Jump to content
POLITISTI.ro

Accident fără victime. Nu sunt de acord cu stabilirea vinovăţiei


flrbr
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna seara, astazi ma deplasam pe un drum in localitate cu o singura banda pe sens, nu ma deplasam insa langa bordura din cauza canalizarilor dar fara a depasi axul drumului(lucru confirmat si de celalalt sofer) mi'am semnalizat din timp intentia de a intra pe o strada la dreapta moment in care un sofer de taxi s'a angajat in depasirea mea prin dreapta(eu mergand incet tocmai pentru ca aveam intentia de a vira), nu l'am putut observa in oglinda si astfel a ajuns sa intre in mine. Domnul ofiter de politie de la sectie mi'a spus ca, conform legii eu sunt vinovat pentru ca nu m'am asigurat, insa practic eu am dreptate. Eu stiu ca pe o banda circula o singura masina, indiferent de latimea benzii, de'asta as vrea sa va intreb daca as actiona in istanta, as avea vreo sansa de reusita, sau voi obtine acelasi rezultat ?

 

Va multumesc .

Link to comment
  • Moderator

Acesta este un forum al politistilor! Pentru consultatii juridice in vederea depunerii unei contestatii impotriva unui document constatator intocmit de catre un coleg ar fi bine sa discutati cu un avocat!

Este ca si cum va duceti la un medic si ii cereti sa va examineze, dar ii precizati ca deja aveti un diagnostic pus de altul...nu-i asa?!

Link to comment
  • Catalin unfeatured this topic
  • Moderator
  • Solution

 

 insa practic eu am dreptate.

NU ai deloc dreptate. Eşti vinovat pentru că nu te-ai asigurat la schimbarea direcţiei de deplasare spre dreapta. În plus legea spune foarte clar ce poziţii trebuie ocupate în timpul mersului şi anume faptul că cel care intenţionează să vireze la dreapta este obligat să ocupe rândul de lângă bordura sau acostamentul din partea dreapta. 
Nu aveai ce să cauţi lângă axul drumului, dacă intenţionai să virezi la dreapta.

Ai dreptul să faci contestaţie în termenul legal de 15 zile la Judecătorie.

Link to comment
  • Moderator

Este ca si cum va duceti la un medic si ii cereti sa va examineze, dar ii precizati ca deja aveti un diagnostic pus de altul...nu-i asa?!

Uite si al doilea diagnostic...

Link to comment
  • CITADELA locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.