Jump to content
POLITISTI.ro

Atac informatic disimulat sub egida televiziunii Antena 3


Dan

Recommended Posts

Mai multe adrese de posta electronica au fost "bombardate" de un mail ce provine de la o adresa ce se confunda usor cu adresa televizunii Antena 3, respectiv noreply@antena3.ro. Subiectul este unul care ar provoca o imensa stupoare dar mai ales bucurie prin aceea ca anunta moartea presedintelui basescu provocand utilizatorul sa deschida un link sub care se ascunde un executabil ce infecteaza computerul cu un virus foarte puternic. Iata textul integral al mesajului : "Subiect - Socant! Presedintele Basescu a suferit un accident mortal! Soc national! Traian Basescu este desfigurat dupa ciocnirea frontala a masinii prezindentiale cu un alt vehicul aflat in trafic. Imagini in premiera aici (link)". Reprezentantii postului de televiziune Antena 3 avertizeaza ca acest mesaj nu le apartine si sfatuiesc posesorii adreselor de mail sa nu deschida acest link.

  • Upvote 3
Link to comment

Este un troian denumit Basescu.gif.exe care, odata lansat, trimite la o adresa de email autodefinita, toate informatiile ce contin usere/parole dupa care simuleaza nevoi de resurse ca si cand ai folosi in acelasi timp toate aplicatiile winn, moment care conduce la cresterea riscului distrugerii sistemului informatic.

La primire se sterge direct acest email, inclusiv din cos.

Stima

Edited by videosuzy
  • Upvote 4
Link to comment
  • Moderator

Sa nu fim rautaciosi, eu personal ii doresc multa sanatate, dar pensionare anticipata.

  • Upvote 1
Link to comment
  • Member

Sigur nu este adevarata stirea aia? :hmmmt:

Mi-as virusa singur calculatorul , daca ar fi adevarat! :emo-yessir:

  • Upvote 2
Link to comment
:)) Culmea stiti care e ca eu am fost cel care a anuntat antena3 cum o fi facut ala cu cornite sa ajunga un asemenea mail taman la unul care lucreaza la antene chiar daca e doar sunetist. Era sa mor de ras cand am vazut mail-ul :lol:
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.