Jump to content
POLITISTI.ro

Hartuita de fostul prtener


alexa123
Go to solution Solved by CITADELA,

Recommended Posts

Buna seara,va rog din suflet sa nu imi ignorati mesajul ..am nevoie disperata de ajutorul cuiva.Eu sunt in Germania cu un baiat de 1 an jumate.In tot acest timp am fost amenintata,lovita,umilita si fortata sa raman cu el....(au fost momente in care imi lua buletinul sa nu plec.)Acum problema este mult mai grava....Am fost in spania impreuna si am fugit inapoi in Germania,i-am explicat  bine ca nu il mai vreau...si azi dimineata am primit msg de la el ca este in avion vine la mine .Eu am fost proasta si l-am bagat in casa...I-am explicat si aici ,insa s-a terminat punandu-mi cutitul la gat...Vreau sa mentionez ca are psiholog de 3 luni si tin legatura cu dansa...Mi-a explicat ca este foarte periculos...Acum el este aici in casa ...crede k ne-am impacat...Nu stiu cum sa scap de el...Va rog ajutati-ma! imi este foarte frica de el..

Va multumesc !

Link to comment
 • Moderator
 • Solution

Desi nu stim toate detaliile legate de relatia dintre voi, data fiind starea de fapt, cred ca trebuie sa faci urmatoarele:

- sa anunti autoritatile din Germania (politia si serviciile de protectie sociala - parca au o structura specializata impotriva violentei domestice)

- sa anunti ambasada/consulatul Romaniei

- sa-ti schimbi telefonul si eventual adresa, rupand total orice urma de contact cu el (daca iti mai dai mesaje cu el, va mai vedeti la o cafea, aveti prieteni comuni etc. nu ai sa rezolvi nimic!)

 • Upvote 2
Link to comment
 • Marius changed the title to Hartuita de fostul prtener

Va multumesc din suflet pentru raspuns.A trebuit sa fie o relatie normala...Insa dupa o perioada de 3 luni a avut dependenta de pacanele timp de 5 luni ,lua toti banii din casa si ma batea ,a reusit sa se lase de ele incepand cu fumatul ierbii ...El mereu imi spune ca ma iubeste....Insa pe alta parte ma loveste,ma umileste ,ma ameninta.Nu doar o data mi-a tinut buletinul sa nu pot fugi .Nu stiu sunt disperata....

Link to comment

Alexa123 faptul ca ai indurat lucrurile astea pana acum nu inseamna ca a fost ok sau ca nu poti sa schimbi ceva. Faptul ca el te abuzeaza fizic, psihic si iti ingradeste libertatea si drepturile trebuie sa se opresaca.

Trebuie sa tii minte ca orice politist din orice tara nu te poate ajuta mai mult decat poti tu insuti. Trebuie sa iti gasesti curajul sa rupi relatia si sa comunici cu politistii si sa ii sustii in investigatiile lor, fiind sincera si explicand in detaliu ceea ce ti s-a intamplat in cursul relatiei.

Din nefericire intalnesc situatii similare cu a ta in fiecare saptamana unde femei si barbati sunt abuzati in relatiile pe care le au. Nu vreau sa te mint sa iti spun ca va fi usor sau repede dar totul are un inceput si trebuie sa te gandesti la viata si sanatatea ta. Curaj si asculta sfatul lui Citadela!

 • Upvote 2
Link to comment
 • 7 years later...

Bună ziua! Am avut o relatie scurta cu un barbat pana cand am decis sa pun punct deoarece avea un comportament foarte dubios si obsesiv (ma controla, era posesiv si anormal de gelos). A inceput sa ma ameninte ca vine in Romania (el e plecat in strainatate deocamdata) si ma ia cu forta din fata blocului fara dorinta mea, a mentionat ca va trimite pe cineva sa faca acest lucru. De cateva zile ma suna in continuu de pe alte numere si ma ameninta ca vine dupa mine. Sunt extrem de speriata si ma gandesc sa merg maine la politie pt a depune plangere. Sunt curiouasa, daca mesajele compromitatoare in care se observa clar caracterul amenintator se pot folosi drept dovezi. Multumesc. 

Link to comment
 • 1 year later...

