Jump to content
POLITISTI.ro

Comunicate SNPPC

Marius

Recommended Posts

• Moderator

După părerea mea crearea acestor sindicate mamut (la nivel național sau de ramură) a fost cea mai mare greșeală și ceea ce vedem că se întâmplă azi este doar una dintre consecințe.

E total greșită această concepție conform căreia un sindicat mamut are o mai mare forță în fața celor ce ne conduc. Și am să vă spun și de ce.

Știați că ăia la minister, dacă vrea mușchiul lor, nici nu stau de vorbă cu reprezentanții unui sindicat ... și asta legal?

De ce? Pentru că cei de acolo stau de vorbă numai cu federațiile și confederațiile, nu cu un singur sindicat. Din cauza asta snppc-ul și-a făcut și o federație în mod articficial (nu intru acum în detalii că nu își au rostul, dar cred că știți cu toții că federația snppc a fost creată prin niște articficii). Pentru că și-au luat-o peste bot pe acolo și au realizat că dacă fac valuri și mișcă-n front, ca reprezentanți ai unui singur sindicat, vor sta numai prin fața ministerului. Și uite așa, și-au făcut federație pentru a-i obliga pe mahării de prin minister să-i bage-n seamă. Așa că existența unui singur sindicat care să cuprindă toți polițiștii nu-l face automat puternic.

În al doilea rând ... păi ce putere are un lider local al snppc-ului, care se plânge la centru că membrii din „parohia” lui au o anumită problemă? Vă spun eu. Niciuna! Îi dau ăia de la centru direct la ... „uniunea europeană”, plus câteva capace și-l mai și atenționează să lase ciocu mai mic. Ce ar putea el să facă? Nimic!

Dar ia să aibă fiecare județ câte un sindicat unit și puternic pe plan local, iar șmecherii de la centru să fie numai o federație care să depindă de cotizațiile sindicatelor acestea județene? Oare cum ar fi? Dacă nu-l ascultă pe acel lider județean, atunci s-ar putea să piardă dintr-un foc o grămadă de cotizanți ... și atunci se schimbă treaba!?

Dar dacă ar exista la centru cel puțin două federații, creându-se în acest fel o competiție, iar sindicatele județene să se ducă la cei ce le ascultă păsurile, necazurile și se zbat pentru problemele lor? Oare cum ar fi?

Ar mai exista atâta greață, silă și infatuare pe fața liderilor de la centru când vine vorba de dorințele, problemele și necazurile fraierilor din teritoriu? Mă tem că nu.

Elvis,daca nu poti muta un munte,forezi un tunel.Daca nici asta nu poti,ocolesti muntele.Esential este sa ajungi acolo unde vrei.Ca in matematica la problemele cu rezultat dat..cauti caile pentru a ajunge la el....

In momentul de fata pentru voi membrii cotizanti caile sunt foarte ,foarte incurcate.

Eu v-am dat cea mai buna solutie.

Daca veti incepe niste procese cu ei vor angaja avocati tocmai pe banii vostrii.

Iti vine sa crezi?

Nu uita ..........banii sunt la ei.

In momentul cand le veti taia finantarea se va termina totul.

Incercati sa opriti cateva luni banii in teritoriu si mai vedem.

Daca puteti............

,,Wallah sa nu te superi pe mine dar la fel de visator eram si eu acum sa zicem 3-4 anisori.

Ba as putea spune ca prindeam fluturi mai rau ca tine.

Eu am trecut prin asta si stiu ce spun.''

Prin '90 infiintam unul din sindicatele de la U.R.N.Midia.Se numea ,,Sindicatul Liber al Marinarilor de pe Docul nr 3 de la URN Midia".Asta fluture de colectie..Ulterior mi-am pierdut doi ani aranjand fuziuni si preluari ale celorlalte sindicate din aceeasi,,U.R.N.Midia" pina cand in intreprindere au ramas doua :T.E.S.A. si noi,restul,negrii pe plantatie.Ambele sindicate,evident ,,libere"..Deci cu fluturii stau bine...prind de multa vreme....

Cred ca de fapt voiai sa intrebi daca sant dintre aia pe care ii intereseaza halatul..,,,,da,halatul.halatul cat costa?".Am trecut de testul psihologic.Si totusi vreau sa ma implic in in ceea ce priveste activitatea sindicatului din postura de simplu si umil membru.Sa schimb psihologul?

Ei bine,nu sunt singur.Ne auzim in Bucuresti.Daca esti dintre membrii SNPPC care nu se rezuma la postari pe forumuri,probabil ne vom si vedea.

