Jump to content
POLITISTI.ro

Colaborare intre poliţiile locale

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Publicat

Am şi eu o nelămurire. Sunt din Mangalia şi de la inceputul lunii iulie au inceput să patruleze prin oraş echipaje ale politiei locale Bucureşti. Se pare că ar fi o colaborare intre poliţia locală Mangalia şi cea din capitală cu toate că nu s-a anuntat nimic public. Aş vrea să ştiu dacă agenţii de la P.L Bucuresti au competentă in Mangalia mai ales că sunt şi motociclisti deci nu se mai poate pune problema de echipaje mixte.

• Membru
Publicat

Cel mai important: Nu stim cum e cu politiile locale. Cam toti de pe aici facem parte din Politia Romana, in subordinea Ministerului Afacerilor Interne. Daca vrei informatii despre politia locala, intreaba la primarie, deoarece ei sunt un serviciu in cadrul ei.

Daca totusi te referi la politistii, cadre ale Politiei Romane, care sunt detasati pe litoral pe perioada sezonului estival, ei au competenta teritoriala la in zona in care au fost detasati.

Din moment ce tu, ca cetatean model, respecti in totalitate legile, nu o sa ai vreodata vreo intalnire cu acei colegi detasati acolo, prin urmare sunt sigur ca informatia este strict pt cultura ta generala :)

• Apreciez 3
Publicat

Costy, eu am o bănuială c-ai fi de la una dintre cele două istituţii, într-o...misiune de P.R. :rolleyes: De asemenea mai bănuiesc şi că toată această colaborare între cele două prestigioase trupe de elită este o şmecherie ca să se ducă unii pe la mare pe banii contribuabililor, să fie cazaţi la anumite hoteluri sau pensiuni, etc. Dacă pentru agenţii poliţiei Române nu e nici o bucurie să fie detaşaţi pe litoral, am impresia că pentru poliţia Locală e bine-venită "vacanţa", dar aici e vorba doar de firea mea suspicioasă de om rău şi cârcotaş care caută nod în papură. Mai e ceva, de data asta nu o bănuială, ci o certitudine ce susţine bănuielile mele: directorul uneia dintre cele două poliţii locale, te las să ghiceşti, că văd că nu ai google, a fost prins de poliţişti (ceilalţi, ăia cu academie sau cu V. Lascăr) LA CURVE puţin. :emo-secret:

Ca să nu mai ai dubii, iată adevărul absolut, de la un ziar serios şi profesionist, în ton cu poliţia locală şi, în general, cu minunata Românie: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/invazie-pe-litoral-politisti-pe-segway-pe-plajele-de-la-marea-neagra-544737.html

Segway... :angry:

• Apreciez 2
  • Moderator
  • Soluţie
Publicat

Gardienii locali dintr-o unitate/subdiviziune administrativ-teritorială pot fi detaşaţi într-o altă unitate/subdiviziune administrativ-teritorială, în condiţiile prevazute de hotărârile adoptate de consiliile locale interesate şi în baza acordurilor încheiate între primăriile respective. Mai multe detalii găsiţi în legea de funcţionare a gardienilor locali (art.4 - Legea 155/2010). 

Dacă aveţi dubii şi consideraţi că se încalcă legea, singurul demers legal şi corect, e să formulaţi contestaţie împotriva documenteleor de sancţionare şi o plângere penală la parchet ori poliţie după caz.

Un aspect important este că acest site este dedicat poliţiştilor din cadrul Poliţiei Române şi al Poliţiei de Frontieră şi nu are absolut nicio legătură cu gardienii locali ai primăriilor. Din acest motiv şi pentru a evita asocierea/confuzia acestor angajaţi ai primăriilor cu poliţiştii, nu încurajăm şi nici nu susţinem alte discuţii despre activitatea lor.

Topic închis.

• Apreciez 1
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.