Recent m am despărțit de iubitul meu și ma hărțuiește ,ma amenință cu moartea ,ma suna ,îmi scrie și numai știu ce sa fac .. Eu am plecat din țara pentru ca nu am știut ce sa fac ,îmi este teama ..  Nu este prima oară când ne despărțim aproape toată relația noastră a fost un calvar .. Aveam 19 ani când l am cunoscut și m am îndrăgostit dar acum imi doresc sa ma lase in pace, Dae el nu înțelege pentru ca este alcoolic și se droghează și trăiește in bula lui crede ca sunt a lui pentru tot restul vieții .. A ajuns in stadiul in care sa i scrie mamaie mele ca îmi va face rau .. Și la poliție nu am mers pentru ca o sa i dea o amenda sau o restricție iar el spune ca nu are nimic de pierdut și chiar și așa o sa vina sa ma omoare și după se omoară și el .. și am ales sa plec din țara dar el continua sa ma terorizeze își face sute de conturi și îmi scrie .. 

Spuneți-mi va rog ce sa fac in situația asta pentru ca nu vreau sa mai stau plecată din țara din cauza lui.

Link to comment
 • Moderator

@Andreeadumg,

Dacă sunteţi victima unei infracţiuni trebuie să vă adresaţi de îndată celei mai apropiate unităţi de poliţie. Conform legislaţiei în vigoare poliţia poate fi sesizată prin plângere, iar când, potrivit legii, punerea în mişcare a acţiunii penale se face numai la plângerea prealabilă, urmărirea penală nu poate începe în lipsa acestui document.

Plângerea este încunoştinţarea făcută de o persoană căreia i-a fost cauzată o vătămare sau o pagubă printr-o infracţiune organelor judiciare, iar în ce priveşte conţinutul acestui document, trebuie să conţină:.

 • numele, prenumele şi codul numeric personal
 • calitatea şi domiciliul petiţionarului - precizarea dacă acţionează în nume personal sau ca mandatar / reprezentant al unei persoane, caz în care persoana reprezentată trebuie nominalizată.
 • descrierea faptei care formează obiectul plângerii - este necesară o descriere cât mai exactă şi detaliată a faptelor. Orice element de fapt, chiar aparent neimportant, care poate servi la stabilirea existenţei infracţiunii sesizate sau la identificarea făpturitorului, trebuie adus la cunoştinţa organelor de ancheta. Se recomandă ca descrierea faptelor să fie facută cât mai obiectiv şi cât mai detaşat de emoţiile, trăirile, sentimentele, părerile sau aprecierile celui care relatează.
 • indicarea făptuitorului dacă este cunoscut şi a mijloacelor de probă - dacă autorul sesizării nu cunoaşte făpturitorul, va face menţiune în acest sens, urmând ca organele de poliţie să procedeze la identificarea făptutitorului. Indicarea mijloacelor de probă este o menţiune foarte importantă pentru ca sesizarea să fie cu adevărat eficientă. Spre exemplu, indicarea unor martori, a unor înscrisuri, fotografii, înregistrări sau obiecte care pot servi la dovedirea susţinerilor din sesizare. Chiar dacă aceste mijloace de probă nu sunt deţinute de petiţionar, dar acesta cunoaşte identitatea persoanelor deţinătoare, trebuie să precizeze în mod clar în sesizare, cine deţine respectivele mijloace de probă.

Plângerea formulată în scris trebuie semnate de persoana vătămată.

Te sfătuim să depui cât mai repede o plângere şi chiar să soliciţi eliberarea unui ordin de protecţie.

Link to comment

Îmi este teama ca nu o sa țină cont de acel avertisment și o sa vina sa mi facă rau..

Te rog să nu mai foloseşti funcţia de citare pentru postarea anterioară! Funcţia de "Citare"("Quote") se foloseşte în momentul în care se doreşte citarea unui pasaj dintr-o altă postare (proprie sau aparţinând altcuiva), pentru a face referire expresă la el. Acest lucru are sens doar dacă respectiva postare nu este chiar ultima, în caz contrar acesta se repetă în mod inutil. Pentru a face referire la o anumită postare există şi posibilitatea menţionării utilizatorului respectiv prin folosirea semnului "@" înaintea numelui acestuia. Mulţumesc pentru înţelegere!
Link to comment
 • Moderator

@Andreeadumg nu ştiu despre ce "avertisment" vorbeşti. Repet, trebuie să depui cât mai repede o plângere penală şi să soliciţi eliberarea unui ordin de protecţie.
Dacă vei căuta tot felul de justificări, nu vei rezolva nimic.

