Jump to content
POLITISTI.ro

Filtre Politia Rutiera Bucuresti


radubz

Recommended Posts

Salut,

 

De ceva vreme circul cu auto prin Bucuresti intre orele 22:00 - 04:00 si efectiv ma exaspereaza numarul si densitatea filtrelor de Politie Rutiera. Nu am nimic de ascuns, dar mi se intampla sa fiu oprit si de cate 2 filtre/seara pentru control documente. La un moment dat am fost oprit pe Soseaua Chitilei si de doua ori la interval de 15 minute si a trebuit sa arat documentele de doua ori, deoarece agentul care m-a oprit mi-a spus ca nu stie ce documente i-am aratat colegului mai devreme. 

Sunt de acord cu actiunile Politiei de preventie a accidentelor si a infractiunilor , dar faptul ca sunt mai mereu oprit, deja a inceput sa ma streseze, ma simt ca in filmele cu nazisti unde in orasele ocupate erau check-point-uri din cartier in cartier. 

In incheiere mentionez ca in timpul  acestor  opriri nu mi-am luat nici macar un avertisment pentru ca am fost ok cu totul, dar deja a inceput sa mi se faca sila sa ma urc in masina dupa ora 22 ca sa ajung din punctul a in punctul b stiind ca voi fi iar oprit de politie. 

Intrebarea mea este, ce se intampla si cum s-a ajuns aici? Se va termina vreodata sau de acum incolo numarul de filtre va deveni din ce in ce mai mare? 

 

Va multumesc,

 

Radu

Edited by radubz
Link to comment

Daca politistii controleaza conducatorii auto, acestia comit abuzuri, sunt nazisti sau agreseaza soferii, care toti sunt nevinovati.

Daca acestia stau si fara sa opreasca pe cineva, mananca banii statului degeaba, nu?

 

Cum altfel vrei sa fie controlati, gasiti si sanctionati cei care fac probleme in trafic, consuma alcool, sunt urmariti national sau international sau sunt pe punctul de a savarsi o infractiune(daca nu au savarsit-o intre timp), daca nu prin control ?

Edited by Constantin24
Link to comment

Salut,

 

Prin natura serviciului meu,trebuie sa merg prin multe tari din vest, unde inchiriez auto de fiecare data si conduc destul de mult, inclusiv noaptea, dar nu am fost oprit niciodata de un filtru sau ceva. De fapt, daca stau bine sa ma gandesc nici nu am vazut asemenea filtre. 

Eu nu zic ca nu sunt ok aceste filtre, doar ca mi se pare ca in Bucuresti sunt prea multe. Ultima oara am stat o luna si jumatate in Cluj si nu am vazut filtre si am circulat noaptea destul de mult. 

Link to comment
 • Moderator

Nici ei nu ştiu cum să mai acţioneze. Indiferent cum o fac ... tot nu e bine.

Dacă vor supraveghea traficul în mod discret, oprindu-i numai pe cei ce greşesc flagrant, sunt acuzaţi că stau la pândă şi scopul lor este să facă rău omului, să dea amenzi. Deci vor fi nişte abuzatori nenorociţi, nazişti, etc.

Da, aşa se întâmplă prin occident, poliţia rutieră nu stă aşa la vedere cum se întâmplă la noi. Ci doar intervine de nicăieri acolo unde este nevoie.

Numai că la noi, datorită televiziunilor ce îndobitocesc poporul cu televizorul, s-a împământenit ideea conform căreia poliţistul trebuie să stea proţăpit în stradă, să fie vizibil şi doar pe post de sperietoare. Că cică doar atunci face prevenţie. Asta îşi doresc românii, pentru că aşa le-au spus deontologii de la tv, cum este Mirciulică Badea şi alţii de teapa lui.

Din ce spui, se acţionează după cum îşi doreşte românul, adică la vedere, efectuându-se controale preventive. Bună ziua, bună ziua, vă rugăm să respectaţi legea, drum bun, o seară plăcută ... şi aşa mai departe.

