Jump to content
POLITISTI.ro

Absolvent master mai poate sustinere admitere la scoala politie?


Adry07

Recommended Posts

 • Marius changed the title to Absolvent master mai poate sustinere admitere la scoala politie?

Au.....pana la ce varsta poti intra in scoala?

Scuze nu am pus intrebarea corect....ce amanta de 45 de ani trebuia ,,facuta" politista?

Vreun brancardier sofer de senator? Dumnezeu sa ne fereasca de inca un caz Perla!

Edited by Elvis
Link to comment
 • Member

Nu mai exista nicio limita, trebuie sa fii sanatos fizic si psihic si sa treci de probele sportive, daca vor mai fi...  :lol:

Edited by BGeorge
Link to comment
 • Member

Art. 21 alin. (1) lit. a) Ordinul M.I.R.A. nr. 665/2008 (modificat prin Ordinul M.A.I. nr. 22/2015)

In vechea reglementare, art. 21 alin. (1) lit. a) prevedea următorul criteriu: să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniți în anul participării la concursul de admitere;

Potrivit noii reglementări, art. 21 alin. (1) lit. a) prevede următorul criteriu: „să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniți în anul participării la concursul de admitere, pentru candidații pe locurile destinate formării inițiale a personalului militar”.

Edited by BGeorge
Link to comment
 • Moderator

Nu văd care e problema. Oricum cei trecuţi de o anumită vârstă nu mai trec probele sportive şi nu prea văd să se înghesuie la admitere. 

Link to comment

Marius sa nu intelegi ca sunt Toma necredinciosul, dar este strigator la cer. Ce te face sa crezi ca nu se poate ca maine ministrul sa se trezeasca pe o parte si sa dea un ordin cu niste probe sportive accesibile? Problema este ca Statutul asta este varza si am fost anuntat ca urmatorul Statut va fi negoiciat in fiecare zi cu cate doi reprezentanti de la fiecare federatie. Este foarte probabil ca noul Statut sa aiba amprenta pensionarilor, vamuitorilor, maistrilor militari , a celor care si-au luat toate gradele fiind suspendati pentru activitati sindicale si cercetatilor penal. Adica ceva de genul....articol unic,,orice articol se modifica la ordinul ministrului de interne". Iti dau cuvantul meu ca s-a ridicat parul pe mine.

Edited by Elvis
Link to comment
 • Moderator

Din punctul tău de vedere e strigător la cer, dar eu unul nu sunt de aceeaşi părere şi consider că e cât se poate de normal şi firesc, pentru că admiterea se bazează mai mult pe performanţele intelectuale şi fizice, indiferent de vârstă (într-un cuvânt, cel mai bun să intre). În principiu, e vorba de faptul că atât legislaţia europeană cât şi cea românească impune clar principiul că diferenţierea bazată pe vârstă nu este admisă decât atunci când este justificată, fiecare individ trebuind să acceadă şi avantajele/inconvenientele legate de vârstă. Măsura a fost deja luată de anul trecut, nu e nicio noutate, iar dacă cineva îşi imaginează că o persoană trecută de prima tinereţe are acelaşi randament atât din punct de vedere fizic cât şi cu privire la asimilarea informaţiilor, e cel puţin naiv. Cu siguranţă astfel de candidaţi care să beneficieze de această prevedere nu vor fi decât situaţii excepţionale, iar ce este foarte important e că restricţia se aplica îmainte de admitere, când pentru încadrări directe nu exista o restricţie similară. Aşa că nu e nimic rău, din potrivă e o măsură foarte bună. Fii convins că atunci când un "jmeker" din MAI vrea să-şi angajeze amanta, cu siguranţă nu o trimite să susţină admitere la Academie ori la Scoala de poliţie. A mai fost dezbătut acest subiect pe forum şi nu văd niciun motiv să-l reluăm.

Link to comment

Este parerea ta, eu am o alta viziune despre ce ar trebui sa insemne scoala sau academia, dar poate o sa imi dai dreptate atunci cand te vei trezi cu colegi de 50 de ani, proaspat absolventi, ca nu se stie niciodata, te poti antrena. Teoretic se poate, practic ramane sa vedem. Iar daca pana la 27 de ani nu ti-a dat sema ca ai chemare spre meseria de politist si iti dai seama la 40 da-mi voie sa am suspiciunile mele rezonabile. Angajarile din susrsa externa, adica alea directe, trebuie sa dispara, pentru totdeauna!