Link to comment

Am și mesajele cu amenințări dacă este nevoie o sa le arat când o sa merg la poliție.  El este consumator de droguri și devine foarte violent... Sper sa se termine cu bine și sa înțeleagă .. Va mulțumesc pentru sfaturi !

Dacă el nu respecta ordinul de restricție ce măsuri se vor luna?

Link to comment
 • Moderator

Încălcarea oricărei măsuri dispuse prin ordinul de protecție constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.
Este foarte important de precizat că nu există alternativa amenzii ci se pedepsește numai cu închisoare.

Link to comment

Am fost sa depun plângere dar mi sa spus ca nu se poate face nimic :)) ca o sa l cheme sa i pună in vedere sa ma lase in pace și mi sa spus ca am făcut rau ca am venit sa Depun plângere deoarece o sa l înrăiesc mai rau și doamne ferește îmi face ceva iar poliția nu o sa fie lângă mine și ca dacă vreau sa merg in instanța sa ma judec cu el și abea atunci se poate sa abțin un ordin de restricție dar nici atunci nu sunt in siguranța pentru ca ,,nu sta nimeni după curul meu ,, Mulțumesc poliția romană 😘

Link to comment
 • Moderator

Te-ai dus și nu ai depus plângere penală, așa-i?

Nu știu ce așteptări ai, dar dacă ți-ai imaginat că poliția o să-i aplice vreo corecție, ori că urmează să fie arestat / reținut, te-ai înșelat. 
Legea prevede pentru infracțiunea de hărțuire o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă. E o pedeapsă mică care nu permite polițistului să propună măsuri preventive.

Nu știu ce îți imaginezi, dar poliția nu e firmă de pază care să stea lângă tine. 

 • Upvote 1
Link to comment

Ca sa obțin un ordin de restricție sa se ia măsuri trebuie sa merg in instanța așa mi sa spus .

Sa aștept ca el sa vina la mine la poarta sa facă scandal și atunci sa sun poliția 

Eu am câteva zile de când am ajuns in România și el de atunci nu a venit doar a sunat a trimis mesaje și când m am dus la poliție mi a spus ca el acum nu a făcut altceva inafara de a trimite mesaje sau a ma suna nu a fost violent sa vina sa dea in mine sau altceva 

Link to comment
 • Moderator

Ordinul de protecţie provizoriu se emite de către poliţiştii care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, constată că există un risc iminent ca viaţa, integritatea fizică ori libertatea unei persoane să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică.

Poliţiştii constată existenţa riscului iminent pe baza evaluării situaţiei de fapt care rezultă din probele obţinute și formularul de evaluare a riscului.

În cazul în care, ca urmare a evaluării situaţiei de fapt, se constată că nu sunt întrunite condiţiile pentru emiterea ordinului de protecţie provizoriu, poliţiştii au obligaţia de a informa persoanele care susţin că sunt victime ale violenţei domestice cu privire la posibilitatea formulării unei cereri pentru emiterea unui ordin de protecţie de la instanță.

Prin ordinul de protecţie provizoriu emis de polițist se dispun, pentru o perioadă de 5 zile, una ori mai multe măsuri de protecţie:

 • evacuarea temporară a agresorului din locuinţa comună, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;
 • reintegrarea victimei şi, după caz, a copiilor în locuinţa comună, după evacuarea agresorului;
 • obligarea agresorului la păstrarea unei distanţe minime determinate faţă de victimă, faţă de membrii familiei acesteia, ori faţă de reşedinţa, locul de muncă sau unitatea de învăţământ a persoanei protejate;
 • obligarea agresorului de a preda poliţiei armele deţinute.

Ordinul de protecţie provizoriu cuprinde şi menţiunea că încălcarea oricăreia dintre măsurile dispuse constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

 • Upvote 3
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.