Jump to content
POLITISTI.ro

Schimbarea uniformei de serviciu si echipamentul specific

Postare recomandată

Publicat

Sa scoata cravata, sa introduca tricourile din bumbac pe timp de vara, tricouri cu gat si maneca lunga pe timp de iarna, ca si asa nu te lasa sa porti fularu ala sa-ti protejeze gatul ... si cel mai si cel mai important -- sa schimbe naibii odata calitatea ca dupa 3 spalari se fac pantalonii ca niste raiati ... sa introduca geci reflectorizante tip scurte, nu hanoracele care le avem acum, sa fie naibii impermeabile si nu semi ca toata apa sa o strangem in buzunarele de la pantaloni, sa ne dea incaltari rezistente la uleiuri, combustibili si alte porcarii prin care calcam cand facem CFL, sa ne dea echipamente de protectie individuale de unica folosinta -- nu neaparat inscriptionate, ETC ... lista e lunga ... dar oricum noi nu o sa fim intrebati ...

• Apreciez 3
  • 8 luni mai târziu...
Publicat

ASA CUM SPUNEA UN COLEG MAI JOS, AR TREBUII ANGAJAT UN CREATOR DE MODA , CUM AR FI BOTEZATU CARE SA FACA O UNIFORMA DE CARE SA FI MINDRU SI MAI MULT CARE SA AIBA SI IMPACT PSIHOLOGIC ASUPRA CELUI CARE TE PRIVESTE.

UITATI AICI , IN AMERICA ..........

post-5289-0-64793400-1330890073_thumb.jp

• Apreciez 2
  • Displace 5
  • Membru
Publicat

Ideea lui Copthx poate parea hilara, dar nu e o ideea rea deloc (dar totusi nu Botezatu :) ). Cel mai bun exemplu este uniforma ofiterului SS, care dupa parerea mea arata extraordinar si care a fost creata de Hugo Boss.

• Apreciez 2
Publicat

Ce pot spune este ca Botezatu e talentat. Are suficienta experienta.... Ideea este ca trebuie ca un creator de moda sa o gindeasca bine. Acum exista materiale rezistente etc. La noi pina si insignele sint vai de capul lor. Se pot falsifica usor, se degradeaza, sint mici.... Trebuie re-gindita toata imaginea Politiei Romane. asta e pareea mea!

• Apreciez 3
Publicat

Din cate am inteles Bote a desenat actuala geacă de vară

Publicat

Mai bine nu Bote, daca nu vreti sa avem pantalonii cu slit la spate...:)

• Apreciez 4
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

Bote ne-ar face uniforme pentru poponari daca e sa ni le croiasca el , cu pantaloni stranti si papion in loc de cravata :slapb:

Publicat

daca bote, ar creea viitoarea uniforma, sigur l-ar consilia prietenul sau ciocan.

• Moderator
Publicat

Am înțeles că pentru colegii de la rutieră se va face o scurtă/haină personalizată și unică pe toată țara, este vorba de acele scurte de culoare verde cu elemente reflectorizante, pentru a nu mai fi confundați cu cocalocalii primarilor. Și cică o să aibă un design modificat față de ce există în prezent, iar modelul va fi înregistrat la osim (vă dați seama în ce hal am ajuns în țara asta, încât o instituție a statului e nevoită să apeleze la astfel de practici datorită imposturii ce se practică :doh: ) pentru a nu mai fi copiată și folosită de impostorii locali.

E bine, e totuși un început. Deși dacă tot doreau să facă o treabă serioasă, puteau prelua soluția pe care o practică americanii, ce au scurta cu două fețe una de culoarea uniformei și cealaltă de culoare verde deschis, având aplicate semnele heraldice, embleme, etc pe ambele fețe, iar polițistul în funcție de necesitățile din teren, doar întoarce pe dos haina și a rezovat problema echipamentului de protecție, nu să care după el tot felul de veste, scurte sau alte acareturi.

• Apreciez 1
Publicat (modificat)

Observ ca se discuta numai de "frumusetea" uniformei si cat de "interesanta" ar trebui sa fie ea. Corect, insa nu trebuie uitat un amanunt la fel de important si acela este si eficienta uniformei. Aici ma refer la materialele din care aceste uniforme sa fie croite, pentru ca nu trebuie sa uitam dragi colegi ca noi ne desfasuram activitatea in strada, ne luam de gat cu infractorul iar o uniforma prost conceputa cu materiale ieftine nu va mai fi atragatoare cand se va face bucati in cazul unei interventii. Stiti cu totii ca uniforma actuala nu garanteaza nici cel mai modest nivel de protectie pentru un politist.