Nu plec la un razboi daca nu sunt sigur ca-l pot castiga;un razboi bine pregatit este aproape castigat.Ca barba,care,vorba unui frizer,daca este bine inmuiata - e ca si rasa.

Wallah, Elvis este lider de sindicat in Dolj, nu este membru SNPPC. Eu sunt si am fost la toate mitingurile din Bucuresti. La mitinguri a fost si Elvis, indiferent cine era organizatorul. Eu tind sa cred ca pe data de 1Mai nu va avea loc niciun miting, pentru ca liderii nostri vor fi induplecati de conducerea MAI prin organizarea unei sedinte unde le va promite luna de pe cer si bineninteles o noua intalnire finala pentru parafarea intelegerii, dupa 1Mai, dar care nu va mai avea loc. Daca nu ma insel te-ai contrat si cu Asofronie de la CNP pe aceeasi tema.Toti gandesc la fel...primeaza interesul personal, nu al celor care platesc cotizatii si lucreaza in operativ pentru a avea altii cu ce se lauda. Daca SNPPC vroia sa organizeze un miting ,facea acest lucru cand s-a transmis ca nu s-a aprobat decat 20% din norma de echipament si nu renuntau pana nu ne primeam drepturile in totalitate. Si-au batut joc de noi, insa ei nu stiu ce inseamna sa verifici cardul de mai multe ori in vinerea Pastelui, ca toti facusera cumparaturile si multi dintre noi nu aveam bani pe card nici verdeata. In ceea ce priveste schimbarea membrilor BEC de la SNPPC, in luna mai are loc Conferinta Nationala. Este un prilej bun pentru liderii din teritoriu de a lua atitudine. Tu crezi ca se va intampla asa ceva? Eu ma indoiesc. La Congresul de anul trecut Gruia nu a avut nici macar formal un contracandidat. De ce a fost posibil asa ceva? Intreaba liderul local.

BT(PF)Botosani a fost schimbat in totalitate inca de luna trecuta,cand am avut alegeri.De la noii lideri avem speranta ca nu mai sant sub nici o forma obedienti structurii superioare a SNPPC tocmai pentru ca pina acum au fost simpli membri de sindicat si in consecinta au beneficiat de acelasi tratament ca si noi ceilalti.Cum s-ar spune ,noi am luat atitudine,aici in nord-est si ,important este ca oamenii incep sa se implice.Iar Gruia ar putea avea un contracandidat chiar in persoana actualului nostru lider teritorial daca noi ii vom cere acest lucru .Ce sa facem,ne sacrificam si noi un pic.. :rolleyes: ..

Astazi, a avut loc o intrevedere intre reprezentantii SNPPC si ministrul de interne.In urma discutiilor si angajamentelor pe care si le-a luat ministrul, mitingul programat initial pentru data de 01 Mai a fost amanat pana pe data de 30 Iunie. Comunicatul oficial va fi postat mai tarziu............... Vedeti ce am postat mai sus la data de 22 aprilie 2012.Nici nu mai era nevoie de aceasta intalnire, rezultatul era previzibil.... :hmmmt: Asa ca puteti merge linistiti la "iarba verde".

• Upvote 1
  • Downvote 1

Tocmai am aflat ca sunt ,,banat" permanent pe site-ul SNPPC;d-l Toscuta,umila sluga a viceprez.al Cartel Alfa,pobabil viitor senator sau deputat Paraschiv,in loc sa poarte un dialog civilizat cu membrii de sindicat,ii cenzureaza sau le interzice accesul pe forum fara absolut nici o explicatie.A fost banat Eduardpsih(aseara) si eu astazi.Permanent...Am si eu un ban pregatit.Ca orice crestin....si o sa-l pun pe ochii BEC-ului ala chior al SNPPC.

Pentru moderator:putem sa ne repliem ,temporar,aici?Pina scapam de desteptii aia si ne recuperam forumul...Ar putea dura ceva timp..

• Upvote 2
  • Downvote 1

Editoriale SNPPC

ÎNTÂLNIRE OFICIALĂ A CONDUCERILOR SNPPC ŞI MINISTERULUI ADMINISTRAŢIEI ŞI INTERNELOR

172_m_1.jpg

Astăzi, 24 aprilie 2012, membrii Biroului Executiv Central al SNPPC au avut o întâlnire de aproape două ore cu ministrul Administraţiei şi Internelor, dl. Gabriel BERCA.

