Jump to content
POLITISTI.ro

Dilema - restituire certificat de inmatriculare fara proprietar


FlorisC
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Salut. Stiu ca s a mai discutat subiectul asta, dar nu am mai vazut pe nimeni ca in cazul meu. Am avut certficatul de inmatriculare retinut, dar inca circul cu dovada. Cand am fost sa l ridic, cum era si normal, mi s a cerut actul de imputernicire ( eu nefiind proprietarul ). Problema e ca proprietarul a plecat din tara si nu reusesc sa dau de el, deci intrebarea mea e daca exista vreo cale , ortodoxa bineinteles, de a-l recupera sau trebuie sa imi iau adio de la el. Inca un detaliu, un politist de la rutiera mi a spus ca atata timp cat am actele in original si mentionez politistului care restituie documentele ca proprietarul e plecat, nu exista nici o problema in a mi elibera actul, ceea ce nu e adevarat (cred), deci de ce ar face aceasta afirmatie? Oh, inca ceva, mi s a spus ca certificatul e la Bucuresti, asa se procedeaza acum? Pentru ca stiam ca 15 zile sta in judetul unde a fost retinut dupa se trimite in judetul de unde provine masina.

Edited by Marius
Modificare titlu
Link to comment
  • Moderator
  • Solution

Certificatul de înmatriculare se restituie propietarului sau în lipsa acestuia unei persoane desemnate prin procură notarială, de către serviciului poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă vehiculul respectiv (ori după caz, de către Brigada Rutieră pentru cei din Bucureşti), de la ghişeul de restituiri certificate de înmatriculare.

Citeşte:

Link to comment
  • Moderator

Doar notarul îţi poate răspunde clar la întrebarea dacă se poate face procură fără proprietar, dar din ce ştiu eu răspunsul este negativ.

Dacă tu eşti deţinătorul autoturismului, în sensul că ai cumpărat maşina şi nu ai perfectat documentele de vânzare cumpărare, singura soluţie este să transcrii dreptul de proprietate pe numele tău. 

Link to comment

Stiu ca asta devine o consiliere deja si imi cer scuze pentru deranj/bataia de cap, dar pentru transcriere am nevoie de actul fiscal pe care tot proprietarul trebuie sa l scoata, acelasi proprietar de care nu pot sa dau. Deci in alte cuvinte nu pot face nimic pe calea legala. Multumesc pentru timpul acordat, o zi buna ! :)

Link to comment
  • Moderator

Îl poţi acţiona în judecată pe cel care ţi-a vândut maşina în vederea perfectării documentelor de vânzare-cumpărare, iar prin hotărârea pe care instanţa o pronunţă se poate transcrie dreptul de proprietate. 

Succes.

  • Upvote 1
Link to comment

Cezar, nu vreau sa par nerespuctuos, dar in al doilea post Marius spune clar ca doar proprietarul sau imputernicitul pot ridica CI-ul, iar eu nu ma aflu in nici una din cele doua ipostaze. Daca omit ceva, te rog sa-mi spui ce :)

Edited by FlorisC
Link to comment

Îl poţi acţiona în judecată pe cel care ţi-a vândut maşina în vederea perfectării documentelor de vânzare-cumpărare, iar prin hotărârea pe care instanţa o pronunţă se poate transcrie dreptul de proprietate. 

Succes.

Asta ar fi al 2-lea post (nu al doilea post al lui Marius, ci al subiectului)

Link to comment
  • Marius unfeatured this topic
  • 3 years later...

Buna  seara sunt nou mi sa luat talonu si masina este pe  numele cumnatului decedat ma trimis la RAR termen  de 15 zile  pot ridica talonul masini 

 

Link to comment
  • 1 year later...

Buna ziua ! Ma confrunt cu o problema și am mare nevoie de îndrumare . Povestea e următoarea : in 2015 mi a fost reținut talonul in trafic pentru o defecțiune la sistemul de iluminare . De atunci , mașina a stat pe dreapta , in curte , am abandonat-o cu alte cuvinte , e o epava in momentul de fata .  Menționez Mașina era pe numele bunicului meu , care anul trecut a decedat . Problema este ca am deachis succesiunea , iar la notariat am nevoie de Talonul auto sau de un duplicat ceva . Am Nevoie de acest document pentru a face succesiunea și după aceea sa duc epava la fier vechi . Cum procedez ? Cui trebuie sa ma adresez ? Mentinez ca mașina este înmatriculata pe Ilfov .  Mulțumesc mult ? 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.