Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Conducere fara permis ori cu permisul suspendat


Brasoveanu

Question

Brasoveanu

Buna ziua, sunt sofer profesionist si am o dilema...in august 2013 am fost inregistrat de aparatul radar in localitate cu o viteza de 104 km/h, am facut contestatie la aceasta contraventie, dar in octombrie anul trecut am pierdut. Nu am predat permisu, in schimb anul acesta in aprilie am fost depistat cu o alcolemie de 0.29....bineinteles ca am depus din nou contestatie dar cand am fost sa il ridic inapoi mi sa spus ca am un proces incheiat si nu mil poate restitui. In urma cu 2 saptamani am fost prins conducand si mi sa intocmit dosar penal pentru conducere fara permis(fiind suspendat). Dilema mea e....imi anuleaza permisul? Daca da, dupa ce perioada pot da din nou? Sau ce pot face in cazul acesta? Va multumesc anticipat!

 • Downvote 1
Link to post
Share on other sites

21 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator
Marius

Conform art. 114 alin.(1) lit. b, după ce vei fi condamnat, printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 335 alin. (2) Cod Penal (conducerea unui auto în perioada când exercitarea dreptului de a conduce a fost suspendată), permisul de conducere se anulează.

Link to post
Share on other sites
 • 0
Brasoveanu

Va multumesc pentru raspuns. Dupa cat timp pot face din nou un dosar pentru scoala de soferi?

Link to post
Share on other sites
 • 0
JollyJoker

Depinde in functie de finalitatea dosarului penal pe care il ai, iar pe urma de perioada de reabilitare!

Link to post
Share on other sites
 • 0

Buna ziua.as vrea sa stiu si eu ce pedeapsa pot primi pt conducerea cu permisul suspendat deoarece am permisul suspendat pt trecerea pe rosu la semafor si am facut prostia sa urc la volan si am fost oprit in trafic.pe net am citit tot felul de comentarii dar mar interesa un raspuns mai clar mentionez ca sunt la prima abatere de genul adica nu sunt recidivist daca pot spune asa.si cam cat poate sa dureze toata treaba asta pt ca tot asa am mai citit si nu sunt pe deplin lamurit.va multumesc

Link to post
Share on other sites
 • 0

Buna ziua! Voi fi cat mai scurt si concis. In urma cu o luna am fost oprit in trafic de un filtru la ora 1.00. Am suflat in fiola si am avut alcoolemie 0.14. STIU CA AM GRESIT GRAV. Nu trebuia sa consum alcool. Am permisul din 1997 fara nicio suspendare sau accident am condus peste 600000 de km, stiu ca nu este un criteriu si nu am nicio scuza . Dupa ce am suflat in etilotest, am primit de la D-l agent procesul verbal de contraventie cu suspendarea permisului pe 90 de zile si dovada. Am plecat de langa echipaj  la ora 1.15 ( este scris in dovada) , iar la ora 1.35 am fost surprins de radar cu 71 km la ora in localitate, am prezentat  actele si ATUNCI am aflat ca  dovada era fara drept de conducere. Am fost dat jos de la volan si gata. Repet, stiu ca am gresit enorm consumand alcool, si apoi m-am urcat la volan, dar de ce primul echipaj nu a procedat ca al doilea? Eram singur in masina iar locul unde am fost oprit nu era cu oprire sau  stationare interzisa. Regret enorm situatia in care sunt, dar pur si simplu pt mine dovada a fost asimilata cu 14 zile drept de condus, ulterior dupa ce am fost oprit de al doilea echipaj si mi-a fost comunicat faptul ca nu mai avem drept de conducere am realizat  ca sunt intr-un mare....... Intrebare. De ce primul echipaj nu a procedat la imobilizarea mea si a masinii?? Repet, eram singur in masina si locul opririi era perfect legal, fara oprire sau stationere interzisa. Acum am dosar penal pt conducere cu permis suspendat,  Stiu ca NU  AM NICIO SCUZA dar dosarul meu penal nu exista acum daca D-l agent imi imobiliza masina exact cum a procedat al doilea echipaj

Link to post
Share on other sites
 • 0

Ai condus degeaba peste 600.000 km, dacă nu cunosti legea. Totuși, necunoasterea legii nu înlătura răspunderea penală. Sunt ferm convins de faptul ca ți-a fost eliberată dovada fara drept de circulație, iar colegul ți-a adus la cunoștința ca nu mai poți conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioada de 90 zile începând cu momentul constatării contravenției.

