daniell Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 Salut Sunt nou pe forum, asa ca luati-ma incet daca gresesc... n-o fac cu intentie Am fost depistat cu viteza cu peste 50km/h in localitate (mai exact 112 km/h - Cluj-Napoca - poate conteaza orasul). Am gresit, stiu, dar hai sa vedem daca si cum se poate sa micsoram durata pedepsei. Din motive in interes de servici, si fiind nevoit sa ma deplasez cu masina in strainatate, am facut contestatie in instanta, care astazi, dupa 1 an si 2 luni de amanari, a fost respinsa. Din cate inteleg eu, dupa faza asta urmeaza sa vina o decizie judecatoreasca prin care trebuie sa predau permisul la politie, sa platesc amenda (.. si eventual ceva cheltuieli de judecata..). Permisul urmeaza a fi retinut pentru 90 zile. Si acum, vin cu cateva intrebari: - Exista posibilitatea de reducere de la 90 zile la 30, prin sustinerea testului de care am tot citit la voi pe forum ? - Daca nu, exista posibilitatea ca prin audienta la comandantul politiei rutiere, sa mi se permita sa conduc in strainatate in cele 90 zile (declarand pe proprie raspundere ca nu conduc in tara?) Multumesc, Daniel Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniell Posted June 8, 2011 Author Share Posted June 8, 2011 Am gasit asta. Din cate vad eu ma incadrez la toate "DA" si la niciun "NU". Cat de valabila e informatia de pe acest site? Pareri? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted June 8, 2011 Moderator Share Posted June 8, 2011 Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniell Posted June 8, 2011 Author Share Posted June 8, 2011 Thx Marius; citisem exact thread-ul ala, dar n`am putut posta in continuare. Eram curios daca se aplica pentru cazul *meu* (adica dupa ce am facut contestatie si am pierdut).. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted June 8, 2011 Moderator Share Posted June 8, 2011 Chiar si in cazul in care ai facut contestatie si ai pierdut procesul, poti beneficia de reducerea perioadei de suspendare. Vezi ca in acest caz, Trebuie sa mergi la ghiseul de permise si sa predai permisul impreuna cu o copie a hotararii judecatoresti ramasa definitiva. In acel moment o sa primesti o dovada inlocuitoare a permisului, iar cu aceasta te poati prezenta pentru sustinerea testului. Bafta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniell Posted June 8, 2011 Author Share Posted June 8, 2011 Mersi inca odata Marius, pentru promptitudine de asemenea. Mi-ai dat o veste buna! O seara frumoasa si tie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Cristi Posted June 8, 2011 Moderator Share Posted June 8, 2011 Si ca o continuare la ceea ce a spus colegul meu Marius, pe perioada suspendarii permisului de conducere, nimeni nu iti poate da derogare sa conduci, pe teritoriul tarii sau in afara acestuia, in cazul in care vei face acest lucru si vei fi prins, iti va fi intocmit dosar penal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniell Posted June 9, 2011 Author Share Posted June 9, 2011 Fair enough Mersi de info Kmcoio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator CITADELA Posted June 9, 2011 Moderator Share Posted June 9, 2011 Daniell, da-mi voie sa fac pe desteptu' : Bafta si ... grabeste-te incet !!! Sper ca ai inteles ca este o gluma :ner: Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniell Posted June 28, 2011 Author Share Posted June 28, 2011 Iar eu, iar intrebari vad pe portalul judecatoriei urmatoarele detalii legate de cazul meu 15/03/2011 Amână cauza Solutie: În vederea citării petentului cu 1 exemplar al întâmpinării depuse de către intimat, instanţa va acorda un nou termen de judecată. 07/06/2011 Respinge plângerea Solutie: Ultima actualizare: 18.06.2011 Data ultimei actualizări: 27.06.2011 Tinand cont ca "avocatul" meu este un tampit (sorry abuse) si habar n`are de nimic, .. as vrea sa stiu daca cele 15 zile in care trebuie sa predau permisul incep de cand imi este comunicat *in scris* hotararea (hartie care vin prin posta acasa), sau de la 07.06 de cand s`a respind plangerea. Bineintenes, ca sa se complice lucrurile mai tare, eu nu sunt in tara si vin numa pe 08.07. PS: CITADELA, linisitit oricum m`am calmat intre timp a fost doar euforia masinii noi Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxu08 Posted June 28, 2011 Share Posted June 28, 2011 cele 15 zile trec de la pronuntarea sentintei cf art 118 din OUG 195 adica trebuie predat pina in 23.06. Ptr ca ai pierdut termenul, vei primi inca 30 de zile suplimentare la cele 90 primite in pv si nici nu vei putea sa reduci durata sanctiunii. