Jump to content
POLITISTI.ro

Comunicate SNPPC

Marius

Recommended Posts

Toate ca toate, dar cititi proiectul de statut facut de minister, practic se pierd o gramada de drepturi ,uitati-va la drepturi,obligatii, incompatibilitati si sanctiuni, veti vedea ce draconice sunt. Iar politistul nu are voie sa faca nimic, nici o alta activitate pentru a manca si gura lui ceva, dar nici sa reglementeze un salariu decent in compensatie, nu vor. Se scriu o serie de drepturi care exista doar pe hartie ca si inainte, deoarece spun ca se reglementeaza prin HG, care nu o vor data niciodata.In schimb se reglementeaza Corpul National al Politistilor care  ramane o anexa a Ministerului, minister care se baga in acest corp, care-i reglementeaza regulamentul de functionare, in loc sa fie un corp profesional independent, care sa se autoreglementeze precum CSMcare nu are nimic comun cu ministerul Justitiei, ei nu vor sa il scape din mana si sa ramana cu aceeiasi lachei obedienti . Daca intra acest statut in vigoare VA FI IN PROPORTIE COVARSITOARE IN DEFAVOAREA POLITISTILOR ! Nu se castiga nimic, dimpotriva se pierde ! Politistul va pierde,autoritatea politieneasca nu va castiga nimic,  degeaba s-au cacat pe ei cu un nou statut... ne-au pus cu botul pe labe ! Iar sindicatele, nici ca le pasa !

Trebuie de aratat presei ca acest statut, nu ajuta cu absolut nimic, este la fel ca vechiul, deci populatia, comunitatea nu trebuie sa se astepte la imbunatatirea seriviciului politienesc. Nu au interesul , nu le trebuie un politist competent, eficient, ferm, protejat, ci dimpotriva vor un lacheu, obedient, flamand, cu pantalonii rupti in [cenzurat], sa faca sluj la fiecare puta de politician, care sa dea bir cu fugitii cand un interlop isi incoarda muschii, ca doar nu o fi prost sa moara pentru nimic, familia sa sufere, el sa nu fie protejat, pentru salariu de mizerie.

Astept reactia sindicatelor, daca mai au pic de onoare si de demnitate sa nu mai minta fraierii si sa le ia cotizatia, ar trebui sa le vedem protestand, zbierand, sa iasa in presa la TV sa faca valuri !

Edited by LORD
  • Upvote 6

Lord, ai dreptate! Am citit si eu proiectul si m-am ingrozit. O sa fie vai de noi daca se aproba acest proiect. Pacat ca la majoritatea colegilor nostrii nu le pasa de asta. Ne meritam soarta, din cauza nepasarii!

Elvis, voua va convine acest proiect? Ne transforma in niste supusi, mai rau ca pe vremea cand eram institutie militarizata.

Nu, Sache nu ne convine, nicio propunere facuta de noi nu se regaseste in acest ,,statut".

Numai ca vezi tu Sache eu pe 5 septembrie am fost in fata la minister...................politistii din Bucuresti sunt multumiti, numai noi cei din provincie avem nemultumiri.

Metalu te-ai trezit vorbind.

Daca suntem lideri trebuie sa stim cate stele sunt in constelatii.

Sunteti 6700 de politisti in Bucuresti si degeaba!

• Upvote 4

Si MAI -ul si domnul ministru  vor neaparat sa intram in Spatiul Schengen ??????? Cred ca de-asta unii nu ne vor acolo,probabil au aflat ca  nici  fata de  proprii angajati nu-si respecta angajamentele....Ce Schengen, ce integrare.... Suntem vai de mama noastra....Nu sunt bani de echipamente, nu sunt bani de carburanti,nu sunt bani pentru multe altele,dar ne batem cu caramida in piept ca,, vrem in Schengen''....Vorba ceea,,prostul nu e prost destul daca nu e si fudul ''.

• Upvote 1

si mai sunt vreo 5-7 sindicate si degeaba.

divide et impera

chiar nu are rost sa intru in polemica

lupta sindicala usoara

In mare parte ai dreptate! Dar, lupta sindicala, cum ii spui tu, nu o duc doar liderii de sindicat, ci ar trebui sa o duca fiecare membru, pentru ca un sincicat nu insemna un lider ci toti membrii la un loc. In asta consta, in principal, forta unui sindicat. Daca noi stam bine mersi acAsa si ne uitam la televizor cum cativa colegi de-ai nostrii protesteaza in fata MAI, cum sa se schimbe ceva? Sau daca se schimba ceva si se da ceva, oricum se da la toata lumea, nu? Si atunci e mai bine sa stam acasa, dar sa avem pretentii, dorinte, visuri, dar sa nu facem nimic ca sa se implineasca? Din cauza nepasarii am ajuns unde suntem astazi!

Nu o sa intram in Schengen prea curand! Oricum nu pierdem mare lucru! Credeti ca cei din Spatiul Schengen nu stiu ce salarii mici avem, ce dotare slaba avem, ca suntem putini, ca legea se aplica dupa cum bate vantul. Cum sa ne primeasca asa?

• Upvote 3

... Dar, lupta sindicala, cum ii spui tu, nu o duc doar liderii de sindicat, ci ar trebui sa o duca fiecare membru, pentru ca un sindicat nu insemna un lider ci toti membrii la un loc. In asta consta, in principal, forta unui sindicat...

Asta trebuie sa inteleaga fiecare membru de sindicat (nu conteaza care). Atunci poate vom reusi sa schimbam ceva!  :good:

Edited by Eduard
  • Upvote 2
  • Member

Din pacate , marea majoritate a politistilor se cred membrii ai unui sindicat doar platind 10 - 12 lei pe luna, fara sa mai faca nimic altceva, platind aceasta cotizatie ca pe o ASIGURARE  !!!  Liderii de sindicate vor avea un cuvant de spus doar atunci cand, impotriva abuzurilor si nedreptatilor, ''amenintand" cu proteste de amploare , acestea sa se intample si in realitate. Aceeasta este singura arma a unui lider de sindicat, sa "santajeze" conducerea cu proteste !

Cotizatia la sindicat nu este o ASIGURARE ca tu sa primesti numai beneficii si plasuta de Craciun, ca doar liderii de sindicat nu se duc la discutii cu sacul de bani sa cumpere bunavointa conducatorilor din MAI !!! Cotizatia, parerea mea , iti da dreptul sa iti exprimi vointa, protestand, intr-un cadru organizat!

• Upvote 1
  • Downvote 1

"Cotizatia la sindicat nu este o ASIGURARE ca tu sa primesti numai beneficii si plasuta de Craciun" - da, sunt adevarati rentieri... Simtul masurii nu prea se numara printre virtutile reprezentantilor sindicali.