Dar se pare că indiferent de modul de acţiune, ei vor fi nişte nemernici, abuzatori, nazişti şi aşa mai departe.

 • Upvote 2
Link to comment

Pai din ce imi scrii tu Catalin, singura metoda ca sa scap de aceste check-pointuri nocturne este sa emigrez....ceea ce nu vreau nici in ruptul capului.

 

Link to comment
 • Member

Pai si care e solutia alternativa sa fie depistati cei care conduc bauti/fara permis/etc?

Pt ca daca se renunta la filtre si te loveste unul fara permis pe trecere o sa spui ca "politia nu si-a facut treaba".

 

Poate ai o masina care atrage atentia, fiind folosita preponderent de hoti, gen BMW vechi de 20 de ani "Pisicuta", inmatriculata in Bulgaria.

Link to comment
 • Moderator

Am fost oprit la check-pointuri in urmatoarele state UE:

Franta (in zona Marsillia)

Spania (la intrare in Madrid)

Germania (in apropiere de Nurenberg)

Toate pe autostrada, dupa miezul noptii...blocate toate benzile de circulatie, politisti inarmati pana in dinti (nu doar cu pistoale Carpati), lanturi cu tepi etc. Nu claxona nimeni, nu vocifera nici un contribuabil... Dhe, sa fi fost un vis sau poate dintr-un serial...

Link to comment
 • Moderator

Cred ca m-ati injurat, ca aseara, normal ca am fost oprit iar, dar de data asta imi uitasem actele acasa si am primit un avertisment :)

 

Nu-mi vine să cred! Vrei să spui că nu ai primit amendă şi acei poliţişti nu aplică legea orbeşte în obsesia lor pentru a da amenzi, dovedind înţelegere?

Sper că nu vrei să distrugi stereotipul urban cu obsesia şi singurul scop al poliţiştilor de a abuza cetăţeanul. 

Link to comment

Adevarul este ca si pe mine m-a mirat faptul ca nu am primit amenda. Este pentru prima oara in viata mea de cand "o comit" si nu primesc amenda.

Oricum in seara asta o sa ma asigur ca am toate documentele la mine. Sa vedem ce se mai intampla :)) 

Link to comment

Nu-mi vine să cred! Vrei să spui că nu ai primit amendă şi acei poliţişti nu aplică legea orbeşte în obsesia lor pentru a da amenzi, dovedind înţelegere?

Sper că nu vrei să distrugi stereotipul urban cu obsesia şi singurul scop al poliţiştilor de a abuza cetăţeanul. 

Da da! Pai deja mi-am sortat documentele incat sa le am pregatite. Sper ca in curand sa nu mai fiu nevoit sa circul noaptea prin Bucuresti, poate scap. Sau poate cine stie...nu vor mai fii atat de multe filtre in curand :) 

Link to comment
 • Moderator

Încearcă să priveşti dintr-un alt punct de vedere lucrurile.

Nu-i mai privi cu atâta repulsie. Ăsta e job-ul lor, asta trebuie să facă, la fel cum şi tu la serviciu îţi faci datoria, la fel şi ei. Nu ai de ce să fii deranjat dacă eşti în regulă, ba din contră, trebuie să fii mândru că eşti unul dintre cei ce respectă legea, respectându-se de fapt pe ei însişi.

Ar fi fost de înţeles să te deranjeze şi să te revolte acest mod de acţiune, dacă erai sancţionat ori şicanat pe nedrept, pentru fapte imaginare, etc, dar din moment ce te-ai convins pe propria piele că nu sunt optuzi şi chiar există înţelegere în cazul în care nu este o abatere gravă şi un dialog civilizat, n-ai de ce să-ţi faci griji din moment ce eşti în regulă.

Gândeşte-te că poate printre cei ce îi opresc în noaptea respectivă va fi şi un beţiv care ar putea să dea cu maşina peste fetiţa/sora/mama/vecina/etc. Sau poate vor opri şi tempera vreun teribilist cu care ai putea să te întâlneşti pe stradă tocmai când pierde controlul şi intră pe contrasens. Exemplele pot continua ...

 • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.