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniell Posted June 28, 2011 Author Share Posted June 28, 2011 Conteaza cumva daca nu am fost in tara in timpul asta? si pot demonstra asta ? :-? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxu08 Posted June 28, 2011 Share Posted June 28, 2011 conteaza, daca il depui in termen de 15 zile de la data epuizarii faptului care a determinat imposibilitatea de a te prezenta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniell Posted July 11, 2011 Author Share Posted July 11, 2011 Sallut, Tocmai ce am revenit in tara, si sincer habar n`am ce sa fac sa rezolv problema.. Mai mult, nimeni nu stie nimic sigur.. unde trebuie sa ma duc? astept hartia / nu astept hartia? pot sa ma duc la arhiva sa o cer?, arhiva cui (ca am inteles ca este si a judecatoriei si a tribunalului) Orice sfat este binevenit.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Marius Posted July 11, 2011 Moderator Share Posted July 11, 2011 La ce "hartie" te referi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniell Posted July 11, 2011 Author Share Posted July 11, 2011 "Copie a hotararii judecatoresti" .. care, cand am fost la tribunal, o zis ca inca nu o ajuns la arhiva, numai "minuta" judecatoreasca, care pe mine nu ma ajuta, ca nu mi`o da .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxu08 Posted July 11, 2011 Share Posted July 11, 2011 1.te duci la arhiva; 2. ceri dosarul spre consultare si verifici daca hotarirea este redactata (fiind irevocabila - daca a fost pronuntata dupa 25.10.2010 - ea nu se comunica); 3. daca nu a fost redactata, te duci acasa si incerci peste 2-3 saptamini cu pasul 1. 4. daca a fost redactata, soliciti o copie legalizata a hotaririi judecatoresti (este mai mult decit un simplu xerox, deci sa ai la tine bani ptr taxe de timbru (4 ron) si timbru judiciar (0,3 ron) pe linga asta, ptr depunerea permisului nu ai nevoie de xerocopia hotaririi, doar sa stii nr dosarului. cei de la politie cunosc deja solutia iar legea nu obliga contravenientul sa depuna si hotarirea (spre deosebire de legea veche). ceea ce trebuie sa ai tu este dovada imposibilitatii de prezentare a permisului in perioada scursa intre ziua 16 de la data rponuntarii si data efectivei prezentari la politie. Faci o adresa catre Seful IPJ si soliciti repunerea in termen si neaplicarea celor 30 de zile suplimentare dobedind imposibilitatea prezentarii la politie. Spera ca probatoriul tau va functiona, altfel va trebui sa mergi in instanta de contencios administrativ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniell Posted July 13, 2011 Author Share Posted July 13, 2011 (edited) thx again maxu`le Tocmai vin de la arhiva si raspunsul a fost: "Inca nu e la noi, mai trebuie sa astepti..." si timpul tot trece, si la cum functioneaza lucrurile, o sa mi se zica apoi ca e prea tarziu. Contestatia mea a fost respinsa in 07.06.2011, deci cred ca se incadreaza dupa data care ai zis`o tu. Bun, atunci ma duc la politie, cu nr dosarului (ca ala il stiu); si ca dovada voiam sa intreb daca copii bilete avion (dus/intors cu data) si foaie de delegatie pe perioada in discutie- am fost plecat 6 sapt in Germania ar fi de ajuns sau mai am nevoie de ceva? Any help will help, mersi Edited July 13, 2011 by daniell Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator Catalin Posted July 13, 2011 Moderator Share Posted July 13, 2011 Eu zic ca sunt suficiente acele documente ca sa dovedesti faptul ca intarzierea nu a fost intentionata si in scopul de a te sustrage ci s-a datorat unor motive intemeiate. Bafta! Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxu08 Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 aprob pozitiv ce a spus @catalin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts