Jump to content
POLITISTI.ro

Mondo-Police


LORD

Recommended Posts

Am decis sa deschid un topic nou si sper sa fiu in asentimentul vostru , care sa contina stiri cu si despre politistii din intreaga lume, avand in vedere ca mai exista un topic similar, dar care se refera la stirile despre politistii romani .

Ratko Mladici, către polițiști: "Bravo băieţi, l-aţi găsit pe cel pe care îl căutaţi " . Sursa : evz.ro din 28 mai 2011

Fostul comandat militar, căutat timp de mulți ani pentru crime de război și genocid, i-a felicitat pe ofițerii care l-au arestat joi dimineața. "Bravo băieţi, l-aţi găsit pe cel pe care îl căutaţi ", le-a spus fostul lider militar al sârbilor din Bosnia celor din echipa care intrase în casa din Lazarevo unde se ascundea.

Ministrul sârb de Interne, Iviţa Dacici, a fost oferit mai multe detalii despre operațiunea care a dus la găsirea și arestarea lui Mladici. Întrebat dacă este înarmat, acesta a spus: "Ce general aş fi eu dacă nu aş fi înarmat? Iată cele două pistoale ale mele".

Potrivit cotidianului Blic, citat de mediafax.ro, polițiștii l-au identificat pe Mladici dupa un inel cu piatră prețioasa, pe care îl purta la mâna stângă.

"S-a terminat. Branko (un văr al lui Ratko Mladici la care stătea acesta) dă de băut şi de mâncat. Iată cartea mea de identitate şi livretul militar", ar mai fi spus Mladici.

Polițiștilor le-au fost oferite șuncă, brânză şi "rakia", un rachiu de prune apreciat în Serbia.

Fostul lider militar a fost arestat joi, în Voivodina, provincie situată în nordul țării. Ieri, un tribunal din Belgrad a decis că Ratko Mladici poate face față procesului în care este inculpat de Tribunalul Penal Internaţional pentru fosta Iugoslavie (TPI). El urmează să fie extrădat la Haga, cel mai probabil într-o săptămână, şi va fi judecat pentru genocid și crime de război.

Comentariu propriu : Nu vreau sa aduc in discutie activitatea criminalului de razboi, ci vreau doar sa subliniez demnitatea si decenta predarii unui adevarat purtator de grad de general si nu a unui chestor facut la apelul bocancilor de pe plaiurile mioritice.

 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment

CE A PĂŢIT un poliţist care a îndrăznit să folosească toaleta unui DICTATOR. Sursa : Gandul.info din 28.05.2011

Un poliţist care a îndrăznit să folosească toaleta lui Robert Mugabe, actualul preşedinte al statului Zimbabwe, a fost trimis la închisoare. Incidentul a avut loc la deschiderea oficială a Târgului Internaţional de Comerţ (Zimbabwe International Trade Fair - ZITF), desfăşurat în această lună în oraşul zimbabwean Bulawayo, situat în vestul statului african.

Alois Mabhunu, de profesie poliţist, se afla în timpul serviciului când "a comis" regretabila faptă care îl poate ţine un an după gratii, informează The Guardian.Pe 7 mai, aflat la datorie, omul legii nu a mai putut "rezista" şi s-a năpustit asupra primei toalete pe care a găsit-o, fără să ştie că aceasta era rezervată pentru Mugabe. Prins asupra faptului, gestul poliţistului a fost catalogat drept o insultă adusă dictatorului.

În urma unui raport întocmit de angajaţii care asigură siguranţa preşedintelui, inculpatul a fost arestat şi trimis la închisoare sub acuzaţia de invadare a spaţiului privat al liderului african. După acest incident, postul local de radio VOP din Zimbabwe a transmis ascultătorilor săi un mesaj prin intermediul site-ului său. "Să nu folosiţi niciodată o toaletă rezervată preşedintelui!" i-au avertizat jurnaliştii pe cetăţeni.

Deocamdată, poliţistul specializat în criminalistică îşi ispăşeşte pedeapsa într-un centru de detenţie aflat la marginea oraşului Bulawayo. Beatrice Mtetwa, un avocat specializat în drepturile omului, cercetează legalitatea acestei decizii judecătoreşti şi încearcă să-l ajute pe Mabhunu.

Robert Mugabe este preşedintele Republicii Zimbabwe de peste 20 de ani, mai exact din 1987. Între anii 1980 - 1987, Mugabe a ocupat funcţia de prim-ministru. După ce şi-a dovedit din plin calităţile de orator, Mugabe a ajuns în fruntea statului african şi a instituit dictatura personală. De fiecare dată când populaţia asuprită a încercat să se revolte împotriva regimului impus de Mugabe, acesta a suprimat revolta maselor prin măsuri brutale, care au ajuns în atenţia ONU şi a altor organizaţii internaţionale care militează pentru drepturile omului.

P.S. Aveti grija ce faceti cand vizitati Palatul Cotroceni !

Link to comment
 • 3 weeks later...
 • Member

The Officer's Guide to Police Pistolcraft ,

am gasit aceasta carte pe net, este scrisa de un politist american. mi s-a parut interesanta, poate fi citita daca iti creezi un cont pe amazon.com

Edited by georgedi
 • Upvote 1
Link to comment

FBI îşi creează noi reguli. Care sunt acestea. Sursa : gandul.info din 14.06.2011

Odată cu lansarea noului manual de operaţiuni, agenţii FBI şi-au acordat singuri mai multă libertate în acţiunile de pe teren. Business Insider a reuşit să facă rost de aceste noi reglementări.

În ce priveşte practicile de investigaţie, s-a introdus o clauză mai puţin strictă. În 2008, pentru a începe investigarea unei persoane sau a unei organizaţii, fără a avea probe împotriva acesteia, era necesară întocmirea unei documentaţii. Acum, agenţii vor putea să demareze o astfel de acţiune fără a mai întocmi dosar. O nouă schimbare e aceea că detectorul de minciuni va putea fi folosit chiar şi în cazul unor martori, nu doar în ceea ce-i priveşte pe suspecţi.

Până în prezent, suspecţii puteau să fie filmaţi abia dintr-un anumit punct al investigaţiei. De acum înainte, agenţii îi vor putea filma, indiferent de stadiul cercetării. În ce priveşte trimiterea agenţilor să supravegheze o slujbă religioasă, această decizie va fi făcută doar de către un superior al acestora.

Investigaţiile care tratează teme sensibile sau personalităţi ale lumii academice sau din mass-media vor trebui realizate cu mai multă atenţie şi vor fi făcute publice în condiţii speciale. Tot legat de media, dacă o victimă sau un martor care face parte din media are nevoie de extraprotecţie, aceasta îi va fi acordată în cazul în care este o persoană cunoscută.

Comentariu propriu : De cautat pe net Business insider si de citit articolul original .

Link to comment
 • 3 weeks later...

Poliţiştii graşi din Rusia şi-ar putea pierde locul de muncă . Sursa : cancan.ro din 2 iulie 2011

Ministerul rus de Interne implementează o campanie de refacere a imaginii forţelor de ordine şi în contextul acesteia, ar putea concedia poliţiştii supraponderali.

Ministrul Raşid Nurgaliev este de părere că "cei graşi şi burtoşi nu vor reuşi"să treacă cu brio peste noile teste impuse autorităţilor, a declarat şeful Comisiei pentru securitate a Parlamentului, Vladimir Vasiliev.

Totuşi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Oleg Ielnikov, a dezminţit afirmaţiile, spunând că ministrul nu a declarat niciodată aşa ceva în mod oficial, iar testele la care se face referire vizează capacităţile fizice, nu greutatea.

"Dacă cineva cântăreşte 180 de kilograme şi aleargă distanţa cerută în 10 secunde, nu este nicio problemă", a afimar Ielnikov, citat de Realitatea.

Link to comment

A găsit o geantă cu 17.000 de dolari, a predat-o la poliţie, însă a fost amendat. Află de ce!. Sursa : libertatea.ro care citeaza crimetime.ro din 03 Iulie 2011, Ora 14:40

Convins că face lucrul corect, Robert Adams, un american în vârsta de 54 de ani, din Chicago, a predat la poliţie o geantă în care se aflau 17.000 de dolari, pe care o găsise pe stradă.

Însă în loc de recompensă şi mulţumiri, bunul samaritean a încasat o amendă de 500 de dolari! Motivul este uluitor: Adams a minţit în privinţa locului în care a găsit banii. Nu e foarte clar de ce, însă polițiștii şi-au dat seama, după ce au studiat imaginile filmate de o cameră de supraveghere.

"Mă simt foarte prost şi înteleg de ce ar fi trebuit să spun adevărul. Era o zi toridă şi nu-mi doream decât să ajung acasă. Nu voiam o recompensă, ci doar să fac ceea ce trebuie. Accept amenda şi îmi pare foarte rău de toată situaţia creată", a declarat Robert Adams, citat de crimetime.ro.

Link to comment
 • 2 weeks later...

Poliţiştii americani au închis standul de limonadă al unor fetiţe . Sursa Libertatea .ro din 16 Iulie 2011,

Poliţiştii din statul american Georgia au făcut exces de zel şi au închis standul de limonadă pe care şi-l deschiseseră trei eleve, care strângeau bani pentru o excursie la un parc acvatic. Motivul închiderii chioşcului este faptul că fetele nu au aveau actele necesare desfăşurării unei afaceri.

De asemenea, poliţiştii au spus că nu se ştia felul în care limonada era preparată, cine se ocupa de prepararea ei şi ce conţinea.Fetele au apucat să vândă limonadă la standul lor doar o zi, înainte ca organele legii să le desfiinţeze afacerea. Autorizaţia de care fetele aveau nevoie costă 50 de dolari pentru o zi şi 180 de dolari pentru un an.Pentru a îşi îndeplini totuşi visul de a ajunge la parcul acvatic, fetele muncesc acum cu ziua în grădinile oamenilor.

Comentariu propriu : In viziunea tipIc balcanica a ziaristilor de la Libertatea, actiunea politistilor americani este ,, exces de zel ,, pe cand in realitate ei au aplicat legea, fara alte comentarii sau derogari, dar daca politistul roman aplica in acest caz sanctiune la Legea nr. 12/1990 sa fi vazut atunci articol despre atitudinea criminala a politistului. Ce s-ar intampla si la ce riscuri se expun,cetatenii, consumatorii, daca fiecare pe strada ar vinde oriunde si orice, neautorizat si neverificat din punct de vedere sanitar-veterinar dar si fiscal. Unde ar fi componenta sociala a statului de drept , care presupune protejarea populatiei de boli dar si de pericole ca evaziunea fiscala ,care are consecinta directa nealimenatrea sau punerea in pericol a bugetului de stat care la randul lui asigura celelalte functii ale statului (sau ar trebui sa le asigure: invatamant educatie, justitie, ordine publica, siguranta nationala, cultura, etc.)

Link to comment

Se dublează salariile poliţiştilor… în Rusia. Sursa : ziuaveche.ro din 19.07.2011

Salariile şi pensiile poliţiştilor ruşi se vor mări substanţial. Salariul iniţial al unui locotenent va fi de 45.000 de ruble (aproximativ 1000 euro) pe lună, aproape dublu faţă de cel actual, scrie Voice of Russia.De asemenea, au fost indexate pensiile. Valoarea pensiilor va reprezenta o jumătate din salariul lunar al poliţiştilor.

Masurile fac parte din programul de reformare a poliţiei din Rusia, care presupune şi reducerea numărului angajaţilor, de la 1,28 de milioane, la 1,1 milioane.

