Jump to content
POLITISTI.ro

Inmatriculare autoturism cu certificat inmatriculare retinut


Neagu11
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna seara ! Am o situatie destul de complicata si de aceea va rog sa ma ajutati in solutionarea acesteia deoarece multe persoane imi spun lucruri ce se bat cap in cap .

In martie 2015 am cumparat o masina de la un intermediar , acesta mi-a transmis actele masinii cu toate taxele platite . 

Nereusind sa o inmatriculez pe numele meu in termenul de 30 de zile mi-a fost retinut certificatul de inmatriculare pe 15.06.2015.

Acum vreau sa o inmatriculez , am contactat proprietarul din cartea masinii pentru recuperare certificat iar acesta imi spune ca nu are cum sa ma ajute deoarece a radiat masina de la politie.

Ce ar trebui sa urmez in continuare in vederea inmatricularii autoturismului ? Pot demara procedura de inmatriculare fara certificatul retinut ?  Imi puteti da o solutie , va rog ? Multumesc anticipat ! 

Link to comment
  • Moderator
  • Solution

Fostul proprietar nu avea cum să radieze masina de la politie, pentru că Politia Română nu se ocupă cu înmatriculări si radieri ale autovehiculelor. O altă institutie se ocupă de aceste aspecte care nu are nicio legătiră cu Politia Romana, e o institutie aflată în subordinea prefecturilor.

Poti să demarezi procedurile pentru transcrierea dreptului de proprietate pentru a solutiona problema.

Link to comment

Am inteles,multumesc frumos! Cu o chestiune va mai deranjez.

Mentionez ca masina este la al 5 -lea proprietar si detin certificatul fiscal doar al propietarului din cartea masinii care dateaza din 2014 ...ce acte aditionale sunt necesare in vederea inmatricularii ?

Link to comment
  • 1 year later...

Buna ziua , am o problema despre care nu am stiut.

Am achizitionat in Ianuarie 2017 un autoturism de la o persoana , am trecut masina in fiscal pe numele meu , am facut itp-ul masinii la r.a.r pentru ca a trebuit sa omologhez si gpl-ul urmand ca eu sa inmatriculez masina (schimbare talon pe numele meu). Nu am putut face asta pentru ca am fost sa lucrez in strainatate (termenul de 30 zile)

Aseara am fost oprit in trafic , am predat documentele necesare (permis,buletin,asigurare,talon) dupa care domnul politist mi-a transmis ca talonul imi va fi retinut si ca voi primi o dovada de circulatie pentru 15 zile , deoarece pe talon scrie instrainat din 2015. Nimeni nu a vazut asta(eu , cei de la r.a.r unde am facut omologarea gpl si itp-ul,nici cei de la primarie unde am trecut masina pe numele meu). In carte proprietarul este X , care a scris pe talon instrainat catre Y , care Y mi-a vandut-o mie. Am contract de vanzare cumparare de la X catre Y si de la Y catre mine , masina este pe numele meu in fiscal(eu platesc taxele si impozitul) si am fost la DRPCIV Pipera pentru inmatriculare , spunandu-mi ca nu pot inmatricula masina fara talon in original , am mentionat ca este retinut si mi-a spus ca trebuie sa il recuperez.

Am intrebat un politist de la sectie daca voi primi o instiintare unde se afla talonul pentru recuperare,si mi-a spus ca va fi instiinata persoana din talon,proprietarul. I-am spus ca eu sunt proprietarul si ca talon scrie ca este instrainata(deci proprietarul din talon nu mai este proprietar) si mi-a spus ca nu stie si sa intreb pe altcineva.

 

Intrebarea mea este , ce pot face in cazul de fata ? Cum pot recupera talonul si de unde ? 

Multumesc.

Link to comment
  • Marius changed the title to Inmatriculare autoturism cu certificat inmatriculare retinut

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.