Jump to content
POLITISTI.ro

Ora pentru masa de pranz!


djtyno

Recommended Posts

  • Member

In primul rand e vorba despre un proiect, care ar putea sa ajunga sau nu act normativ. In al doilea rand, scrie clar acolo ca este exceptat persoanlul din sistemul de ordine publica si siguranta nationala...

Link to comment

S-a mai discutat pe tema asta, dar a rămas la stadiul de discuţie. O oră pentru servitul mesei, înseamnă că termini programul mai tărziu cu o oră. Din punctul meu de vedere nu prea se poate aplica la structurile care efectuează serviciul în schimburi. Nici cei care lucrează de luni până vineri, între orele 08.00 - 16.00, nu cred că vor fi de acord, pentru că ar trebui să termine programul la ora 17.00. Ar trebui să existe posibilitatea de a alege dacă să ai sau nu această pauză de masă.
Totuşi, din câte am înţeles acest program se va aplica doar funcţionarilor publici, sindicatul acestora susţinând această iniţiativă.
djtyno, eşti poliţist? :hmmmt:

Link to comment

Codul Muncii

Art. 134. [pauza de masă şi alte pauze]
(1) În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern. 
(2) Tinerii în vârstă de până la 18 ani beneficiază de o pauză de masă de cel puţin 30 de minute, în cazul în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 4 ore şi jumătate. 
(3) Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.

Daca pauza de masa depaseste 30 de minute programul de lucru se prelungeste. Cel putin acum. 

Link to comment

Secretariatul General al Guvernului a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre de Guvern care aduce modificări în programul angajaţilor din instituţiile centrale.Proiectul prevede că "angajații din cadrul ministerelor, altor organe de specialitate, autorităților și instituțiilor publice ale administrației publice centrale beneficiază zilnic de o pauză pentru masă de o oră, în intervalul orar 13.00-1400, care nu este inclusă în durata normală a timpului de muncă".
Potrivit proiectului de act normativ, aceste dispoziţii nu se aplică instituțiilor publice din sistemul de apărare națională, ordine publică și siguranță națională, precum și din sistemul administrației penitenciare.

Edited by Sache
Link to comment

Nici nu prea văd cum ar putea să se aplice la noi(adică cei operativi). Înseamnă să dăm anunț prin presă ca timp de o ora pe fiecare schimb, hoii să nu mai fure, soții să nu-și mai bată soțiile, să nu se mai certe vecinii între ei, e.t.c.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.