Întâlnirea a fost organizată drept urmare a recentelor scrisori, deosebit de concrete, pe care SNPPC le-a trimis, separat, atât Prim-ministrului UNGUREANU cât şi ministrului BERCA.

Din partea M.A.I. au participat: ministrul, secretarul de stat TOBĂ, secretarul general, şefii principalelor direcţii precum şi Inspectorul general al IGPR. Întâlnirea a avut un caracter deosebit, pentru că reprezentanţii ministerului au abordat astăzi cu multă seriozitate revendicările noastre.

La fel, este un element de noutate, chiar dacă previzibil, că membrii conducerii M.A.I. au prezentat, la insistenţa şi argumentele SNPPC, soluţii pentru cele mai acute probleme ale personalului:

1. Drepturi băneşti restante,

2. Salarizare,

3. Subfinanţarea sistemului şi a condiţiilor de muncă.

Să detaliem problemele:

1. Sumele restante la drepturile de echipare.

Ministrul Berca a anunţat că a identificat surse de finanţare pentru se da salariaţilor suma completă a drepturilor datorate de anul trecut (adică, restul de 80% din banii de haine). Banii există, ei trebuie avizaţi legal de Ministerul Finanţelor pentru a ne fi plătiţi în luna iulie 2012, imediat după rectificarea bugetară.

2. Începând cu 1 iunie 2012, salariile personalului vor fi readuse la nivelul veniturilor realizate în iunie 2010. Această revenire va intra în plată la salariul din 14 iulie 2012.

3. Coeficienţii de salarizare pentru agenţii de poliţiei şi pentru personalul contractual vor fi renegociaţi, în cel mai scurt timp, în cadrul unor comisii din care vor face parte şi sindicatele.

4. Se va începe, de urgenţă, analizarea recuperării sumelor reţinute, ori în curs de reţinere, de la personalul contractual din M.A.I. Oricum, În urma insistenţelor SNPPC, s-a obţinut ca pentru perioada ianuarie-noiembrie 2011 să nu se reţină sumele de bani, iar acolo unde acestea au fost deja reţinute, să fie restituite sumele în cauză.

Pe fondul acestei rezolvări sindicale, SNPPC recomandă, acolo unde este cazul, să se conteste de urgenţă, deciziile administrative de imputare! Pentru alte lămuriri, contactaţi, la telefonul 0728 282 624, vicepreşedintele organizaţiei, dl. Dumitru COARNĂ.

5. Acordarea sporului de confidenţialitate Promoţiei 2009. Ministrul Berca, răspunzând solicitărilor repetate ale SNPPC, anunţă că actul administrativ care va reglementa starea de fapt este acum în fază finală.

6. Analizând deficitul de cadre, perpetuat în zona poliţiei rurale, ministrul a hotărât ca Promoţia de absolvenţi 2011 să fie încadrată la 2 mai 2012, cu preponderenţă în mediul rural.

7. Problemele echipamentului de protecţie pentru condiţii meteo nefavorabile, a cărui lipsă ori stare necorespunzătoare afectează şi acum cadrele poliţiei de frontieră va intra în analiză, pentru a fi rezolvată din timp.

8. SNPPC a ridicat, cu exemplificări concrete, problema acordării îndemnizaţiilor pentru chirie şi transport, care afectează financiar şi social cadrele poliţiei de frontieră. ministrul a fost de acord şi a dispus ca delegaţi ai SNPPC să participe la elaborarea noilor acte normative care vor remedia situaţia, în fapt şi drept.

9. Delegaţia SNPPC a insistat pe clarificarea situaţiei poliţiştilor solicitaţi la misiuni legate de procesul electoral. Dl. ministru a notat rezolvarea prioritară a drepturilor legale privind: decontarea transportului, diurna, precum şi îndemnizaţia de cazare, pentru a nu se mai raporta situaţiile din trecut, când poliţiştii au fost folosiţi intensiv şi abuziv.

Referitor la revendicarea generală, formulată de SNPPC privind subfinanţarea Poliţiei, în plan logistic şi a folosirii resursei umane, dl. ministru Berca a cerut timp, pentru a aprofunda situaţia şi pentru a cere subordonaţilor direcţi soluţii viabile, urmând ca toate aceste să fie un subiect de cooperare cu sindicatul nostru.

SNPPC a punctat şi exemplificat, cele mai grave anomalii care persistă şi afectează sistemul de ordine publică şi siguranţa cetăţenilor:

Lipsa de carburanţi;

Lipsa consumabilelor pentru scris;

Situaţia precară a parcului auto etc.

