Jump to content
POLITISTI.ro

Serviciile Pirotehnice din cadrul SIAS şi SAS


byt
 Share

Recommended Posts

 • Marius changed the title to Serviciile Pirotehnice din cadrul SIAS şi SAS
 • Marius unfeatured this topic
 • 3 weeks later...
 • 4 months later...

Atentat cu bomba la Istanbul: Toti mortii sunt straini. Atacul, comis de Statul Islamic

 
Citat:

 

Atentat cu bomba la Istanbul: Toti mortii sunt straini. Atacul, comis de Statul Islamic
Marti, 12 Ianuarie 2016, ora 17:35

Atentat cu bomba la Istanbul: Toti mortii sunt straini. Atacul, comis de Statul Islamic
Un atentat sinucigas a avut loc, marti dimineata, intr-o zona turistica din Istanbul, zece persoane fiind ucise, iar 15 ranite in urma deflagratiei.

Explozia s-a produs in zona istorica Sultanahmet a orasului turcesc, in care de obicei sunt multi turisti. Oficialii de la Ankara au anuntat ca toti cei care au murit dupa ce teroristul kamikaze si-a detonat centura cu explozibil sunt cetateni straini, majoritatea germani.

Autoritatile turce l-au identificat pe atacatorul kamikaze in persoana lui Nabil Fadli, de origine siriana, nascut in Arabia Saudita, iar serviciile secrete cred ca Statul Islamic s-ar afla in spatele atentatelor.
 
17:35 - MAE din tara noastra a informat ca niciun cetatean roman nu a fost victima a atentatului sinucigas din Istanbul.

"Potrivit informatiilor obtinute, pana la acest moment, de catre Consulatul General al Romaniei la Istanbul de la autoritatile locale si de la spitalele locale, niciun cetatean roman nu a fost afectat in explozia produsa la 12 ianuarie 2016, in districtul istoric Sultanahmet din Istanbul", se arata intr-un comunicat remis .

 

 

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Londra se pregăteşte pentru un masacru extrem de sângeros. Poliţiştii se antrenează pentru a face faţă la 10 atacuri teroriste simultan

 

de S.T.   •   21 Mar 2016   •   12:18

Foto: Agerpres/ EPA

Poliţiştii din Londra se pregătesc pentru un masacru mai sângeros decât la Paris. Ei se antrenează pentru a face faţă la 10 atentate teroriste care au loc în acelaşi timp, în diferite părţi ale capitalei britanice, informează The Independent.

Potrivit Sunday Times, Poliţia a făcut o prioritate din reacţia la atacurile cu arme de foc.

Antrenamentul dur vine după ce membrii unei grupări de traficanţi de arme au fost acuzaţi că au adus în Marea Britanie mai multe puşti şi mitraliere.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Serviciul Independent pentru Intervenții și Acțiuni Speciale este unitatea centrală a Poliției Române care gestionează activitatea cunoscută sub conceptul  de intervenții și acțiuni speciale, activitate complexă prin natura amentințărilor la care este expusă.


Constituirea SIAS-ului în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a reprezentat capacitatea de adaptare instituțională la nevoile de securitate ale societății. Stabilirea unor standarde profesionale definite de statul de drept și implicit respectarea drepturilor omului au creat premizile compatibilizării cu unități de elită ale polițiilor statelor membre ale Uniunii Europene.


Vocația europeană a Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale a fost consacrată în aprilie 2007 când unitatea a devenit membru cu drepturi egale a grupului  ”Atlas” grup apărut ca reacție a structurilor Uniunii Europene la valul de atentate teroriste declanșat în 11 septembrie 2001 și a exacerbării infracțiunilor comise cu violența în spațiul european. Acest grup reunește 41 de formațiuni de intervenție ale polițiilor statelor membre ale Uniunii Europene.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.