Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
FlorisC

Dilema - restituire certificat de inmatriculare fara proprietar

Question

FlorisC

Salut. Stiu ca s a mai discutat subiectul asta, dar nu am mai vazut pe nimeni ca in cazul meu. Am avut certficatul de inmatriculare retinut, dar inca circul cu dovada. Cand am fost sa l ridic, cum era si normal, mi s a cerut actul de imputernicire ( eu nefiind proprietarul ). Problema e ca proprietarul a plecat din tara si nu reusesc sa dau de el, deci intrebarea mea e daca exista vreo cale , ortodoxa bineinteles, de a-l recupera sau trebuie sa imi iau adio de la el. Inca un detaliu, un politist de la rutiera mi a spus ca atata timp cat am actele in original si mentionez politistului care restituie documentele ca proprietarul e plecat, nu exista nici o problema in a mi elibera actul, ceea ce nu e adevarat (cred), deci de ce ar face aceasta afirmatie? Oh, inca ceva, mi s a spus ca certificatul e la Bucuresti, asa se procedeaza acum? Pentru ca stiam ca 15 zile sta in judetul unde a fost retinut dupa se trimite in judetul de unde provine masina.

Edited by Marius
Modificare titlu

Share this post


Link to post
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

 • 1
Marius

Certificatul de înmatriculare se restituie propietarului sau în lipsa acestuia unei persoane desemnate prin procură notarială, de către serviciului poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă vehiculul respectiv (ori după caz, de către Brigada Rutieră pentru cei din Bucureşti), de la ghişeul de restituiri certificate de înmatriculare.

Citeşte:

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 1
Marius

Îl poţi acţiona în judecată pe cel care ţi-a vândut maşina în vederea perfectării documentelor de vânzare-cumpărare, iar prin hotărârea pe care instanţa o pronunţă se poate transcrie dreptul de proprietate. 

Succes.

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
FlorisC

Pai asta-i baiul, canci proprietar, canci procura (se poate face cumva procura fara proprietar ?) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Marius

Doar notarul îţi poate răspunde clar la întrebarea dacă se poate face procură fără proprietar, dar din ce ştiu eu răspunsul este negativ.

Dacă tu eşti deţinătorul autoturismului, în sensul că ai cumpărat maşina şi nu ai perfectat documentele de vânzare cumpărare, singura soluţie este să transcrii dreptul de proprietate pe numele tău. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
FlorisC

Stiu ca asta devine o consiliere deja si imi cer scuze pentru deranj/bataia de cap, dar pentru transcriere am nevoie de actul fiscal pe care tot proprietarul trebuie sa l scoata, acelasi proprietar de care nu pot sa dau. Deci in alte cuvinte nu pot face nimic pe calea legala. Multumesc pentru timpul acordat, o zi buna ! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Cezar

Citeste cu atentie ceea ce ti-a scris Marius in al 2-lea post, inainte sa tragi concluzii.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
FlorisC

Cezar, nu vreau sa par nerespuctuos, dar in al doilea post Marius spune clar ca doar proprietarul sau imputernicitul pot ridica CI-ul, iar eu nu ma aflu in nici una din cele doua ipostaze. Daca omit ceva, te rog sa-mi spui ce :)

Edited by FlorisC

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Cezar

Îl poţi acţiona în judecată pe cel care ţi-a vândut maşina în vederea perfectării documentelor de vânzare-cumpărare, iar prin hotărârea pe care instanţa o pronunţă se poate transcrie dreptul de proprietate. 

Succes.

Asta ar fi al 2-lea post (nu al doilea post al lui Marius, ci al subiectului)

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
kosty1980

Buna  seara sunt nou mi sa luat talonu si masina este pe  numele cumnatului decedat ma trimis la RAR termen  de 15 zile  pot ridica talonul masini 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • NewsBot
   By NewsBot
   Urmărit internaţional de autorităţile franceze, depistat de poliţiştii arădeni

   Un arădean, pe numele căruia autorităţile franceze au emis un mandat european de arestare, fiind suspectat de comiterea infracţiunii de trafic de persoane, a fost depistat de ofiţerii Serviciului de Investigaţii Criminale Arad.

   În urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I.-I.G.P.R., poliţiştii arădeni l-au reţinut ieri pe B. Gheorghe, din Arad, pe numele căruia autorităţile franceze au emis un mandat european de arestare, acesta fiind suspectat de săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane, în perioada 2005-2006.

   Conform procedurilor în vigoare, bărbatul a fost prezentat Curţii de Apel Timişoara pentru confirmarea mandatului şi apoi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Timiş, până la preluarea acestuia de către autorităţile franceze.


   I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
  • NewsBot
   By NewsBot
   Urmărit internaţional, extrădat din Belgia
    
   Un cetăţean român, urmărit internaţional de autorităţile române pentru comiterea de infracţiuni cu violenţă, a fost extrădat din Belgia.
    
   În urma datelor şi informaţiilor furnizate de poliţiştii români prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. – I.G.P.R., autorităţile belgiene, l-au reţinut la data de 18 martie a.c., în urma unui control de rutină, pe M George, de 47 de ani, care figura în baza de date a Poliţiei Române ca fiind “Most Wanted”.
    
   În fapt, pe numele persoanei în cauză, Tribunalul Mehedinţi a emis, la data de 31 martie 2011, un mandat de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere sau constituire unui grup infracţional organiat, şantaj şi lipsire de libertate în mod ilegal.
    
   La data de 3 mai a.c., în baza unui mandat european de arestare emis de către Tribunalul Mehedinţi, poliţişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române s-au deplasat în Belgia, de unde l-au preluat pe cetăţeanul român.
    
   L-a sosirea în ţară, o escortă aparţinând Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi l-a preluat pe M. George, urmând ca acesta să fie încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Mehedinţi.
    
   Informaţii de background:
    
   Instanţa a reţinut că, în perioada 2008- martie 2011, împreună cu alte persoane, au constituit un grup infracţional organizat care a avut drept scop obţinerea de foloase materiale, prin ameninţare, violenţă şi lipsire de libertate, fapte comise împotriva mai multor părţi vătămate, pe care le-a determinat astfel să le remită sume de bani cuprinse între 3.000 şi 60.000 de euro, sau bunuri mobile şi imobile.
    
   I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relații Publice
  • NewsBot
   By NewsBot
   Suspect de trafic şi consum ilicit de droguri de risc şi mare risc, arestat preventiv

   Un student din Timişoara a fost prins în flagrant delict de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. în timp ce încerca să comercializeze marijuana. Totodată, la locuinţa acestuia, oamenii legii au descoperit mai multe doze de marijuana şi ghivece în care au fost crescute plante de marijuana.

   Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara au documentat şi probat activitatea infracţională a unui tânăr implicat în traficul şi consumul ilicit de droguri în zona Complexului Studenţesc şi zona centrală a municipiului Timişoara.

   Astfel, P.V.M., de 21 de ani, din Timişoara, la data de 12 octombrie a.c., a fost prins în flagrant delict, în timp ce încerca să distribuie aproximativ 5 grame de marijuana, în apropierea Pieţei Operei din centrul Timişoarei.
   În urma percheziţiei efectuate de poliţişti la domiciliul acestuia, au mai fost descoperite mai multe doze de marijuana, precum şi ghivece în care au fost crescute plante de marijuana.

   În baza administrării materialului probator în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timişoara l-au prezentat pe P.V.M. instanţei de judecată, magistraţii emiţând pe numele acestuia mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, pentru comiterea infracţiunii de trafic şi consum ilicit de droguri de risc şi mare risc.

   Poliţiştii vor continua cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a suspectului.

   I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.