Jump to content
POLITISTI.ro

Proces Verbal cu localizare eronata

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Ben,

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua.

Am fost implicat intr-un eveniment rutier in urma caruia mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 60 de zile, facandu-se referire la Art 120, litera F din RAOUG 195/2002.

Analizand ulterior Procesul Verbal, am constatat ca in acesta exista anummite inexactitati / contradictii, la modul:

Strada = DN1A = corect

Localitate = Corlatesti = corect

Trecere la nivel cu calea ferata de la km66 = ERONAT = exista la fata locului borna kilometrica cu km76 pe ea

Celalalt autoturism implicat in accident "imediat dupa trecerea de cale ferata a efectuat viraj stanga pe DJ139" = ERONAT = intersectia DN1A cu DJ139 e in localitatea Moara Noua, la 3,5 km. Nu am reusit sa aflu cum se cheama exact acest drum secundar. Nici macar cei de la primarie / Politia Locala nu au putut sa ma ajute, spunand ca ei il stiu de SAPARD  :doh: Oricum, in intersectie exista o pancarda pe care scrie "Drum Comunal Modernizat"

Pentru clarificare, vezi link de pe Google Street View cu locul accidentului = https://goo.gl/maps/rXzUY

Intrebari:

1. Mai este acest Proces Verbal valabil?

1.1. Daca nu, ce ar trebui sa contina contestatia?

Multumesc anticipat.

• Displace 2
  • Membru
  • Soluţie
Publicat

Cred ca ai confundat forumul politistilor cu unul al avocatilor. Incearca in alta parte sa te invete cinev cum sa contesti un proces-verbal al unui politist.

Tupeu!

• Moderator
Publicat

Potrivit prevederilor legale în vigoare, orice proces-verbal de constatare a contravenţiei poate fi contestat în instanţă, în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.

Pentru conţinutul contestaţiei trebuie să te adresezi unui avocat. Noi nu oferim consultanţă juridică contravenienţilor, pentru că nu e treaba noastră, asta e treaba avocatului.

Publicat

In primul rand, tin sa va multumesc pentru raspunsurile prompte.

In al doilea rand, nelamurirea mea se referea la ... consistenta Procesului Verbal. Mai poate el fi valid in prezenta acestor date eronate ? 

Caile de atac le voi dicuta cu un avocat, dar am sperat sa obtin pe acest forum niste pareri avizate pana sa ajung la avocat.

Daca in demersul meu am dat dovada de "tupeu", inseamna ca inca nu s-au depasit mentalitati militienesti.

• Displace 2
  • Membru
Publicat

Tu, in loc sa evaluezi ce ai facut, care este vina ta..., cauti sa scapi cumva de sanctiune. Asa ca nu ne vorbi despre mentalitati. Cauta raspunsul la tine, nu pe internet. Sau da, du-te la un avocat, sigur vei iesi foarte bine din aceasta situatie. Bafta!

• Moderator
Publicat

In primul rand, tin sa va multumesc pentru raspunsurile prompte.

In al doilea rand, nelamurirea mea se referea la ... consistenta Procesului Verbal. Mai poate el fi valid in prezenta acestor date eronate ? 

Caile de atac le voi dicuta cu un avocat, dar am sperat sa obtin pe acest forum niste pareri avizate pana sa ajung la avocat.

Daca in demersul meu am dat dovada de "tupeu", inseamna ca inca nu s-au depasit mentalitati militienesti.

În primul rând, procesul verbal de constatare a contravenţiei este cât se poate de "valabil", până în momentul în care o hotărâre judecătorească definitivă stabileşte contrariul.

Ţi-am explicat foarte clar că ai dreptul să depui o contestaţie în termenul legal, iar dacă tu ai pretenţia să primeşti aici sfaturi ori aştepţi să-ţi formulăm noi contestaţia, dovedeşte doar că nu ai reuşit să pricepi mare lucru, ai impresia că noi suntem obligaţi să te mulţuim şi alte aberaţii de acest gen cu "cetăţeanul plin de drepturi" etc. specifice telespectatorilor fideli ai OTV-ului.

Faptul că nu oferim sfaturi juridice şi nu vă dăm mură-n gură despre cum puteţi scăpa de consecinţele nerespectării prevederilor legale, NU înseamnă absolut deloc că nu avem păreri avizate, doar dovedeşte că nu reuşiţi să înţelegeţi câteva aspecte de bun simţ, mai exact că aici se promovează respectarea legislaţiei şi nu tolerăm laşitatea celor care se agaţă de orice virgulă sau alte închipuiri pentru a scăpa de consecinţele legale. Asta e treaba avocaţilor şi absolut niciun poliţist un are astfel de obligaţii, nu îl poate obliga nimeni să ofere consiliere juridică contravenienţilor. 

Publicat

Cum te-ai simti ca sotia sau copilul tau sa fie loviti usor pe o trecere de pietoni si nesimtitul sa "se scoata" datorita faptului ca politistul nu era inchis pana sus la nasturi, sau ca a gresit o litera in scrierea procesului verbal?

In plus, ce ai simti daca ai afla ca nesimtitul ar primi sfaturi juridice sa fuga de raspundere de la alti politisti.

Ai idee care e rolul politiei in societate?

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Ce frumos e când cei ce încalcă legea încep să ne vorbească despre mentalităţi şi să ne dea lecţii.

• Apreciez 1

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.