Dosarul penal nu exista dacă nu conduceai după ce ai consumat băuturi alcoolice, dacă nu circulai cu viteza peste limita legală admisă, dacă cunoșteai legislația rutieră si, cel mai important, DACĂ RESPECTAI PREVEDERILE LEGALE!

Link to post
Share on other sites
 • 0
în urmă cu 13 ore, dapix75 a scris:

De ce primul echipaj nu a procedat la imobilizarea mea si a masinii??

Și cam cum trebuiau să te imobilizeze? Cunoști ce presupune o imobilizare?!  A pune (pe cineva sau ceva) în neputință de a se mișca, a aduce în stare de nemișcare, de neclintire. ca săye imobilizeze, colegii trebuiau să te încătușeze, dar nu era cazul. Trebuia să suni un prieten care să posede permis de conducere și care săvină să te ia cu mașină cu tot, sau puteai să suni la o firmă care se ocupă cu tractarea autovehiculelor.

Deci după tine polițiștii sunt vinovați că nu te-au legat de un pom, sau că nu ți-au tăiat cauciucurile la mașină, ca să nu mai circuli și nicidecum tu, care cu mânuța ta, ai dus dus paharul cu alcool la gură. 

Nici cel de al doilea polițist nu ți-a imobilizat mașina.

 Și la instanță să arunci vina pe polițiști.

Link to post
Share on other sites
 • 0
bogdanvizitiu

Buna ziua. Imi poate spune cineva care sunt consecintele nepredarii permisului dupa ce am pierdut o contestatie in instanta? Intrebarea mea este care sunt consecintele daca nu-l predau nici dupa a doua instiintare. Multumesc

Link to post
Share on other sites
 • 0
Cristiann

Salut! Am doua cazuri sa va prezint si sa va cer parerea:

1.  Ieri, un pusti de 19 ani, fara permis (facuse scoala de soferi dar picase examenul), a fost implicat intr-un accident. El conducea un BMW si a lovit un Logan in care se aflau soferul si sotia acestuia. Femeia a murit in urma accidentului. Se pare ca de vina pentru accident e Loganul care a incercat sa faca o intoarcere fara sa se asigure. In aceasta situatie cel cu BMW e acuzat si de omor (chiar daca vina pt accident o are Loganul), sau doar de conducere fara permis?

2. Eu conduc pe un drum national cu viteza peste limita admisa. Cineva nu-mi acorda prioritate (intra pe sosea fara sa se asigure, sau aflandu-se pe accelasi sens de mers intoarce fara sa se asigure) si avem accident. Acel cineva moare. Daca el e de vina pentru producerea accidentului, insa si eu aveam viteza peste limita admisa, sunt acuzat de omor?

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Moderator
Marius

Nu există niciun motiv care să mă convingă că merită să-mi irosesc timpul, oferind explicaţii pentru situaţii ipotetice născocite. Scopul acestei secţiuni e să oferim îndrumări şi răspunsuri oamenilor care chiar au nevoie şi pot fi ajutaţi, NU să oferim explicaţii pentru situaţii ipotetice celor care se plictisesc. Consultă un avocat, care cel mai probabil contra cost te poate lămuri.

 • Upvote 2
Link to post
Share on other sites
 • 0

in data de 25 iunie 2016 mi s-a intocmit dosar penal pentru conducere fara permis, o luna mai tarziu, 26 iulie 2016 mi s-a intocmit cel de al doi-lea dosar pentru aceeasi fapta ..
In data de 13 septembrie 2016 am promovat din prima incercare examenul auto reusind sa dobandesc permisul auto .
In prezent, 2 ani si 2 / 3 luni , mi s-a adus la cunostinta, in trafic de catre un agent ca voi fii chemat la audieri luna viitoare si daca cumva planuiesc sa plec din tara . Am raspuns ca nu am in gand sa plec .
Istoricul meu auto:
1) Un accident fara victime, doar daune materiale in urma neacordarii de prioritate ( indicator amplasat destul de rau, nu l-am observat ) .
- 780 lei amenda + 3 luni suspendare + 1 luna pentru nesustinerea examinarii pentru redobandire.
2) amenda 630 lei / radar / 62km
3) suspendare permis 1 luna ( depasire linie continua ) + radar
La ce consecinte sa ma astept ?
Inchisoare cu executare ?
Suspendare + Anulare permis ?
Mai rau de atat ? 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Instanta de judecata ar trebuie sa îți interzică pe viata dreptul de a mai conduce pe drumurile publice autovehicule.

