Jump to content
POLITISTI.ro

Reducere retinere permis (viteza) 90->30 zile


daniell

Recommended Posts

Salut

Sunt nou pe forum, asa ca luati-ma incet daca gresesc... n-o fac cu intentie :)

Am fost depistat cu viteza cu peste 50km/h in localitate (mai exact 112 km/h - Cluj-Napoca - poate conteaza orasul). Am gresit, stiu, dar hai sa vedem daca si cum se poate sa micsoram durata pedepsei.

Din motive in interes de servici, si fiind nevoit sa ma deplasez cu masina in strainatate, am facut contestatie in instanta, care astazi, dupa 1 an si 2 luni de amanari, a fost respinsa. Din cate inteleg eu, dupa faza asta urmeaza sa vina o decizie judecatoreasca prin care trebuie sa predau permisul la politie, sa platesc amenda (.. si eventual ceva cheltuieli de judecata..).

Permisul urmeaza a fi retinut pentru 90 zile.

Si acum, vin cu cateva intrebari:

- Exista posibilitatea de reducere de la 90 zile la 30, prin sustinerea testului de care am tot citit la voi pe forum ?

- Daca nu, exista posibilitatea ca prin audienta la comandantul politiei rutiere, sa mi se permita sa conduc in strainatate in cele 90 zile (declarand pe proprie raspundere ca nu conduc in tara?)

Multumesc,

Daniel

Link to comment

Thx Marius; citisem exact thread-ul ala, dar n`am putut posta in continuare.

Eram curios daca se aplica pentru cazul *meu* (adica dupa ce am facut contestatie si am pierdut)..

Link to comment
 • Moderator

Chiar si in cazul in care ai facut contestatie si ai pierdut procesul, poti beneficia de reducerea perioadei de suspendare.

Vezi ca in acest caz,

Trebuie sa mergi la ghiseul de permise si sa predai permisul impreuna cu o copie a hotararii judecatoresti ramasa definitiva. In acel moment o sa primesti o dovada inlocuitoare a permisului, iar cu aceasta te poati prezenta pentru sustinerea testului.

Bafta!

Link to comment
 • Moderator

Si ca o continuare la ceea ce a spus colegul meu Marius, pe perioada suspendarii permisului de conducere, nimeni nu iti poate da derogare sa conduci, pe teritoriul tarii sau in afara acestuia, in cazul in care vei face acest lucru si vei fi prins, iti va fi intocmit dosar penal. :emo-yessir:

Link to comment
 • Moderator

Daniell, da-mi voie sa fac pe desteptu' : Bafta si ... grabeste-te incet !!! :naughty:

Sper ca ai inteles ca este o gluma :ner:

Link to comment
 • 3 weeks later...

Iar eu, iar intrebari :)

vad pe portalul judecatoriei urmatoarele detalii legate de cazul meu

15/03/2011 Amână cauza

Solutie: În vederea citării petentului cu 1 exemplar al întâmpinării depuse de către intimat, instanţa va acorda un nou termen de judecată.

07/06/2011 Respinge plângerea

Solutie:

Ultima actualizare: 18.06.2011

Data ultimei actualizări: 27.06.2011

Tinand cont ca "avocatul" meu este un tampit (sorry abuse) si habar n`are de nimic, .. as vrea sa stiu daca cele 15 zile in care trebuie sa predau permisul incep de cand imi este comunicat *in scris* hotararea (hartie care vin prin posta acasa), sau de la 07.06 de cand s`a respind plangerea.

Bineintenes, ca sa se complice lucrurile mai tare, eu nu sunt in tara si vin numa pe 08.07.

PS: CITADELA, linisitit :) oricum m`am calmat intre timp :) a fost doar euforia masinii noi :)

Link to comment

cele 15 zile trec de la pronuntarea sentintei cf art 118 din OUG 195 :) adica trebuie predat pina in 23.06. Ptr ca ai pierdut termenul, vei primi inca 30 de zile suplimentare la cele 90 primite in pv si nici nu vei putea sa reduci durata sanctiunii.

 • Upvote 1
Link to comment
 • 2 weeks later...

Sallut,

Tocmai ce am revenit in tara, si sincer habar n`am ce sa fac sa rezolv problema.. Mai mult, nimeni nu stie nimic sigur..

unde trebuie sa ma duc?

astept hartia / nu astept hartia?

pot sa ma duc la arhiva sa o cer?, arhiva cui (ca am inteles ca este si a judecatoriei si a tribunalului)

Orice sfat este binevenit..

Link to comment

"Copie a hotararii judecatoresti" .. care, cand am fost la tribunal, o zis ca inca nu o ajuns la arhiva, numai "minuta" judecatoreasca, care pe mine nu ma ajuta, ca nu mi`o da ..

Link to comment

1.te duci la arhiva;

2. ceri dosarul spre consultare si verifici daca hotarirea este redactata (fiind irevocabila - daca a fost pronuntata dupa 25.10.2010 - ea nu se comunica);

3. daca nu a fost redactata, te duci acasa si incerci peste 2-3 saptamini cu pasul 1.

4. daca a fost redactata, soliciti o copie legalizata a hotaririi judecatoresti (este mai mult decit un simplu xerox, deci sa ai la tine bani ptr taxe de timbru (4 ron) si timbru judiciar (0,3 ron)

pe linga asta, ptr depunerea permisului nu ai nevoie de xerocopia hotaririi, doar sa stii nr dosarului. cei de la politie cunosc deja solutia iar legea nu obliga contravenientul sa depuna si hotarirea (spre deosebire de legea veche).

ceea ce trebuie sa ai tu este dovada imposibilitatii de prezentare a permisului in perioada scursa intre ziua 16 de la data rponuntarii si data efectivei prezentari la politie. Faci o adresa catre Seful IPJ si soliciti repunerea in termen si neaplicarea celor 30 de zile suplimentare dobedind imposibilitatea prezentarii la politie.

Spera ca probatoriul tau va functiona, altfel va trebui sa mergi in instanta de contencios administrativ.

Link to comment

thx again maxu`le :)

Tocmai vin de la arhiva si raspunsul a fost: "Inca nu e la noi, mai trebuie sa astepti..." si timpul tot trece, si la cum functioneaza lucrurile, o sa mi se zica apoi ca e prea tarziu.

Contestatia mea a fost respinsa in 07.06.2011, deci cred ca se incadreaza dupa data care ai zis`o tu.

Bun, atunci ma duc la politie, cu nr dosarului (ca ala il stiu); si ca dovada voiam sa intreb daca copii bilete avion (dus/intors cu data) si foaie de delegatie pe perioada in discutie- am fost plecat 6 sapt in Germania ar fi de ajuns sau mai am nevoie de ceva?

Any help will help, mersi :)

Edited by daniell
Link to comment
 • Moderator

Eu zic ca sunt suficiente acele documente ca sa dovedesti faptul ca intarzierea nu a fost intentionata si in scopul de a te sustrage ci s-a datorat unor motive intemeiate.

Bafta!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.