a facut cerere pentru a-mi veni foile necesare pentru a preda permisul, nu se considera ca am renuntat la recurs? 

Scuzati-ma, dar e pentru prima data cand ma aflu in ipostaza asta si chiar nu stiu cum sa procedez  sa scap mai repede de suspendare. Sunt legat la maini fiind in Germania iar toate sperantele sunt in fratele meu care e in tara.

Multumesc.