Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
cosminbv88

Masina lovita in parcare

Question

cosminbv88

Va salut. Am o mica dilema la care sper sa gesesc raspuns aici. Am o vecina (paralela cu tot ce este legat de subiectul "condus / soferie") care parcheaza langa mine si este a doua oara cand imi loveste masina. Ea detine un Polo( are si dimensiuni mari) pe care il parcheaza cu spatele gard, iar eu parchez langa ea cu fata. Eu am pe coltul barii din spate o "stersatura" de toata frumusetea. Ea are usa spate infundata si zgariata. Am vorbit cu ea, pana la urma a recunoscut ca mi-a lovit masina si i-am spus respectuos sa imi vopseasca bara din spate, sau sa imi achite contavaloarea operatiei. Eu i-am cerut 200 lei pentru acest lucru (o suma exagerat de mica).

De o luna jumate ma tot lungeste si nu am vazut niciun ban de la ea ( mai e si aroganta pe deasupra). Pe mine ma bate gandul sa ma duc la politie, poate imi da asigurarea, deoarece nu imi convine sa umblu cu masina lovita, sau sa mi-o repar eu. 

Cum sa procedez?

Va multumesc mult pentru un raspuns prompt.

Numai bine!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
Marius

Termenul pentru prezentare la poliție este de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului. Dacă nu este respectat acest termen, ambii conducători auto vor rămâne fără permise pentru 30 zile.

E bine să ştiii că Noul Cod Penal la art. 326 prevede:

Falsul în declaraţii

Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
cosminbv88

Este ceva banal, o zgarietura pe baram, ( o puteam gasi asa in parcare la supermarket ),  si am zis ca suntem oameni si ca putem rezolva aceasta problema pe cale amiabila. Oricum, asta este... Voi mai discuta cu ea in aceasta privinta si daca nu imi repara bara, daca a lovit-o de doua ori, sunt sigur ca o va lovi si a treia oara, iar atunci lucrurile vor sta altfel , nu voi mai fii ingaduitor si voi anunta politia.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Abi

Buna seara...astăzi am avut o întâmplare nu tocmai nefericită...venind de la cumpărături am pus cumpărăturile in masina iar coșul l am lăsat lângă masina,bătând vantul coșul a atins foarte încet masina de lângă,proprietara recalcintranta a venit si mi a bătut în geam ca am împins coșul spre masina ei si i am îndoit caroseria...a tras de mine, a țipat eu spunându i ca nu am facut nimic...Chestia e că erau 3 băieți martori si au intervenit în discuție spunându i ca nu e vina mea si nu avea cum sa se îndoiască caroseria doar ca a atins coșul masina...aceasta nervoasă a plecat si a spus că mă reclama la poliție sa mi ia si permisul de conducere! Chestia e că eu m am speriat super tare si nu stiu ce sa fac in acest caz...

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Alexcris007

Salut băieți. Am atins azi o mașină foarte usor cu oglinda in parcarea unui mall si am zgariat-o. Am lasat-o un număr la stergator, dar nu am reținut numărul de înmatriculare al masinii. Între timp, am văzut ca posesorul mașinii plecase din parcare, si nu m-a sunat până acum. Mai pot face ceva? Sa merg la poliție sa declar ceva?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
CristiBogdan

Buna ziua! 

In seara zilei de 17 ianuarie 2020, masina mi-a fost lovita in parcare de catre un domn ce nu s-a asigurat corespunzator. Tin sa precizez ca am in masina camera video, pe filmare se vede totul clar(marca masinii, culoarea, numarul de inmatriculare + momentul impactului) . Domnul nu a avut macar bunul simt sa opreasca pentru a vedea ce s-a intamplat. Problema esta  ca nu am vazut aripa indoita decat sambata seara pe 18 ianuarie, cand eu deja eram acasa in alt oras. 

Cum ar trebui sa procedez in situatia asta? Multumesc! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • Iordanalexandra
   By Iordanalexandra
   Bună ziua, aș vrea și eu să știu ce pot face sau daca se poate întâmpla ceva, să pic eu vinovată?!
   În luna aprilie, am fost cu un fost prieten să treacă numerele autoturismului său pe numele meu, spunând că el nu are voie să aibă mai multe pe numele său. Și eu am acceptat, el susținând că nu voi avea nicio problemă eu ulterior. A trecut numerele de la masina lui, pe numele meu; in luna iunie, am văzut aceleași numere pe alt autoturism pe care el și l-a achiziționat. Îmi puteți spune? Am vreun drept asupra mașinii in prezent? În caz de amendă sau ceva, sunt răspunzătoare?
   Mentionez că mașina este înscrisă în Hamburg, Germania. Mulțumesc anticipat.
  • Alin3
   By Alin3
   Salut,
    In wk am avut placerea sa ma trezesc cu o invitatie la Udriste pentru intocmirea procesului verbal deoarece am parcat in fata unui garaj din beton ce nu este folosit.
   Proprietarul nici nu mai are masina. Probabil are o sanie si muraturi in el.
   Cum pot contesta amenda?
   Le-am scris deja celor de la ADP sector 1 pentru a verifica legalitatea acelor garaje.
   Puteti sa-mi recomandati ceva?
  • uniq
   By uniq
   De multe ori m-am aflat in aceasta situatie as dori sa cunosc opinia voastra in special a unui politist cine este vinovat 
    
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.