În consens şi ministrul s-a arătat surprins de planificările logistice nerealiste ale unor ordonatori de credite, dând ca exemplu judeţele care nu au solicitat alocarea unei cote de combustibil necesară misiunilor specifice pentru buna desfăşurare a procesului electoral. Desigur, apare, retoric întrebarea: omisiunea este întâmplătoare ori dirijată?!

În concluzie,

prin cele relatate aici, nu ne substituim Biroului de presă al M.A.I. publicăm doar rezultatul unei convorbiri de lucru, între SNPPC şi conducerea ministerului, unde s-au precizat rezolvări şi termene. Reacţia noastră la discuţia oficială de astăzi este de a credita angajamentele punctuale şi termenele pe care şi le-a asumat dl. ministru Gabriel BERCA.

Sindicatul nostru, bazat pe energia dumneavoastră va semnala d-lui ministru orice încercare de alterare a înţelegerilor de astăzi, indiferent cine va purta răspunderea lor.

În urma negocierilor pozitive de astăzi cu echipa de conducere a M.A.I. SNPPC, dovedind bună credinţă, anunţă suspendarea protestelor sindicale programate pentru 1 mai 2012.

B.Ex.C.

Edited by Leonidas67

Doamne Dumnezeule este mai rau decat am crezut!

Credeam ca Berca o sa ne spuna ca primim restul de bani inainte de alegeri!

In iulie nu cred ca Berca va mai fi ministru, iar in septembrie parca trebuie sa ne dea banii pentru 2012.

Deficit de cadre in zona rurala?

Alo, donii strategi de la minister v-am spus cu multe luni inaite de a,,implementa cu succes conceptul in rural" ca o sa cada fisetele pe politisti.Cel putin in Dolj sectiile de politie din rural au mai multa populatie decat cel mai mare oras dupa Craiova, adica Bailesti.

Spre exemplu sectia de la Cosoveni are ,atentie, 35000 de locitori iar Bailestiul 20000, iar ca intindere sunt comparabile cu suprafata Bucurestiului.

Sindicatul vostru bazat pe cotizatiile politistilor naivi care inca mai cred ca voi va duceti la minister sa le rezolvati problemele.

Pe 30 iunie nu va mai fi nevoie de niciun protest pentru ca cima portocalie isi va fi dat obstescul sfarsit, si uite asa ne punem bine cu USL-ul, ca de, ne umflam muschii, dar nu uitam nici de PDL ,,vedeti am renuntat la mitingul de pe 1mai de care nu stia nimeni"............

Oare de ce niciun asa zis lider nu l-a intrebat pe [cenzurat] Berca ce treaba au politistii cu urnele atata timp cat noi nu avem dreptul sa facem politica?

Ce interesat este de banisorii nostrii.................este foarte suparat ca nu s-a solicitat mai mult carburant pentru alegeri!

Pentru...........procesul electoral!

Vad ca Asofronie este foarte activ , a vorbit foarte mult de frontiera......cinste lui ca poate, insa ba Gruia politistilor din rural ,,unde s-a implementat proiectul cu succes" nu li se deconteaza carburantul de mai bine de un an, iar chiriile se acorda dupa om.

,,Începând cu 1 iunie 2012, salariile personalului vor fi readuse la nivelul veniturilor realizate în iunie 2010. Această revenire va intra în plată la salariul din 14 iulie 2012.,,

Sa mori tu purtatorule de vorbe al SNPPC.............

Pai puterea de cumparare pe care o aveam in 2010 o sa o mai avem la sfinti.........la sfantul asteapta.

Nu ma apuc sa-ti fac calcule ca ma apuca nervii si oricum iti da cu radical.

,,Dovedind buna credinta" - pai de ce nu v-ati facut preoti, la biserica puteati sa dovediti buna credinta, acolo v-ati dus sa va reprezentati membrii ,nu putini, iar,,nevoile lor prin gura voastra sa se faca auzite".

Sunteti penibili!

Edited by Elvis
  • Upvote 3
  • Moderator

Pentru moderator:putem sa ne repliem ,temporar,aici?Pina scapam de desteptii aia si ne recuperam forumul...Ar putea dura ceva timp..

Pe acest forum sunt bineveniți toți polițiștii care vor să fim mai uniți, să avem grijă unii de alții, să ne sfătuim între noi, indiferent de sindicatul din care fac parte.