Link to comment

Poliţiştii din Canada s-au uitat la 1.500 de ore de filme şi la 15.000 de poze cu suporterii furioşi din Vancouver. Sursa : articol preluat din gandul.info , din 21.07.2011

Poliţia din Vancouver spune că a identificat sute de oameni care vor fi investigaţi, după ce au participat la violenţele de stradă de luna trecută, scrie Huffington Post.Totuşi, autorităţile susţin că nu este suficient să cunoască numele persoanelor implicate în incidente. Acum, poliţiştii trebuie să urmărească toate probele video pentru a ajuta la stabilirea vinovăţiei fiecăruia dintre participanţi.

"Sunt multe provocări în această anchetă, iar una dintre cele mai mari este faptul că trebuie analizată o cantitate impresionantă de probe. De acest lucru se ocupă peste 50 de poliţişti şi alţi experţi. Volumul de date şi informaţii legate de această investigaţie este fără precedent", se arată într-un comunicat de presă emis de poliţia din Vancouver.

Până acum, investigatorii au identificat 111 participanţi, în timp ce alţi 37 s-au predat singuri.Imediat după incidente, poliţiştii au făcut un apel la locuitorii din Vancouver să trimită orice informaţie pe care o deţin despre luptele de stradă. Feedback-ul a fost peste aşteptări, blocând de mai multe ori site-ul autorităţilor. Poliţiştii spun că au primit, până în prezent, 4.300 de ponturi anonime prin e-mail, 1.500 de ore de video şi 15.000 de poze legate de luptele de stradă din Vancouver.

"E uşor să identifici un suspect într-o fotografie, mai greu e să stabileşti de ce se face el vinovat", se mai arată în comunicat.Printre infracţiunile comise de participanţii la luptele de stradă se numără cele de atac, vătămare corporală, distrugere, furt şi incendiere.Luptele de stradă au avut loc miercuri, 15 iunie 2011, când suporterii echipei de hochei Vancouver Canucks au luat cu asalt străzile din oraş, supăraţi că favoriţii lor au pierdut finala Cupei Stanley.

Link to comment
 • 2 weeks later...

Panetta apără condiţia militarului american. Articol preluat din ziuaveche.ro din 2011-08-04

Aşa cum a promis în primul său mesaj video, către militarii şi civilii încadraţi în Forţele Armate Americane, după instalarea sa la Pentagon, actualul secretar al apărării, Leon Panetta, nu stă cu mâinile încrucişate, ca semn al neputinţei, atunci când este vorba de decizii ce pot afecta soarta oamenilor din subordine şi misiunile încredinţate lor, până acum.

Iniţial, agenţia de presă “Reuters”, apoi „Associated Press”, au oferit detalii privind avertismentul public al lui Panetta vizând prejudiciul real adus securităţii naţionale, a Statelor Unite, de proiectatele reduceri drastice, ale cheltuielilor militare.

Pe 3 august a.c., liderul civil al Pentagonului nu a ezitat să declare că tăierile avute în vedere, pentru bugetul armatei, ar genera concedierea a mii de oameni, din personalul Departamentului Apărării/DoD şi ar perturba derularea normală a programelor de înarmare. Practic ar însemna diminuarea finanţării anuale a DoD cu 50-60 miliarde de dolari, echivalentul a 10% din bugetul forţelor armate. Asta ar fi partea de sus a aisbergului de 350 miliarde $, ce vor fi tăiate din cheltuielile anterior prevăzute pentru securitatea ţării, ca primă fază a reducerii deficitului bugetar, aşa cum este stipulată în legea semnată pe 2 august, de preşedintele Barack Obama.

Secretarul apărării a mai afirmat că a doua etapă de reducere a bugetului armatei, cu 600 miliarde de dolari, în perioada 2012-2021, va fi – atenţie la temerara formulare – „complet inacceptabilă.” El a precizat că “dacă se întâmplă acest lucru, s-ar putea declanşa o serie de blocaje în domeniul apărării, care ar determina un prejudiciu real la adresa securităţii, a trupelor noastre şi a familiilor acestora, precum şi a capacităţii noastre de a proteja naţiunea.”

De ce ar fi aşa ceva inacceptabil? Deoarece, susţine Panetta, „trăim într-o lume în care reţelele teroriste ne ameninţă în fiecare zi, statele inamice caută să dezvolte arme periculoase şi puterile emergente observă dacă America îşi pierde puterea sa. Statele Unite trebuie să fie în măsură să protejeze interesele noastre de securitate naţională, cu o forţă capabilă, gata să răspundă acestor ameninţări şi să descurajeze adversarii ce ar pune în pericol aceste interese”.

El a promis să conlucreze cu liderii Congresului SUA, pentru a găsi soluţii amiabile. În prezent, 12 membri ai Senatului şi Camerei Reprezentanţilor, identifică arealuri din care mai pot fi suplimentar economisite 1,2 trilioane de dolari, termenul pentru finalizarea acestei operaţiuni fiind 23 noiembrie.De altfel, în momentul de faţă, şi DoD întreprinde o amplă revizuire a misiunilor militare, pentru a vedea unde pot fi direcţionate măsurile dezirabile de austeritate.Ecartul de timp obţinut pentru acest calcul este până în luna februarie, 2013, când preşedintele SUA va înainta solicitarea pentru bugetul anului viitor.

Leon Panetta susţine că potenţiala reducere a bugetului Pentagonului nu trebuie percepută ca o politică premeditată şi că se impune găsirea modalităţilor de a evita tăierea unor finanţări ce ar afecta serios securitatea naţională.

Aflat, pe 2 august, la Bagdad, amiralul Mike Mullen, şeful Comitetului Întrunit al Şefilor de State Majore, a exprimat speranţa că reducerea bugetară va afecta sistemele de arme pe care DoD le dezvoltă acum sau le-a planificat pentru a fi cumpărate: „Trebuie să avem grijă de oamenii noştri. Este necesar să găsim finanţări pentru operaţiunile militare ce le desfăşurăm acum. Cred că o parte semnificativă din lucrurile pe care le achiziţionăm vor fi eliminate. Programele puţin performante vor fi stopate.”

