Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Permis autorizatie pentru arma neletala cat. E


paulpop
 Share

Question

Bună ziua, vreau sa obtin autorizatie de cumparare pentru o arma neletala cat. E cu aer comprimat (pistol) pentru aparare si am niste nelamuriri :

Trebuie sa fiu memru al vreunui club sportiv de tir pentru a putea detine si purta asa ceva?

Sau recomandati mai bine sa iau o arma din aceeasi categorie cu bile de cauciuc (ex. Streamer 2014) ca sa nu intampin foarte multe probleme? 

Mulțumesc, astept raspunsurile voastre. :)

Link to comment
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Mai exact, ce armă sau dispozitiv neletal din categoria E vrei tu să-ţi cumperi? La care punct în anexă este prevăzută?

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Scuze , stiam ca armele cu aer comprimat si cu bile de cauciuc sunt cat.e 

Din categoria C sunt optiunile mele punctul 21 sau a doua optiune punctul 23

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna seara.

Ce acte / taxe sunt necesare pt a obține permis port arma categoria E ( am lucrat la Gardieni publici/Poliția locală 5 ani ) ?

Mulțumesc.

 • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Membru

Conform Legii Nr 295/2004, permisul de armă este - documentul emis, în condiţiile legii, de autoritatea competentă, prin care o persoană fizică dovedeşte dreptul de a deţine şi, după caz, de a purta şi folosi arme letale sau arme neletale supuse autorizării, ale căror tip, marcă, serie şi calibru sunt înscrise în acest document, precum şi muniţia aferentă-.

Categoriile sunt date de anexa legii care clasifica armele în categorii de la A la E. Armele din categoria E sunt arme neletale nesupuse autorizării, nefiind necesar că deținătorul sa obțină vreun permis de armă pentru a deține/purta/folosi astfel de arme. 

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Salut,

 

As avea o intrebare legata de pasii necesari achizitionari in mod legal al unei arme non-letale, Categoria E, gloante de cauciuc. Am incercat sa urmaresc informatiile oficiale aflate aici dar nu imi este absolut clar: https://politiaromana.ro/ro/utile/documente-eliberari-acte/permis-port-arma/procedura-de-autorizare-a-persoanelor-fizice-pentru-procurare-detinere-port-si-folosire-a-armelor-si-munitiilor-letale-si-neletale-

Dupa ce am citit nu imi este clar daca:

1. Am nevoie de permis port-arma sau este suficienta cererea mentionata conform:

"În vederea autorizării procurării armelor neletale prevăzute la categoria E din anexa Legii, arme cu aer comprimat şi cu bilă de cauciuc, cetăţeanul român sau străinul cu domiciliul ori cu reşedinţa în România, trebuie să depună la organul de poliţie competent din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, respectiv Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, în a căror rază teritorială domiciliază sau, după caz, îşi are reşedinţa, un dosar care trebuie să cuprindă următoarele documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 58 alin. (2) din Lege"

Am citit mai jos:

"Persoanele fizice care deţin înscrise în certificatul de deţinător arme dintre cele prevăzute la categoria E din anexa Legii, la data intrării în vigoare a O.U.nr.26 pentru modificarea şi completarea Legii nr.295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, precum şi cele care obţin documentul după intrarea în vigoare a actului normativ, au obligaţia ca în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a O.U.nr.26 pentru modificarea şi completarea Legii nr.295/2004 privind regimul armelor şi al muniţiilor, respectiv 17 martie 2008 să se prezinte la organul de poliţie care îi are în evidenţă, în vederea obţinerii permisului de armă.

Pentru obţinerea permisului de armă posesorii armelor neletale prevăzute la categoria E din anexa Legii, vor depune un dosar cuprinzând următoarele documente care să ateste îndeplinirea condiţiilor prevăzute la art. 58 alin. (2) din Lege:"

2. Daca am nevoie de permis port-arma:

   * Procedura de obtinere este aceeasi cu o arma letala?

   * Am nevoie si de cursul de instruire mentionat? Conform citatului de mai sus nu pare sa fie nevoie de vreun curs de instruiere desi este cerut un "certificatul de deţinător al armelor neletale în care sunt înscrise armele pentru care se solicită eliberarea permisului;". De unde sa iau certificatul cu armele notate in el daca eu nu detin armele?

Pentru cei interesati, arma ar putea fi gasita aici:

***reclamă eliminată***

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Membru

Dacă ai fi citit postarea anterioară, ai fi înțeles că pentru armele din categoria E, nu trebuie sa soliciti eliberarea unui permis. Aceste arme nu sunt supuse autorizării.

Pentru a obține permis de armă, trebuie, in prealabil, sa soliciti procurarea unei arme din categoria celor supuse autorizării. După ce obții autorizația de procurare, cu aceasta poți achiziționa o armă de la un armurier sau intermediar autorizat. Dar pentru a procura, ai nevoie de un curs de pregătire teoretică și practică în domeniul armelor și al munițiilor.

Edited by viobra
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna,

 

Am citit din nou legea de aici: https://politiaromana.ro/ro/utile/documente-eliberari-acte/permis-port-arma/procedura-de-autorizare-a-persoanelor-fizice-pentru-procurare-detinere-port-si-folosire-a-armelor-si-munitiilor-letale-si-neletale-

Si am inteles ca NU am nevoie de permis port-arma pentru arma non-letala cu bila de cauciuc (categoria E). Deci conform celor 7 puncte de la armele in categoria E (cerere, buletin, certificat medical, cazier, aviz psihologic, doua fotografii, achitarea taxelor) NU am dedus ca as avea nevoie de un curs de pregatire teoretics si practica in domeniul armelor si munitiilor si nici de un permis port arma.

Pur si simplu o pot achizitiona si o voi inregistra DUPA ce primesc autorizatia. Nu as avea nevoie nici de permis nici de curs de instructaj. Am inteles corect?

 

Cu stima,

Ioan

Edited by IoanBogdan
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.