Jump to content
POLITISTI.ro

Scutiti medical de la probe sportive reevaluati


theodor

Recommended Posts

Sunt scutit medical, de la probele sportive, de mai multi ani ca urmare a unor afectiuni medicale . In prezent se zvoneste ca cei scutiti vor fi trimisi la spitalul militar, la comisii pentru reevaluarea lor. Aveti cunostinta sau date concrete despre asa ceva?

Link to comment
 • Marius changed the title to Scutiti medical de la probe sportive reevaluati

Eu unul salut această măsură, sunt destui care se fofilează de la probele sportive pe motive medicale. Prin urmare eşti apt vii şi susţii probele sportive ca restul "muritorilor de rând" şi viceversa.

 • Upvote 1
Link to comment

Dar  pentru polițiștii care nu se asigură timpul de pregătire sportivă obligatorie în cadrul programului normal de lucru ? Acesti polițiști ar trebui să se prezinte la probele sportive ? 

 • Upvote 1
Link to comment

Aici este o discutie ca nu se va termina niciodata. Daca voi acceptati sa nu aveti pregatirea sportiva obligatorie in timpul programului este problema voastra!

Nu mai dezvolt ca angajatorul nu pune la dispozitie o baza sportiva pentru ca nu sunt bani.....etc....etc..!

 • Upvote 2
 • Downvote 1
Link to comment
 • Moderator

Elvis are mare dreptate! Este o lipsa crasa de interes fata de activitatile sportive (si de o viata sanatoasa) in randul politistilor! Si ne trezim dupa o anumita varsta ca avem colesterol, diabet, tensiune etc. Iar in zilele cand sunt planificate orele de sport, mai toata lumea (sunt si exceptii, desigur) da fuga la o bere ori sa-si rezolve niste probleme personale!

Nu trebuie sa ai super-sali de sport ca sa alergi 30 min la 2-3 zile sau sa faci cateva exercitii fizice sustinute! Ori ca sa iesi cu bibicleta, eventual alaturi de familie, ca sa dai un exemplu pozitiv copiilor! Este o chestiune de lene!

Da, sunt si colegi care au capatat niste afectiuni medicale in timpul serviciului (trebuie analizat totusi de catre sefi de ce?!) ori care aveau niste probleme congenitale si care sunt indreptatiti sa fie scutiti de activitati fizice (dar sa fie incadrati pe o functie corespunzatoare), insa acestea sunt exceptiile!

 • Upvote 3
Link to comment

Citadela, ti-as da 100 plusuri daca mi s-ar permite...cadem majoritatea intr-o stare penibila, lipsita de motivatie pt activitati sportive, pt miscare...pana nu demult am fost supraponderal...intr-adevar, cateodata avem parte de mult stres in meseria asta, dar culmea, si stresul si eventualele boli ar putea fi eliminate sau tinute la distanta prin sport. Am fost intr-o mica vacanta in Anglia, toti politistii pe care i-am vazut eu, repet, doar cei pe care i-am vazut eu, peste 20, aratau excelent din punct de vedere fizic, nu burta, nu nimic. A fost cumplit sa-mi dau seama ce diferenta exista, strict din punctul asta de vedere, intre politistii de acolo si politistii din Romania. Stiu ca avem printre noi si politisti super activi, implicati in sport, merg la sala etc, dar inclin sa cred ca numarul lor este mic in comparatie cu majoritatea.  

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Va rog frumos imi puteti explica si mie, cum ar trebui sa procedeze amaratul ala de la post, care s-a insurat cu politia si nu are casa, nu are masa, trebuie sa fie la serviciu permanent. Cand si unde trebuie sa faca pregatirea sportiva acolo la post? 

Ca asa teoretic, este frumos ce spuneti, chiar sublim. 

 • Upvote 2
Link to comment

Uite, Octavian, am fost si eu 4 ani la un post de politie...ai si zile aglomerate dar ai si zile mai libere...eu regret ca in cei 4 ani nu am facut sport aproape deloc, doar cate un fotbal din cand in cand...fiecare comuna are cate un stadion, sau mai nou s-au tot construit terenuri de sport. E doar o chestiune de alegere si de vointa.

Link to comment
 • Member

Deci cat timp ai fost la post, zici ca nu ai facut sport aproape deloc, iar acum regreti si ai vrea ca cei ce sunt acolo sa faca.

Se duce pe terenul de sport sa alerge, iar cand e pe finalul antrenamentului, plin de transpiratie si extenuat, il suna dispecerul de la comanduire si ii spune ca e un apel pe 112. Sa dea repede fuga sa vada ce e acolo. Ce sa-i raspunda? Ca e la ora de sport si sa trimita un coleg dintr-o localitate invecinata sau de la municipiu? 

Link to comment

Octavian sunt sectii in rural unde la sfarsit de saptamana se intalnesc, joaca fotbal 2 ore si pe urma fac si un gratar. Unde atat executantii cat si sefii vor. Sunt comune unde s-au construit sali de sport. Daca vrei poti, dar trebuie sa existe interes. Nu cred ca sunt multi care daca le spune seful sa vina la un fotbal refuza! Totul tine de organizare, poate sa intervina la evenimentele 112 o patrula....doua ore pe saptamana nu cred ca este prea mult.

Edited by Elvis
 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

Stiu despre ce vorbeste Octavian, aveam si eu teama asta, ca suna 112...nu stiu cum se procedeaza acum, dar cand eram eu la post, faceam de permanenta pe rand, azi eu, maine colegul, cateodata:)) si seful de post...deci cand nu eram de permanenta puteam sa fac sport linistit, pt ca se ocupa altcineva de apelurile de urgenta. Doar ca aveam alte "hobby-uri" in loc de sport...

Link to comment

Scuze de intervenție.Eu merg regulat la sală de 3 ori pe săptămână și practic și alte sporturi..Eu am intrebat de ce să merg la probele sportive dacă nu se asigură pregătire în timpul programului normal de lucru,așa cum sunt dispozițiile în vigoare  și am trecut și în fișa postului ? Adică doar obligații și drepturi nu.În timpul meu liber fac ce vreau.

Edited by ramyru
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.