Jump to content
POLITISTI.ro

Problema certificat fiscal !


Neagu11

Recommended Posts

Buna ziua ! Recent am cumparat o masina de la un intermediar care acum nu imi poate da certificatul fiscal necesar pentru a o inmatricula pe numele mamei . Detin certificatul fiscal ( din August 2014 ) al primului proprietar dar intermediarul nu imi poate da acest act pe motiv ca are datorii la stat ( undeva la 7000 RON spune el ) . In afara de procedura cu instanta de judecata pot proceda in felul urmator ? : 
-- Mama sa-mi vanda mie masina cu contract de v/c
-- Sa inregistreze masina la primarie platind impozitul 
-- Si sa-mi elibereze mie certificat fiscal pentru a o inmatricula . 

** Se poate proceda in acest fel   ? Cam ce suma ar  reprezenta impozitul din August 2014 - > August 2015 ? 
Multumesc anticipat ! 

Link to comment
  • Moderator

Indiferent dacă mai înstrăinezi sau nu maşina, vei avea nevoie şi de viza fiscală a internediarului, dacă de la data la care a fost vândută maşina de către proprietarul din acte şi data la care se solicită transcrierea în evidenţele DRPCIV au trecut mai mult de 30 zile.

Referitor la această întrebare:

Cam ce suma ar  reprezenta impozitul din August 2014 - > August 2015 ? 

Înţeleg că ne confunzi.

Poliţia Română nu are nicio legătură cu primăriile sau direcţiile de taxe şi impozite, la fel cum nu mai are nici competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate încă din anul 2002, probleme de care se ocupă DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule).

Repet, poliţiştii NU are nicio legătură cu primăriile sau serviciile de taxe şi impozite. Obligaţiile de natură fiscală, colectarea acestora şi eliberarea documentelor justificative nu intră în competenţele sau atribuţiile poliţiştilor, ori altfel spus, poliţia sau poliţiştii nu au nicio treabă cu certificatele fiscale de la primării sau alte asemenea probleme.

Te sfătuiesc să mergi la primărie pentru a clarifica situaţia referitoare la cuantumul impozitului.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.