Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Amenintata cu plangere. Cand primesc citatie?

Krmen

Question

Buna ziua! Am fost amenintata ca mi se va depune o plangere. As vrea sa va intreb urmatoarele: Cum pot afla daca exista vreo plangere pe numele meu? In cazul in care exista, in cat timp vine citatia? Si daca pe site-ul portal.just.ro va aparea "numele meu" odata ce s-a depus plangere sau doar odata ce ancheta va fi in curs. Multumesc!

10 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Am fost amenintata ca mi se va depune o plangere.

"Ameninţarea" reprezintă fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere.

Faptul că cineva afirmă că depune plângere împotriva ta, NU este ameninţare.

• 0
  • Moderator

Mai mult decât atât, cercetarea penală nu este publică, deci dacă am presupune că există o plângere penală împortiva ta, în mod normal astfel de informatii nu trebuie să devină publice. Abia după ce se încheie urmărirea penală si esti trimisă în judecată, iar dosarul ajunge la instantă, ar trebui să apară informatii pe site-ul mentionat de tine. Dar până atunci e drum lung si vei afla cu sigurantă, vei fi audiată, confruntată, etc, etc. Asta dacă este vb. despre o plângere penală, pentru că nu toate plângerile pot fi penale.

• 0
  • Membru

Cam ce ar contine plangerea aia indreptata impotriva ta? Sa stim si noi cam ce caracter ar putea avea.

• 0
  • Moderator

In primul rand vei fii invitata la politie. Acolo vei afla ce te intereseaza si motivele pentru care ai fost reclamata.

• 0

Da, mersi frumos pt raspuns Cristi, ma gandeam si eu ca voi fi invitata la politie in cazul in care mi se face o plangere. Eu vreau sa aflu daca s-a facut sau nu asta e nelamurirea, cum pot sa aflu daca pana la ora asta exista o plangere pe numele meu, pentru ca daca raspunsul e afirmativ ar urma sa primesc citatia si sa ma prezint la politie, iar eu de vineri plec din romania. De asta vroiam sa stiu cum pot afla daca e depusa vreo plangere sau nu.

• 0
  • Moderator

Oferă mai multe detalii, despre ce e vorba, să-ţi putem oferi răspunsuri şi îndrumări concrete.

• 0

Nu cunosc nici eu motivele pt care mi se face plangere, e un om din trecutul meu care ma vrea inapoi probabil si cauta el ceva nod in papura, pana gaseste. Astept sa vad acuzatiile care mi se aduc in cadrul plangerii si o sa vi le comunic. Intre timp, poate ma puteti ajuta cu problema mea...de care sper sa scap curand

• 0
  • Membru

Pai, daca nu stii pentru ce esti reclamata nu stim unde sa te indrumam sa intrebi. Daca fapta ar fi de natura penala, poti face o cerere la Parchetul de pe langa Judecatoria orasului in care locuiesti, dar daca ei iti raspund ca nu exista o plangere pe numele tau, nu inseamna ca nu esti reclamata. E cam greu cand cauti dar nu stii ce, asa ca mai bine asteapta sa te cheme cineva...

Edited by viobra