Experţii Centrului pentru Progresul American susţin că eliminarea variantelor avionului Lockheed Martin F-35, pentru forţele navale şi infanteria marină, şi amânarea producerii noului tanc petrolier, de tipul Boeing, pentru alimentarea în aer a avioanelor de luptă, ar duce la economisirea a 19 miliarde de dolari până în anul 2015. Alte 20 miliarde $ pe an ar fi economisite dacă programul de dotare al marinei americane s-ar limita la construirea: unui singur submarin, din clasa Virginia, a unui distrugător şi a două nave utile acţiunilor de luptă duse pe litoral.

Avertismentul public al secretarului apărării, în termeni fermi, cu schiţarea consecinţelor negative ale reducerilor severe avute în vedere pentru bugetul Pentagonului, probează logica unui asemenea demers, într-un stat într-adevăr democratic, unde un ministru ştie cum să se „bată” pentru finanţarea minimă necesară neafectării bunei funcţionări a domeniului de care răspunde.Prioritară fiind grija pentru soarta conaţionalilor care au viitorul lor profesional în mâinile sale. Asemenea cuvinte nefiind, peste Ocean, enunţuri dogmatice, ci asumări politice pragmatice.

Comentariu propriu : Iata model de ministru care stie sa isi apere domeniul profesional , oamenii din subordine si interesele acestora . Pe cand o astfel de atitudine la ministrii damboviteni Oprea sau Igas ??

Link to comment

Doi poliţişti spanioli, moaşe pentru o româncă ce a născut în stradă. Articol preluat de pe evz.ro din 6 august 2011

Doi agenţi de poliţie din localitatea spaniolă Pizarra (provincia Málaga, sudul Spaniei) au ajutat o femeie de origine română să nască în plină stradă. Drept recunoştinţă, tânăra îl va boteza pe bebeluş cu numele unuia dintre poliţişti, scrie sâmbătă publicaţia Malaga Hoy, citată de Agerpres.

Poliţiştii Raúl García şi Alejandro Rebollo au spus pentru presa spaniolă că au participat la cursuri de asistenţă la naştere pe când studiau la Academia de Poliţie, dar că practica şi teoria nu au prea multe în comun. În ziua de 3 august, la orele 5:00 dimineaţa, cei doi poliţişti se aflau în patrulare pe o stradă din localitate când au auzit ţipetele unei femei. Cei doi au văzut o tânără de circa 20 de ani, căreia i se rupsese apa, întinsă pe asfalt, înconjurată de mai multe persoane.

Au legat cordonul ombilical cu două cârlige

Poliţiştii au sunat imediat la salvare, însă bebeluşul nu mai avea răbdare, aşa că agenţii au trecut la treabă: au cerut apă, prosoape şi o pătură pe care au întins-o pe tânără. Naşterea, care nu a înregistrat nicio complicaţie, a durat 10 minute, iar poliţiştii au tăiat cordonul ombilical al bebeluşului şi l-au legat apoi cu două cârlige de rufe. Ambulanţa a sosit la scurt timp după ce femeia născuse, ea fiind transportată împreună cu bebeluşul la Spitalul Clinic Universitar din Málaga.

Atât mama, cât şi copilul, care a cântărit la naştere 3.200 kilograme, se simt bine. Poliţiştii au fost invitaţi la botez de către tânăra mamă, care spune că fiul său va deveni poliţist şi că va purta numele unuia dintre cei doi agenţi.

Link to comment
 • 2 months later...

Drogul „crocodil” macină muşchii şi carnea.

Sursa : articol preluat din puterea.ro din 20 octombrie

Un nou drog care a apărut în Rusia şi a înaintat spre Europa a băgat specialiştii în sperieţi. Este vorba de un substituent ieftin al heroinei care, o dată injectat, distruge muşchii şi organele interne, iar pielea se colorează în gri-verde şi devine solzoasă,asemenea celei de crocodil.

Drogul, denumit dezomorfină, este de zece ori mai puternic decât morfina şi poate fi fabricat din codeină, medicament care se găseşte în orice farmacie, diluant, benzină şi acid fosforic. Efectele acestuia sunt dezastruoase, muşchii şicarnea se descompun, ficatul şi rinichii cedează, consumatorii simţind nevoia de o nouă doză la numai două ore după prima. Speranţa de viaţă a celor care se droghează cudezomorfină este de maximum trei ani, însă cei mai mulţi mor după un an de când au început să se injecteze sau, în unele cazuri, chiar după prima doză. Cei care reuşesc să supravieţuiască rămân desfiguraţi.

Drogul a făcut ravagii în Rusia, unde se estimează că există aproximativ un milion de consumatori. Recent, şi autorităţile germane au intrat în alertă după ce au descoperit că mai mulţi tineri îl folosesc. Până în prezent, autorităţile din România nu au depistat semne că acest drog ar fi pătruns în ţară.

Link to comment
 • 3 weeks later...

1.300 de Loganuri pentru Poliția braziliană .

Sursa : evz.ro din 09 noiembrie 2011

Renault va oferi Poliției din Rio de Janeiro, Brazilia, 1.300 de autoturisme Logan, pentru o perioadă de cinci ani. Berlinele subcompacte Renault Logan vor înlocui, treptat, mașinile Volkswagen Gol, pe care forțele de ordine din marea metropolă sud-americană le utilizează în prezent.

Polițiștii brazilieni vor patrula, timp de cinci ani, pe străzile din Rio de Janeiro, în 1.300 de autoturisme Logan.

Renault Logan, nu Dacia, deoarece berlina low-cost este comercializată în Țara Cafelei direct de brandul francez care deține marca românească.

Cele 1.300 de Loganuri care vor fi folosite de forţele de ordine din Rio sunt dotate cu cameră video, staţie de emisie-recepţie, computer conectat la rețeaua poliției braziliene, semnale luminoase şi acustice.

