Jump to content
POLITISTI.ro

In cat timp ajunge o instintare de amenda?


cristian1987

Recommended Posts

Buna ziua,

Astazi de dimineata m-a luat radarul mobil in localitate dar baietii nu m-au oprit pentru ca erau ocupati cu alte masini.

As vrea sa stiu in cat timp imi vine instiintarea la domiciu (in alt judet fata de cel in care se loc cu pricina )?

Intreb pentru ca urmeaza sa plec in concediu si as vrea sa o platesc inainte, sa nu intervina dupa alte complicatii si sa am mai mult de plata.

Va multumesc!

Link to comment
  • Moderator

Dacă nu te-au oprit, sfatul meu este să nu mai aştepţi nimic. În mod normal procesul verbal se comunică în termen de 30 de zile. Dar repet, nu cred că ai de ce să-ţi faci griji, nu vei primi amendă dacă colegii erau ocupaţi cu alte maşini. Şi ei au tot două mâini, deci nu pot constata absolut toate contravenţiile ce se comit pe sectorul de drum unde acţionează, e imposibil. La fel cum nici pescarul care se duce la pescuit nu prinde toţi peştii din baltă, nici cei de la rutieră nu-i pot sancţiona absolut pe toţi cei ce greşesc. Totuşi e bine că ai realizat că aveai viteză. E un prim pas. Ar fi grozav dacă acest lucru te-ar determina să fii mai atent, mai liniştit şi mai calm la volan, astfel încât să circuli regulamentar pe viitor. 

Link to comment

Multumesc de raspuns si promptitudine.

De acord cu tine, dar parca nu e corect fata de cei care au fost opriti. E destul de frustant sa iti iei amenda in timp ce unu trece cu 75 km pe ora si nu e oprit.

O sa fac o fapta buna cu banii ce trebuia sa ii dau pe amenda.

O zi buna!

Link to comment
  • Moderator

Corect ar fi să se circule legal astfel încât cel ce greşeşte să fie o excepţie, nu cum se întâmplă în România, unde încălcarea legii a devenit ceva firesc şi banal pentru români. Aşa ar fi corect. În schimb la noi, şoferul nu are nicio remuşcare că a încălcat legea, el e preocupat de ce fac alţii (mentalitatea specific românească privind grija pentru capra vecinului). 

  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.