Link to post
Share on other sites
 • 0

Bna Ziua am si eu o rugaminte,am avut Permisul,loat pe 30 de zile,am avut dovada de conducere 15 zile...dupa ce mi-sa terminat dovada de conucere.mi-sa inbolnavit fata avea temperatura mare 41.si nu stiam ce sa ai fac.Mam suit in masina si am plecat la farmacie sa ai iau un sirop un nurofen etc.mau oprit un echipaj si mi-a facut dosar penal conducere fara permis...aveam 11 luni de cind loasem permisul.intrebarea mea care e???mai vad permisul inapoi.si ce trebuie sa fac ?ca sa imi recuperez permisul...??va rog frumos astept un raspunssunt singur care aduce bani aksa la copii am 3 copii de crescut si alceva nu stiu sa fac.. va multumesc.

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
Alexstef005

Bună seara, 

Am și eu următoarea situație și as aprecia un sfat din partea cuiva. 

Mi s a reținut permisul pe 31.12.2019 și dovada de 15 zile mi a fost completata cu valabilitate pana pe 14 ianuarie 2020, fapt ce am înțeles ca este greșit, pentru ca la Brigara Rutiera Udriste apar în baza de date pe 15 ianuarie cu permisul valid. 

Pe 15 ianuarie 2020 am fost oprit și mi s a întocmit dosar penal pentru conducere fără permis. Pe dovada asa scria asa ca agentul a deschis dosar penal. Repet în baza de date a celor de la rutiera apar pe 15 ianuarie cu permisul valid. 

Acum dosarul va merge la un procuror care nu știu cât va dura sa l claseze și sa pot da examenul de redobandire în cele 30 zile de când a întrat suspendarea permisului.

Ce demersuri exista pentru situații de genul!? 

Am vb la secția unde mi a fost reținută dovada de 15 zile și  deschis dosarul penal, dar au spus ca nu pot face nimic pana când procurorul nu da soluția. 

Eu fiind nevinovat și fiind 2 erori comise de către organele de politie cum pot beneficia de dreptul de a beneficia de examen și de a mi recupera cât mai rapid permisul? 

Multumesc

 

Edited by Alexstef005
Link to post
Share on other sites
 • 0

Buna ziua am o intrebare..in februarie am pierdut controlul masini si am cam zgariat cateva masini CA mi sa rupt o bara de director...Mai arestat insa in cateva ore miau dat dumul si miau zis CA pot conduce in continuarie Pana la ordinul judecatoresc si EU asa am facut in in Luna aprilie am avut in accident Fara pagube doar masina mea si cand au venit politisti miau zis CA am permisul suspendat insa EU nu am stiut CA nu am primit nici o instiintare acum Mai chemat la tribuna ...CE SE poate intampla

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Membru
On 08.10.2020 at 9:49, Andre11 a scris:

Bună ziua..in jud Brașov conducatorii auto cu permis suspendat mai pot conduce autovehicule sau autoutilitare

Nu...nicăieri, nu doar in Brașov 

 

în urmă cu 20 ore, Lelaionut a scris:

Buna ziua am o intrebare..in februarie am pierdut controlul masini si am cam zgariat cateva masini CA mi sa rupt o bara de director...Mai arestat insa in cateva ore miau dat dumul si miau zis CA pot conduce in continuarie Pana la ordinul judecatoresc si EU asa am facut in in Luna aprilie am avut in accident Fara pagube doar masina mea si cand au venit politisti miau zis CA am permisul suspendat insa EU nu am stiut CA nu am primit nici o instiintare acum Mai chemat la tribuna ...CE SE poate intampla

Sa speram ca iti vor anula permisul

Link to post
Share on other sites
 • 0

Am si eu o intrebare,daca este cineva ce ma poate ajuta cu un raspuns.Am avut permisul suspendat pe o perioada de 30 de zile iar in ultima zi de suspendare m.am urcat la volan si am fost oprit de politie,avand permisul suspendat inca mi sa intocmit dosar penal,cam cat dureaza toata procedura pana cand aflu ce se intampla?ma refer la toata nebunia cu politie,parchet,tribunal....mersi.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Membru

Câteva luni, probabil 

Dar nu e bătut în cuie.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.