Renault va livra în mai multe etape cele 1.300 de Loganuri care vor înlocui modelul Volkswagen Gol, tot o berlină de clasă B, un fel de Polo în trei volume comercializat în Brazilia.

Edited by LORD
Link to comment

Ministrul de Interne al Mexicului, mort în accident de elicopter.

sursa:cotidianul.ro din 12 noiembrie 2011

Un elicopter în care se afla ministrul mexican de interne, Francisco Blake Mora, s-a prăbuşit vineri, a anunţat media locală citată de Reuters. Blake, în vârstă de 45 de ani, călătorea din capitala Ciudad de Mexico spre Cuernavaca, în statul Morelos, în sudul ţării, menţionează sursele citate.

Nu se ştie deocamdată dacă ministrul a supravieţuit şi nici ce anume a determinat prăbuşirea. Potrivit site-ului El Universal, în zonă era ceaţă în momentul prăbuşirii.

Mexicul este scena unui conflict sângeros între autorităţi şi cartelurile de droguri, soldat cu 45.000 de morţi în ultimii 5 ani, aminteşte Reuters.

Daca as face o gluma proasta, va spun ca am citit stirea cu atentie sa vad este Romania sau Mexic .Am avut o mare dezamagire, prietenii stiu de ce.

Edited by LORD
Link to comment

Ce pedeapsă a primit starul din "Dinastia Tudorilor" pentru că a ameninţat cu moartea trei poliţişti

Sursa : articol preluat din gandul.info.ro din 18 noiembrie 2011

Jonathan Rhys Meyers, starul din serialul britanic "Dinastia Tudorilor", a primit un an de închisoare cu suspendare şi o amendă de 1.000 de euro, după ce a ameninţat cu moartea pe trei poliţişti francezi. Incidentul a avut loc în urmă cu doi ani, pe aeroportul parizian Charles-de-Gaulle, când Meyersl era într-o stare avansată de ebrietate. Oamenii legii au intervenit atunci în altercaţia pe care actorul a iscat-o într-un bar al aeroportului parizian, lovind cu pumnul şi înjurând un chelner care a refuzat să-i toarne băutura în pahar. Atunci când au încercat să-l aresteze, Meyers a început atunci să-i ameninţe pe ofiţerii francezi cu moartea, informează Daily Mail ."Am de gând să cheltui un milion de dolari, să te ucid pe tine şi pe familia ta", a ţipat actorul oamenii legii, sub privirile consternate ale oamenilor din aeroport.

Procesul s-a desfăşurat în Franţa, iar sentinţa a fost dată de judecătorii Tribunalului Corecţional din Bobigny, o suburbie din apropierea Parisului. Actorul de 34 de ani care-l întruchipează pe Regele Henric al VIII-lea în producţia BBC nu este la prima abatere de acest fel.

În 2010, Meyers a fost dat în judecată de o angajată a companiei United Airlines, care l-a acuzat pe actorul irlandez de agresiune fizică şi verbală, în incinta aeroportului JFK din New York.

Starul, care a fost internat de cinci ori în clinici de dezintoxicare din cauza dependenţei de alcool, şi-a construit o carieră remarcabilă în cinematografie. Actorul a primit, printre altele, un premiu Chopard la Festivalul de Film de la Cannes din 2011. Acum şase ani, Meyers a câştigat un Glob de Aur, pentru filmul "Elvis" şi a fost nominalizat de alte două ori la acelaşi premiu, în 2008 şi 2009, pentru rolul din "Dinastia Tudorilor". El a mai jucat şi în lungmetrajele "Match Point" şi "Misiune: Imposibilă III".

Comentariu propriu : Inchiputi-va justitia romana, ce solutie ar fi dat, va asigur cum este o vedeta da ACHITARE, bine este ipotetic , ca inainte de asta iti spune seful : ,, ce ultraj este asta ti-a zis vreo doua, doar nu te-a lovit, ce esti domnisoara? ,, , apoi la Parchet , procurorul cand aude ca este un VIP si daca mai este si afiliat puterii , il alinta imediat cu un 18 ind.1 . Deci nu putem sti ce va da instanta romaneasca deoarece 99% dosarul nu va ajunge la ea.... care dosar ???

Edited by LORD
Link to comment

Egiptenii îl vor mort pe "Eye Hunter", poliţistul care îi împuşcă în ochi .

Sursa : articol preluat din evz.ro din 27 noiembrie 2011

Îl cheamă Mahmoud Sobhi El Shinawi şi este ofiţer de poliţie în Cairo, dar protestatarii din Piaţa Tahrir îi spun "Eye Hunter" şi vor ca acest trăgător de elită să fie executat. Motivul: el ar fi împuşcat în ochi cel puţin cinci manifestanţi.

Procurorul general al Egiptului a dispus deja anchetarea lui Mahmoud Sobhi El Shinawi pentru presupusul său rol în incidentele în urma cărora victimele s-au ales cu sechele oculare, informează CNN. "Ministerul de Interne este îngrijorat de evenimentele recente", a declarat Adel Saeed, purtătorul de cuvânt al procurorului general, adăugând că împotriva lui "Eye Hunter" - care urmează să fie anchetat - există o serie de probe. Este vorba, în general, de mai multe înregistrări video realizate de protestatari şi postate pe Facebook.

Recompensă de 800 de dolari

Mahmoud Sobhi El Shinawi s-a aflat în misiune pe strada Mohamed Mahmoud în timpul ciocnirilor dintre manifestanţii antiguvernamentali şi forţele de ordine din ultimele zile, iar un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Alaa Mahmoud, a confirmat că ofiţerul este "un trăgător de elită".

Înainte ca autorităţile să dea un verdict, tinerii din Piaţa Tahrir s-au mobilizat şi sunt decişi să îşi facă singuri dreptate: unul dintre ei a luat un spray cu vopsea, i-a făcut portretul lui "Eye Hunter", deasupra căruia a scris în engleză "Wanted" ("Căutat") şi, sub protecţia anonimatului, le-a spus ziariştilor de la CNN că pentru orice informaţie ce va ajuta la localizarea poliţistului se oferă o recompensă de 800 de dolari americani.

