Jump to content
  • 0

Căutare persoană disparută


mutica
 Share

Question

Buna ziua,

 

Apelez la cunostintele d-voastra in legatura cu o problema mai delicata. Va rog sa aveti rabdare si sa cititi randurile pe care le voi scrie mai jos. Va multumesc!

O matusa (79 ani) a socrului meu are o fata, fata care in anii '80, a cunoscut in Romania un barbat de culoare din Congo, cu care s-a si casatorit si au impreuna o fata. Pe la finele anilor '90, cei doi au divortat, iar la scurt timp ea impreuna cu copilul au plecat in italia. Totul a fost ok, fata coresponda prin scrisori destul de des cu matusa socrului (mama ei). Dupa cativa ani, mama nu a mai primit nici o veste nimic, nu tu scrisori, nu tu telefoane nimic, pur si simplu a intrat in pamant, ele fiind in relatii bune, nefiind certate. De atunci au trecut peste 10 ani si biata femeie nu stie nimic de fata si nepoata. Matusa socrului locuieste in Busteni, a fost acolo la politie si au ridicat din umeri si i-au spus ca nu o pot ajuta. Ea suspecteaza ca barbatul de culoare le-a gasit si le-a dus fortat in Congo...Din pacate nimeni din familie nu a putut-o ajuta, iar acum am aflat si eu povestea si voi incerca sa o ajut pe cat posibil. Acum va adresez intrebarile:

1. Care sunt caile legale care trebuiesc urmate?

2. Se poate afla unde se afla, daca a patit ceva?

Se stiu:

1. Numele de familie al barbatului din Congo

2. Ultima adresa stiuta din Italia. Acum cativa ani, o cunostiinta a mers la acea adresa din Italia, dar din pacate fata nu mai locuia acolo...

3. Datele de nastere atat ale fetei, cat si ale nepoatei (ambele cu cetatenie romana).

 

Va multumesc si raman dator pentru ajutor!

 

Cu stima,

Dragos M.

Link to comment
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Moderator

Din câte înţeleg, persoana dispărută locuia în Italia şi de acolo se şi presupune că a dispărut. În această situaţie, dispariţia trebuia declarată la poliţia italiană. Pentru că cercetările, investigaţiile, căutările şi tot ce implică un astfel de caz se pot face acolo, unde locuia. În astfel de situaţii se fac investigaţii şi cercetări pentru a se stabili exact unde lucra, cu ce se ocupa, care era rutina zilnică a persoanei dispărute, care era cercul de prieteni, anturajul, condiţiile în care a dispărut, dacă apărut în zonă în aceea perioadă cineva necunoscut, un nou amic, mărturii care să fi văzut ceva neobişnuit, persoane străine, etc, etc posibilităţi sunt infinite. Iar toate aceste aspecte nu le poate afla decât poliţia de acolo. Dar dacă a trecut atât de mult timp va fi destul de greu chiar şi pentru italieni.

  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Multumesc pentru raspuns!

Dar nu exista o baze de date, in care apare ca persoana in cauza a parasit Italia si a intrat cu ajutorul pasaportului/buletinului in alta tara? Adica la fel de bine, dau un exemplu, fata pur si simplu nu mai vrea sa vorbeasca cu mama si a plecat in alta tara, nefiind rapita, omorata, etc. Daca este cu forme legale, nu ar trebui sa apara in evidenta persoanelor ale acelei tari?

Intreb pentru ca este putin ciudat ca un cetatean roman sa fie nevoit sa mearga de capului lui in italia, sa ceara ajutorului politiei din acea localitate, fara sa cunoasca limba, ca apoi politistii italieni sa ridice din umeri si sa te intorci acasa mai abramburit decat erai inainte...

 

Inca odata multumesc!

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Salut

Cum se procedeaza pentru o persoana disparuta despre care se crede ca a plecat in strainatate?

Poate o companie aeriana sa dea informatii mie sau autoritatilor? Exista un acces al politiei la Registrul cu Numele Pasagerilor?

Ce pot face eu ca ruda, ma gandeam sa trimit niste e-mail-uri companiilor aeriene, sa verifice daca sora mea era printre pasageri, dar nu stiu daca exista aceasta posibilitate.
Care este procedura de cautare in astfel de conditii?

Edited by Theo73
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.