Jump to content
POLITISTI.ro

Redobandire permis anulat - dosar falsificat de instructor

ScholleAndy

Recommended Posts

Buna ziua,

Va rog sa imi dati un sfat in urmatoarea situatie care se intampla cu fratele meu:

A facut scoala de soferi acum cativa ani la un instructor (B si A) in mod normal fara probleme sau spaga de orice fel, ani de zile nu a fost problema pana s-a descoperit ca acest instructor a falsificat mai multe dintre dosarele "elevilor" sai prin faptul ca nu avea autorizatie pentru categoria A si a comis alte fraude si falsuri.

Dupa proces care a durat un an, intructorul a primit trei ani cu suspendare si i s-a revocat dreptul de a face instructaj (cel putin asa era sentinta) iar elevii in cauza au ramas cu permisele anulate din cauza acestui instructor, neavand nici o vina pentru falsurile comise de acesta.

Fratele meu vrea sa redobandeasca carnetul de conducere avand locul de munca de asa natura nu poate sta fara permis, insa s-a lovit de o aparenta necunostinta a procedurilor in acest caz, cu altfel de cuvinte nu stie nimeni ce trebuie sa faca pentru a redobandi permisul cu toate ca el nu a fost in nici un fel responsabil pentru anularea acestuia.

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in acest caz, ce anume trebuie sa faca daca trebuie sa se inscrie la scoala ca si un incepator sau poate sa se inscrie direct la examen fiind caz de redobandire?

Mentionez ca am consultat legislatia insa pentru acest caz nu am gasit raspunsul potrivit.

Inca odata repet ca el nu este devina pentru faptele instructorului si nu se poate sa nu fie o modalitate de a redobandi carnetul in acest caz la o alta scoala de soferi.

Va multumesc anticipat pentru ajutor.

O seara buna

Andrea

Mergi cu acea hotărâre de anulare a permisului ramasa definitivă la SRPCIV din raza de domiciliu, în audiență la șeful serviciului și vei primi un răspuns cert. Este necesar acel document pentru a primi un răspuns.