"Poliţistul care mi-a împuşcat fratele trebuie executat"

Ahmed Harrara, un dentist în vârstă de 31 de ani, este una dintre presupusele victime ale lui Mahmoud Sobhi El Shinawi. Harara şi-a pierdut primul ochi pe 28 ianuarie, iar pe cel de-al doilea, duminica trecută, pe strada Mohamed Mahmoud, unde acţiona "Eye Hunter".

"În jurul orei 15.00 am fost împuşcat în ochi cu un glonţ de cauciuc, de la o distanţă de 7-10 metri", îşi aminteşte Ahmed Harrara. El rămâne optimist şi speră acum că îşi va recăpăta vederea în urma unei intervenţii chirurgicale la care va fi supus într-un spital din Elveţia.

Fratele său cel mare, Hatem, este cel care îl ajută să se descurce prin Piaţa Tahrir, unde este considerat un erou. "Ochiul fratelui meu este mai important decât Egiptul, dar pentru Ahmed, Egiptul este mai important decât ochii lui. Poliţistul care l-a împuşcat trebuie pedepsit şi executat" răbufneşte Hatem Harrara.

În continuare însă, Ministerul de Interne îşi susţine versiunea iniţială, aceea că împotriva manifestanţilor nu au fost folosite nici muniţie reală, nici gloanţe de cauciuc. Numai în ultima săptămână însă, 41 de oameni şi-au pierdut viaţa, dintre care 33 în Cairo, iar aproximativ 3.250 au fost răniţi, potrivit statisticilor Ministerul Sănătăţii.

Edited by LORD
Link to comment
 • 3 months later...

Până la 10.000 de ofiţeri de poliţie cehi vor trebui concediaţi în 2013 şi 2014, dacă guvernul pune în aplicare planurile de a reduce bugetul Ministerului de Interne, au anunţat forţele de ordine într-un raport. Decizia politică privind o nouă reducere masivă a bugetului va avea un impact fatal asupra capacităţii poliţiei de a-şi îndeplini misiunea, de exemplu de a asigura securitatea statului, se arată într-un raport transmis Ministerului de Interne. Se vehiculează că aceste rectificări bugetare vor duce la închiderea a două treimi dintre secţiile din ţară.

Sursă: newsin.ro

Link to comment

Un poliţist a făcut sex cu staţia deschisă, fiind auzit în direct de toţi colegii

articol preluat din libertatea.ro din 21 mart.2012

O întâmplare mai puţin obişnuită a avut loc în Memphis, unde un poliţist a avut parte de o partidă de sex, la acre au laut parte, fără să vrea, toţi colegii lui.

Dion Anthony, aflat în misiune până la ora 22.00 nu a rezistat până la terminarea turei şi şi-a invitat o parteneră în maşină pentru o partidă de sex. Din nefericire pentru el, a omis să închidă staţia de emisie-recepţie, astfel că toţi cei 30-35 de colegi ai săi de tură, plus cei de la dispecerat, au putut auzi, timp de un sfert de oră prestaţia sa.

Dion Anthony, care activează în Poliţie din 1997, a fost suspendat marţi, iar acum aşteaptă rezultatul investigaţiei.

Purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Poliţie din Memphis a declarat că există şi o circumstanţă agravantă în comportamentul ofiţerului: canalul pe care s-a făcut emisia era unul public, necriptat, astfel încât aceasta a putut fi auzită şi de particularii care scanează frecvenţa Poliţiei.

Edited by LORD
Link to comment
 • 3 weeks later...

Masuri disperate in Grecia

Grecia îşi va închiria poliţiştii cu 30 de euro pe oră din cauza crizei economice

sursa :articol preluat din adevarul.ro din 8 apr.2012

Poliţiştii greci vor putea fi închiriaţi cu 30 de euro pe oră de oricine are mijloacele necesare pentru acest lucru, inovaţia fiind menită să aducă bani la buget, a anunţat duminică Ministerul pentru Protecţia Cetăţeanului, relatează AFP, preluată de Mediafax.

Ministerul a confirmat într-un comunicat adoptarea, la sfârşitul lui martie, a unei decizii ministeriale în acest sens, „în scopul de a amortiza costul de folosire a materialului şi a infrastructurii poliţiei şi de a le moderniza".

Această reformă, care a fost adoptată în secret, tocmai a fost dezvăluită de săptămânalul Proto Thema, fiind o surpriză inclusiv pentru ministrul numit recent, Michalis Chryssohoidis, nemulţumit că nu a fost informat la timp, potrivit unei surse din cadrul poliţiei.

Proto Thema susţine că factura variază între 30 de euro pe oră pentru un poliţist sau 40 de euro pentru o maşină de patrulă şi 1.500 de euro pentru un elicopter.

Potrivit ministerului, această închiriere va viza doar „cazuri excepţionale" şi nu va fi aprobată decât dacă nu va reduce capacităţile operaţionale ale corpului de poliţie.

Gama serviciilor oferite este largă: de la „escortă pentru transportul de materiale periculoase sau opere de artă" până la „însoţirea persoanelor".

Aceste servicii erau „oferite gratuit" de mai mulţi ani, subliniază ministerul, acuzat în ultimii ani de favoritisme faţă de elita politică şi economică a ţării.

Edited by LORD
Link to comment
 • 2 weeks later...

Sediu de poliţie - jefuit de două ori. Poliţiştii au depus plângere! Vezi unde s-a întâmplati

sursa : articol preluat din jurnalul.ro din 18 apr.2012, citand Le Figaro

Maşini, motociclete, scutere, furgonete, veste antiglonţ. Hoţii nu au ezitat să fure toate acestea de la Poliţie, şi au făcut-o chiar de două ori. Poliţia a depus plângere!

