Jump to content
POLITISTI.ro

Pot sustine examenul 13 din 15?


AK47

Recommended Posts

 Salut. Pe data de 19.07.2015 permisul mi-a fost suspendat pentru 90 de zile. Pentru ca nu am alte antecedente, astazi am fost si m-am programat pe data de 29.07 pentru testul 13 din 15 pentru a-mi micsora suspendarea la 30 de zile.

 Din cate am citit, daca nu sunt declarat admis pe data de 29, mi se adauga inca 30 de zile la cele 90. Nu am gasit nimic concret, insa sunt persoana care spun ca pot sustine de mai multe ori acest test. Spre exemplu, cineva spunea ca in cazul in care sunt declarat respins pe 29, mi se adauga 30 de zile, in total 120 si am posibilitatea sa mai sustin din nou la o saptamana proba si daca sunt declarat admis, suspendarea va fi de doar 30 de zile.

 Intrebarea mea este, pot sustine examenul de mai multe ori pana sunt declarat admis?

Edited by AK47
Link to comment

Care este motivul pentru care v-a fost suspendat dreptul de a conduce? Examenul de reducere se sustine doar in perioada de suspendare (dovada este fara valabilitate sau cu valabilitate expirata) Sunt anumite cazuri cand nu se poate beneficia de reducerea perioadei de suspendare! Sunt anumite cazuri in care sunteti obligat sa sustineti examenul 13 din 15 si daca nu il promovati sau nu il sustineti deloc atunci se majoreaza perioada de suspendare - ex. conducerea unui auto pe drumurile publice cu o imbibatie alcoolica daca fapta nu este infractiune, adica sub 0,40 mg/l alcool in aerul expirat  inclusiv aceasta valoare.

Link to comment

 Am fost prins la volan conducand cu o alcoolemie de 0.34 mg/l alcool in aerul expirat. Pentru ca este pentru prima data cand sunt sanctionat, agentul care m-a oprit mi-a spus ca pot reduce suspendarea de la 90 de zile la 30 de zile daca promovez testul 13 din 15.

 Dreptul de a conduce mi s-a anulat pe loc, pe 19.07 si daca ar fi sa calculez cele 30 de zile, in cazul in care as luat testul, suspendarea ar inceta pe 18.08. 
Pentru test m-au programat pe 29.07. Marea mea nelamurire, daca pe 29 nu iau testul, mai am vreo sansa sa sustin din nou testul si sa-l iau din a 2-a incercare si suspendarea intr-un final sa dureze doar 30 de zile, adica pana pe 18.08?

Link to comment
  • Moderator

Testul ăsta "13 din 15" se susţine o dată pe săptămână şi îl poţi susţine de mai multe ori în perioada de suspendare a dreptului de  conduce.

Link to comment

 

 Multumesc frumos pentru ajutor. Deci daca nu il iau pe 29, mai am cel putin o sansa sa-l iau si sa-mi reduc suspendarea. In Prahova, testul sa da doar miercurea si desi m-am programat luni pe 20, nu au vrut sa ma programeze maine, ci tocmai peste o saptamana.

Edited by Marius
Nu mai cita postarea anterioară pentru că e INUTIL şi interzis de regulamentul acestui website.
Link to comment

 Salut. Revin cu o intrebare. Daca din ziua in care mi s-a suspendat dreptul de a conduce (19.07), adaug 30 de zile, inseamna ca pe 18-19.08 eu imi pot recapata permisul. Cu toate acestea, am inteles ca trebuie sa astept aprobarea care poate dura mai mult. In concluzie, eu imi recapat permisul conform celor 30 zile, adica pe 18-19.08 ?

Link to comment
  • 2 years later...
  • Marius changed the title to Pot sustine examenul 13 din 15?

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.