Superb Ionut....uite ca se poate!

 

 

 

Edited by Elvis
Link to comment
 • Moderator

Din punctul meu de vedere ăstea sunt principii de tristă amintire, specifice sistemelor militare. Dacă aş avea un coleg trecut de prima tinereţe, dar capabil, nu văd absolut nicio problemă. Ba mai mult, îl prefer pe ăsta capabil decât să am unul tinerel dar încuiat la minte ori transferat de la alte arme care bubuie de prost. Iar orice măsură care ne diferenţiază de sistemele militare, e doar în avantajul nostru. Mai studiază să vezi că aşa este şi în poliţiile din ţările cu tradiţie democratică. Trebuie să evoluăm şi să punem performanţa individului pe prim plan, nu tot felul de piedici care nu au nicio legătură cu competiţia corectă. 

 • Upvote 1
Link to comment

Marius la teorie stam bine, numai ca vezi tu nu mai cred in teorii, teoriile la noi se pun in practica dupa cum dicteaza interesul de partid si o sa iti dau cel mai bun exemplu.

Au trambitat pana le-au iesit ochii din cap....8-10% din efective femei, la inceput totul a fost bine si frumos! Azi fetele de 1,65 m participa pe aceleasi locuri ca si baietii, numai ca probele sportive sunt diferite. Sa fie discriminare pozitiva? Nu iti spun numarul de femei de la noi din inspectorat ca poate unii o sa spuna ca sunt secrete de serviciu.

Trebuie sa intelegi ca noi nu avem traditie democratica. Iar daca pentru politisti sunt probele diferentiate in O.M.A.I. nr. 154 ce te face sa crezi ca nu se poate modifica ordinul si in cazul absolventilor. Probe sportive pe grupe de varsta. Si uite asa pot da examen impreuna cu tata si cu mama la scoala de politie...teoretic Marius!

Sa dea Dumnezeu sa ai tu dreptatae si sa gresesc eu, dar repet nu mai cred in zambete si bune intentii, drumul spre iad este pavat cu....bune intentii.

Edited by Elvis
Link to comment
 • Moderator

@Elvis nu te grăbi, priveste partea bună a lucrurilor. Este o măsură ce poate fi exploatată la maxim tocmai pentru a se elimina complet angajările din sursă externă sau transferurile de la alte arme. ;) 

Până acum unul dintre argumentele celor ce sustineau necesitatea existentei încadrărilor din sursă externă sau transferurilor de la alte arme era tocmai existenta acestei limite de vârstă. Si că vezi domnule, s-au specializat initial în alt domeniu. Ei bine, acum nu îi mai împiedică nimic să meargă să dea admitere si să devină politisti, pe calea normală si firească, dacă sunt capabili. 

Deci această măsură deschide drumul mai mult decât poate părea la prima vedere către o normalitate, adică la eliminarea completă a încadrărilor din sursă externă si a transferurilor de la alte arme. Important este ca cei ce negociază noul statut să exploateze si să fructifice această decizie a purtătorilor de uniformă.

Link to comment
 • Moderator

Văd că tu nu mă înţelegi şi aduci în discuţie argumente puerile, de genul drobului de sare, că vezi Doamne nu cumva să se introducă cine ştie ce modificări. Hai să fim serioşi şi să  nu mai vorbim discuţii. Te alarmezi degeaba, pentru că dacă analizezi mai profund chestiunea asta îţi vei da seama că această eliminare are urmări NEAŞTEPTAT de bune pentru casta poliţiştilor. Crede-mă că e un lucru pozitiv şi îţi voi explica "face to face".

 • Upvote 1
Link to comment
 • Active member

E intr-adevar o situatie inedita cu care nu am fost obisnuiti pana acum si ar fi chiar amuzant ca tataie sa nu vina acasa vinerea fiindca e consemnat, dar atata timp cat se dau aceleasi probe sportive, cu aceleasi bareme si aceleasi subiecte nu cred ca ar fi o problema, ba dimpotriva, ar creste concurenta si implicit calitatea celor admisi. Numai sa se aplice aceleasi bareme.

Link to comment
 • Moderator

Nu am auzit până acum să existe undeva bareme la admitere diferite în funcţie de vârstă. E o fantezie irealizabilă, pentru că o astfel de măsură ar fi o discriminare clară. Nu trebuie confundate evaluările anuale ale lucrătorilor în activitate cu barelele pentru admitere, sunt chestiuni total diferite.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.