Incidentele, despre care relatează Le Figaro, au avut loc la Marsilia. Prima lovitură a fost dată săptămâna trecută, în noaptea de vineri spre sâmbătă. Hoţii au pătruns într-un garaj-service al poliţiei, situat între două zone ”fierbinţi” ale oraşului. După ce au tăiat un gard, ei au furat mai multe maşini, două motociclete ale Brigăzii de intervenţie şi un scuter. Două nopţi mai târziu, după ce şi-au făcut încălzirea spărgând un local, hoţii au dat încă o spargere la poliţie. De data aceasta, au furat veste antiglonţ şi o furgonetă care ulterior a fost incendiată. Au urmat două veşti bune: prima - că una dintre maşinile poliţiei, un Alfa Romeo, a fost găsită în stare bună, iar a doua - că în cele două spargeri nu a fost furată nicio armă.

Poliţia a depus plângere la Direcţia departamentală de siguranţă publică, alături de o listă confidenţială cu obiectele furate.

”Mă mir că asta nu s-a întâmplat mai devreme”, a comentat un membru al sindicatului poliţiştilor. ”Toată lumea pare că abia acum a descoperit problema. Noi (poliţiştii n.n.) nu putem să ne păzim propriile sedii. Nu avem suficient personal. În majoritatea timpului, nimeni nu păzeşte sediile”.

Edited by LORD
Link to comment

Poliţiştii americani nu ştiu de joacă. O "elevă agresivă" de şase ani, încătuşată după ce "a opus rezistenţă în mod activ"...

articol preluat din jurnalul.ro din 18 apr.2012

Poliţia din statul american Georgia susţine că a avut un comportament adecvat după ce a ieşit la iveală că un agent a încătuşat o elevă în vârstă de 6 ani, care a avut o criză de furie la grădiniţă.

Poliţia a fost chemată la o şcoala elementară Creekside, din orăşelul Milledgeville după ce o fetiţă de şase ani ar fi agresat directorul şcolii şi ar fi provocat stricăciuni în instituţie.

Când un ofiţer a ajuns la şcoală, a observat-o pe Salecia Johnson întinsă pe podea în biroul directorului, strigând şi plângând.Ofiţerul a afirmat în raportul său că a observat daunele aduse proprietăţii şcolii şi că a încercat de mai multe ori să o calmeze pe fată. Aceasta "s-a ferit şi a început să opună rezistenţă în mod activ şi să se lupte cu mine", a scris poliţistul în raport.

"Copilului i-au fost apoi puse cătuşe pentru siguranţa sa, iar ofiţerul a adus-o la secţia de poliţie", a declarat comandantul Dray Swicord.

În pofida comportamentului fetei, familia sa consideră că poliţia nu ar fi trebuit să fie implicată.

"Nu cred că a avut un comportament atât de neadecvat încât să fie încătuşată şi dusă la secţia de poliţie", a declarat pentru WMAZ mătuşa fetei, Candace Ruff.

Fata i-a fost predată acestei mătuşi după numeroase încercări eşuate de a-i contacta pe părinţii săi, potrivit raportului poliţiei. Swicord a precizat că nici până în prezent părinţii nu au contactat poliţia, însă aceştia au vorbit cu presa.

Indiferent de vârstă, "atunci când o persoană este încătuşată, este pentru siguranţa sa, nu este o pedeapsă", a subliniat Swicord. Conform raportului poliţiei, fata a aruncat cu mobilă, inclusiv cu un raft mic, care l-a lovit pe director la picior. De asemenea, ea a "muşcat mânerul uşii de la birou şi a sărit pe tocătorul de hârtie", încercând să spargă o ramă de sticlă.

Mama elevei a afirmat că fiica sa a fost suspendată şi nu se poate întoarce la grădiniţă până în august. Poliţia a precizat că eleva, care nu a fost ţinută într-o celulă, nu va fi pusă sub acuzare, datorită vârstei sale, dar va fi monitorizată de agenţiile sociale.

Edited by LORD
Link to comment
 • 3 weeks later...

În timpul unui control de rutină, poliţişti norvegieni atacaţi de romi din România

sursa cotidianul.ro din 4 mai 2012

Trei cetăţeni români, de etnie romă, au fost arestaţi la Oslo, după ce, împreună cu alţi membri ai aceleiaşi familii, au atacat o patrulă de poliţie care i-a oprit în trafic pentru un control de rutină, scrie în ediţia sa electronică sweden confidenţial, www.swedenconfidential.info.

Incidentul s-a petrecut zilele trecute pe strada Ebbels, acolo unde o patrulă mobilă a poliţiei din capitala Norvegiei a oprit în trafic, pentru un control de rutină, un autoturism în care se aflau două persoane. Imediat ce autoturismul a fost oprit de poliţişti, doi romi au sărit la oamenii legii, încercând să-i împiedice să vadă ce se afla în maşină. În sprijinul lor au sărit şi alte patru persoane, de aceeaşi etnie, aflate pe strada Ebbels. ”Toate cele şase persoane care i-au atacat pe poliţişti au avut un comportament sălbatic”, spune ofiţerul Belle, şeful Serviciului Evenimente al poliţiei din Oslo.

El a precizat că trei dintre agresori au fost arestaţi şi nu exclude ca şi ceilalţi participanţi la conflict să fie arestaţi şi ei. Poliţiştii au ridicat mai multe obiecte din autoturismul romilor, dar nu au dorit să dezvăluie despre ce este vorba. Ei au lăsat să se înţeleagă că suspecţii ar putea să facă parte dintr-o bandă de romi, de origine română, care a spart mai multe locuinţe din Oslo şi împrejurimi. Nici unul dintre poliţiştii atacaţi de cetăţenii români de etnie romă nu a fost rănit în timpul incidentelor.

Edited by LORD
Link to comment
 • 2 months later...

