Jump to content
POLITISTI.ro

 • 0
flrbr

Accident fără victime. Nu sunt de acord cu stabilirea vinovăţiei

Question

flrbr

Buna seara, astazi ma deplasam pe un drum in localitate cu o singura banda pe sens, nu ma deplasam insa langa bordura din cauza canalizarilor dar fara a depasi axul drumului(lucru confirmat si de celalalt sofer) mi'am semnalizat din timp intentia de a intra pe o strada la dreapta moment in care un sofer de taxi s'a angajat in depasirea mea prin dreapta(eu mergand incet tocmai pentru ca aveam intentia de a vira), nu l'am putut observa in oglinda si astfel a ajuns sa intre in mine. Domnul ofiter de politie de la sectie mi'a spus ca, conform legii eu sunt vinovat pentru ca nu m'am asigurat, insa practic eu am dreptate. Eu stiu ca pe o banda circula o singura masina, indiferent de latimea benzii, de'asta as vrea sa va intreb daca as actiona in istanta, as avea vreo sansa de reusita, sau voi obtine acelasi rezultat ?

 

Va multumesc .

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
Marius

 

 insa practic eu am dreptate.

NU ai deloc dreptate. Eşti vinovat pentru că nu te-ai asigurat la schimbarea direcţiei de deplasare spre dreapta. În plus legea spune foarte clar ce poziţii trebuie ocupate în timpul mersului şi anume faptul că cel care intenţionează să vireze la dreapta este obligat să ocupe rândul de lângă bordura sau acostamentul din partea dreapta. 
Nu aveai ce să cauţi lângă axul drumului, dacă intenţionai să virezi la dreapta.

Ai dreptul să faci contestaţie în termenul legal de 15 zile la Judecătorie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

 • 0
CITADELA

Acesta este un forum al politistilor! Pentru consultatii juridice in vederea depunerii unei contestatii impotriva unui document constatator intocmit de catre un coleg ar fi bine sa discutati cu un avocat!

Este ca si cum va duceti la un medic si ii cereti sa va examineze, dar ii precizati ca deja aveti un diagnostic pus de altul...nu-i asa?!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
CITADELA

Este ca si cum va duceti la un medic si ii cereti sa va examineze, dar ii precizati ca deja aveti un diagnostic pus de altul...nu-i asa?!

Uite si al doilea diagnostic...

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
flrbr

Am inteles, va multumesc, doream doar sa stiu o a doua opinie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 • Similar Content

  • uniq
   By uniq
   De multe ori m-am aflat in aceasta situatie as dori sa cunosc opinia voastra in special a unui politist cine este vinovat 
    
  • dakes
   By dakes
   Buna ziua,
    
   Am si eu o nelamurire si consider ca doar cineva in aceeasi functie cu cel care m-a sanctionat ma poate lamuri.
   Aseara indreptandu-ma de la Timisoara catre Deva, in localitatea Faget cu 100m inainte de iesire am efectuat o depasire pe linie discontinua. Inaintea mea se afla un camion care depasea un tir, camionul apucand sa se incadreze pe banda de circulatie corespunzatoare iar eu, neavand loc sa ma incadrez pe banda corespunzatoare deoarece camionul si tirul se aflau la distanta mica unul de celalalt, neputand sa franez si sa incerc sa ma incadrez pe banda deoarece in spatele meu efectua manevra de depasire un alt conducator auto, am considerat ca depasirea primului camion este solutia cea mai sigura pentru toti participantii la trafic(am avut inclusiv vizibilitate din sens opus). Am efectuat si depasirea camionului (numar total de 2 vehicule depasite "camion si tir") doar ca banda continua deja incepuse in momentul in care ma aflam in dreptul camionului. Din din statia de carburant iesise un autovehicul de politie rutiera care a vazut manevrele pe linie discontinua si continua, m-au oprit si m-au sanctionat cu 360 lei amenda + 30 zile permisul suspendat.  
   I-am reprodus domnului agent exact ceea ce v-am detaliat mai sus, dar nu a inteles. Mi-a inmanat procesul verbal in care el, cu mana lui a scris la sectiunea alte mentiuni "Am depasit deoarece am constatat ca nu am loc sa intru pe banda". 
   Am semnat procesul verbal pentru a evita alte divergente, sau alte fapte nesavarsite si ma foarte grabea.
   Intrebarea mea este, daca voi face contestatie in instanta credeti ca am vreo sansa sa imi obtin permisul inapoi? 
   Ideea e ca am nevoie de el pentru locul de munca, altfel nu m-as fi stresat asa tare. Si pe langa toate acestea consider ca am fost neindreptatit.
   Multumesc anticipat.
    
   Edit :In procesul verbal la numarul autoturismului meu este trecut doar 57-XXX, fara sa fie scris judetul. Se poate considera nul?
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.