De exemplu videoclipul de mai jos prezinta exact ce am spus eu. Acest videoclip a mai fost postat de Catalin

Modificat de Tyropol
  • Moderator
Publicat

Eu mă refeream la haină, care să aibă două fețe, iar una dintre ele să conțină și elemente reflectorizante, indiferent că sunt albastre, verzi sau alte culori. Nu am găsit o poză de la americani, dar pentru a vă face o idee la ce mă refer, priviți aici:

oct17210bermudacourt262.jpg

Haina acestor polițiști, are două fețe, dacă priviți cu atenție.

Bine, e foarte bună și ideea de a folosi o altă culoare, iar acel albastru arată chiar foarte bine, fiind și mult mai în ton cu uniforma.

• Moderator
Publicat (modificat)

In ultimii 10 ani (ca sa nu adun din ´90) au fost facute zeci de deplasari in strainatate, pe toate continentele, pentru "schimb de experienta", insa nimeni nu a venit cu un bagaj plin de "experienta", ci cu "mici atentii" pentru sefi, amante, colegi etc... Iar celebra comisie care a inventat tinuta folosita astazi (printr-o imprejurare de serviciu am intrat in contact cu membrii ei si le-a furnizat cateva cataloage cu uniforme din SUA), era formata din "personaje" aflate la varsta pensionarii dupa o cariera indelungata pe la logistica, administrativ, baza auto si alte structuri "operative", asa ca habar nu aveau ce ii trebuie unui politist de strada.

Cat despre "adevaratele obiective" vizate in conceperea uniformei... nu am probe, ca altfel v-as spune...

Ca sa va dati seama de nivelul comisiei, va reamintesc doar celebra "capela" de militar in termen...

Au scos tricourile polo ca nu erau "autoritare", dar au lasat aceleasi mizerii de camasi, facute din materiale textile jalnice, in conditiile in care peste tot in lume se folosesc materiale rezistente la uzura indelungata, care transpira, antimicrobiene, cu protectie la reze ultraviolete, etc...si culmea, costa cam tot atat...

Modificat de CITADELA
  • 1 lună mai târziu...
Publicat

nu a facut nimeni referire aici despre portul facultativ al caschetei

vara la 40 grade iti curge transpiratia pe sub ea,cel putin la rutiera.

• Apreciez 1
Publicat

În MApN...din ce stiu, la peste 35 de grade e facultativ portul șepcii/beretei....

Publicat

de parca nu pot sa imi iau bocanci si pantofi la greu si apoi sa ii vand pe sume frumusele.....

de acord cu tine in prima faza, dar cine crezi ca iti va cumpara bocanci adusi la noi, de o calitate indoielnica si preturi exorbitante.
  • Apreciez 1
Publicat (modificat)

Pentru politistii de frontiera, a aparut uniforma de protectie verde camuflaj woodland. Este de vara, materialul destul de bun.

pantaloni, tricou, camasa bluza si pentru ploaie pantaloni impermeabili si un fel de poncho cu maneci si fermoar larg care vine peste rucsac si echipament. poncho si pantalonii impermeabili se string intr-o husa destul de mica care se ataseaza la centura

Modificat de mihu
Publicat

Pentru politistii de frontiera, a aparut uniforma de protectie verde camuflaj woodland. Este de vara, materialul destul de bun.

pantaloni, tricou, camasa bluza si pentru ploaie pantaloni impermeabili si un fel de poncho cu maneci si fermoar larg care vine peste rucsac si echipament. poncho si pantalonii impermeabili se string intr-o husa destul de mica care se ataseaza la centura

Da intradevar echipamentul este satisfacator, numai ca materialul din care este confectionat lasa de dorit,parerea mea...!!! :emo-yessir:

Publicat (modificat)

costumul de protectie:post-5607-0-64043100-1337747797_thumb.jp

pantalonii: post-5607-0-44948000-1337747802_thumb.jp

tricoul: post-5607-0-40342200-1337747808_thumb.jp

camasa: post-5607-0-92855600-1337747789_thumb.jp

Echipamentele distribuite au in plus emblemele si marcajele specifice.

Sunt foarte bune, doar ca ne-am obisnuit noi sa ne plangem...

Modificat de zcatalin
  • Apreciez 2
  • Displace 1
Publicat

Eu vreau tricoul inapoi, poate dintr-o calitate mai buna iar emblemele si inscriptiile sa fie brodate.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.