Poliţist american anchetat pentru ameninţări cu moartea la adresa lui Michelle Obama

preluare : cotidianul.ro din 13.07.2012 care citeaza mediafax.

Secret Service, poliţia responsabilă de protecţia preşedintelui Statelor Unite şi a familiei sale, va demara o anchetă care vizează un poliţist din Washington, care a ameninţat-o cu moartea pe Prima Doamnă, Michelle Obama, potrivit unui purtător de cuvânt, relateazăMediafax.ro.

"Cunoaştem acest incident şi vom lua măsurile de anchetă necesare", a declarat purtătorul de cuvânt al Secret Service, Edwin Donovan, întrebat despre acest caz după informaţiile făcute publice de publicaţia Washington Post.

Potrivit cotidianului, poliţistul, membru al unei unităţi de poliţişti pe motocicletă din Washington, la care se apelează pentru escortarea coloanelor oficiale, a declarat miercuri că ar folosi o armă împotriva soţiei lui Barack Obama. Unul dintre colegii săi a raportat această conversaţie superiorilor, poliţistul fiind detaşat în altă parte.

"Am primit o acuzaţie privind declaraţii nepotrivite. Anchetăm natura acestor declaraţii ", a declarat pentru Washington Post purtătorul de cuvânt al poliţiei din Washington. Gwendolyn Crump, fără a da alte detalii.

Concluzii la botul calului :

1.Care va sa zica turnatoria si mancarimea intre colegi este la mare arta si la americani nu numai pe plaiuri mioritice sau academic vorbind , urla simtul civic in ei animati de spiritul lui 11 Septembrie .

2. Orice asemanare cu Romania este pur si simplu deplasata, la noi D-na Maria este cu adevarat o doamna, in timp ce la consortul ei este viceversa vorba lui Nenea Iancu.

Edited by LORD
Link to comment

Preluare integrala din gandul.info.ro din 15 iulie 2012

Lege inedită în Marea Britanie. Femeile pot solicita poliţiei cazierul iubitului

Începând de astăzi, femeile din Marea Britanie vor avea dreptul să solicite poliţiştilor date din cazierul iubitului, pentru a verifica dacă acesta are antecedente care i-ar putea pune în pericol siguranţa, scrie Daily Mail.

Proiectul de lege a fost propus încă de acum un an, însă abia zilele trecute Secretarul de Stat Theresa May a anunţat punerea acestuia în aplicare, mai întâi în anumite zone din ţară, după care va fi extins la nivel naţional.

Totul a pornit de la cazul mediatizat al Clarei Wood, o britanică de 36 de ani din Manchester ucisă, în 2009, de George Appleton, un bărbat pe care l-a cunoscut pe Facebook. Ucigaşul i-a incediat trupul lipsit de viaţă, după care s-a spânzurat.

Familia îndurerată a descoperit că ucigaşul Clarei fusese condamnat în trecut pentru mai multe acte de violenţă împotriva femeilor. Appleton fusese arestat şi pentru că şi-a răpit şi înjunghiat una dintre fostele iubite.

Descoperind acestea, tatăl Clarei a demarat o campanie care a ajuns să se transforme în legea menită să le protejeze pe femei de partenerii cu un trecut judiciar care cuprinde condamnări pentru acte de violenţă împotriva femeilor.

“Violenţa domestică este o infracţiune cumplită care face milioane de victime, astfel că, săptămânal, două femei sunt ucise de partenerii lor. De aceea, căutăm să implementăm noi măsuri de protecţie a victimelor violenţei domestice”, a explicat Secretarul britanic de Stat.

Proiectul de lege va permite fiecărei persoane, indiferent de sex, să solicite poliţiştilor detalii din cazierul partenerului, pentru a verifica dacă acestea le-ar putea pune siguranţa în pericol.

Noua lege nu este privită cu ochi buni de toată lumea. Reprezentanţii ONG-urilor susţin că legea va consuma în mod inutil resursele poliţiştilor, care vor fi nevoiţi să facă faţă şi solicitărilor nejustificate. Solicitarea datelor din cazier ar putea fi făcută de oricine vrea să afle ceva din trecutul unei simple cunoştinţe, cu care nu are neapărat o legătură amoroasă, spun reprezentaţii ONG-urilor.

Autorităţile susţin că acest lucru nu se va întâmplă, întrucât vor încerca să filtreze solicitările primite, prin realizarea unor interviuri detaliate cu solicitantul.

Edited by LORD
Link to comment

Util pentru cei ce calatoresc in Franta cu autoturismul .

ATENȚIE: De la 1 iulie, în Franța, șoferii sunt obligați să aibă etilotest în mașină

preluare evz.ro din 17 iulie 2012

Ministerul Afacerilor Externe anunță că începând din luna iulie 2012 toţi conducătorii auto în Franţa sunt obligaţi să aibă un aparat pentru verificarea alcoolemiei - etilotest.

Dispozitivul indică prezenţa alcoolului în aerul expirat. Este interzisă conducerea autovehiculelor când valoarea acestui indicator depăşeşte 0,25 mg/l, precizează un comunicat al MAE român remis EVZ.

Sunt exceptaţi de la această obligaţie conducătorii vehiculelor cu motor cu 2 sau 3 roţi, cu o capacitate cilindrică mai mică de 50 cm³.

Aparatul trebuie să respecte condiţiile de valabilitate prevăzute de fabricant: data expirării şi certificarea conformităţii cu normele legale.

Există două tipuri de dispozitive: chimic şi electronic.

În general costul dispozitivului chimic este de 1-2 euro, iar al celui electronic depăşeşte 100 euro. Acestea aparate se pot achiziţiona atât din hipermarketuri, cât şi din magazinele de cartier. În cazul utilizării dispozitivului chimic, este preferabil să se achiziţioneze două aparate.

Începând cu data de 1 noiembrie 2012, lipsa acestui dispozitiv va fi sancţionată cu o amendă de 11 euro în cazul unui control rutier.

Edited by LORD
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.