• Upvote 2

Si daca vineri, in urma motiunii, guvernul cade, ce se intampla cu promisiunile ministrului Gabriel Berca?

Edited by gigabyte

Si le va baga Gruia si acolitii lui in c.r ...dar tare de tot pana in gat! Tradatorii astia sau gandit vreo data ca noi astia de jos ,,plebea" asa cum le place lor sa ne numeasca nu dorim sa fim partasi la escrocheriile lor la vot? Sa mearga Gruia sa pazeasca rahatul ala de urna si sa stea el acolo sa faca plecaciunile de rigoare la toti trogloditii care vin sai controleze ! Bai GRUIOOO dute sa mananci rahat in alta parte impreuna cu lindicul de PARASCHIV cel parfumat de zici ca este Simona senzual, mergeti voi mai cacanarilor sai pupati in c.. pe asa zisii politicieni de tot rasul ! Faceti politica lui peste ... dar aveti mare grija daca da dumnezeu si nu se va intampla nimic din cele promise sar putea ca la urmatorul miting sa aveti parte chiar voi de sloganele strigate in anii anteriori dar si cate un sut in c.. acolo in piata in vazul poporului !

Edited by Leonidas67

Elvis,pina la proba contrarie,ai mare,mare,dreptate.Nu stiu cum procedezi tu cu membrii tai de sindicat dar la noi se poarta represaliile,mai nou,fata de cei ce indraznesc sa-i conteste pe Gruia&comp.Normal ca ne pleaca membrii-din sila si lehamite.Mai ales de cand au un Trotsky drept administrator al forumului (SNPPC).Mitingul de pe 1 Mai a fost anulat si trebuie lasati sa creada ca au castigat ceva timp.Poate ca ,totusi,tocmai cu ei,el nu va mai avea rabdare...

Wallah eu incerc sa-mi ajut toti membrii, ca mai fac si greseli .....nu sunt perfect.

Dar cu siguranta nu imi bat joc de ei, de banii lor iar pe primul loc sunt problemele membrilor nu ale mele.

Represalii intr-un sindicat care se presupune ca este cea mai democratica forma de asociere?

Forumul nu il veti lua inapoi.

Noi am incercat cu unul de tipul lui Gruia si nu ne-a iesit.

Ce este foarte grav ...........nu intelegeti ca aceste constructii de tip mamut mergeau pe vremea lui Ceasca.

Cei de la varf au uitat de foarte mult timp de voi.

Cand veti avea Conferinta Nationala ar fi bine prin sala aia sa fiti niste oamenii foarte hotarati.

Dar o spun cu durere.........dinastia Gruia&Paraschiv va fi foarte greu de urnit .

Edited by Elvis

Grupul lui Paraschiv da senzatia ca este unit, dar are niste puncte slabe. De fapt, din punctul meu de vedere, foarte slabe si lucrul asta ei nu il realizeaza. Din pacate pentru noi!

Euam fost banat pentru mesajul asta:

<<Ce-ai avut mai Cacaline cu Edy?Asa intelegeti voi sa dialogati cu membrii de sindicat sau cu cei care va critica?Pai daca nu santeti in stare de altceva decat de luat maul cu angajatorul cred ca nici nu se pune vorba sa dialogati in vreun fel....Duceti-va ma si faceti-va alt sindicat si fiti acolo sefi prin rotatie daca va place asa mult.Si cu banatul de pe forum,mai sant mai baieti forumuri unde putem sa ne repliem si de unde sa continuam a va contesta.Exileaza-ne pe toti ,, domnu' " moderator....de pe forum....din sindicat...mai apelati si la relatii poate zburam si din M.A.I....poate ne luati si cetatenia...dati ma cu biciul in noi,ca la asta va pricepeti.Vatafilor.......>>

Eram suparat pt ca ,,eduardpsih"fusese banat pentru o postare care nu a mai ajuns la noi ceilalti,find stearsa de Trotski.Unde am gresit? Wallah

Cred ca a remarcat ghilimelile de la ,,domnu' "....Daca-l injuram nu se prindea....

Edited by Wallah

Si daca vineri, in urma motiunii, guvernul cade, ce se intampla cu promisiunile ministrului Gabriel Berca?

Uuups!

Cine promite altceva acum?

• Upvote 1

Bai sa-mi trag palme, iar am avut dreptate, Berca nu mai este ministru de interne!!!

Ba Gruia, pregateste-te sa-l pupi in dos pe urmatorul ministru de ...........,,interne".

• Upvote 1