Jump to content
POLITISTI.ro

Simplu avertisment sau amenda?


Cristian2323

Recommended Posts

Buna ziua. Pe la ora 3 dimineata ma plimbam prin parc impreuna cu niste prieteni . Ei s-au asezat pe o banca , iar eu m-am dus sa urinez,nu m-ai vazusem pe nimeni prin parc asa ca am preferat sa nu intru in acele wc-uri publice (infecte daca pot spune)si am urinat dupa un copac. Un politist a inceput sa tipe la mine si sa foloseasca un limbaj neadecvat si m-a trimis langa prietenii mei,langa ei mai fiind 3 politisti.Ne-au cerut datele,iar dupa ce politistul care a notat a inchis agenda ne-a spus ca in termen de 15 zile amenzile vor ajunge acasa si trebuie sa le platim . Ne-au intrebat daca am consumat alcool,unul dintre noi a spus ca el nu ,iar restul am spus ca am baut cate o bere (unii cate 2,dar in orice caz nu eram beti)

. Dupa ce politistul care a notat datele a inchis agenda,s-a uitat la fiecare si in ordine ne-a spus fiecaruia cat primim amenda . "Tu, tu si tu cate 2 milioane,tu ca nu ai baut ,1 milion si tu ca ai urinat pe bocancul meu 5 milioane(eu) . 

Precizez ca sunt adolescent.  

Intrebarea este, cum si-au dat ei seama cine a baut si cine nu,chiar l-au crezut pe acel baiat care a spus ca nu a consumat deloc alcool in ziua respectiva...

 

Cred ca au 'blufat' s-au luat de noi ca sa ne invatam minte,dar ma gandesc in cel mai rau caz, trebuie sa platesc 500 de lei? Am citit pe internet ca amenda pentru satisfacerilor nevoilor in spatiu public este de 200 de lei.

Si in cat timp va ajunge amenda acasa daca chiar ne-au dat?

 

 

Link to comment
  • Moderator

Interesantă abordare. Deci zici că politistii s-au luat de voi, nu?

Dacă eu as veni si mi-as face nevoile pe usa de la intrarea în casa ta, iar tu m-ai vedea si mi-ai zice ceva ... ar fi corect să spun că tu te-ai luat de mine?

Adică nu poate omul să mai urineze linistit pe stradă, că este luat la întrebări imediat ...

  • Upvote 2
Link to comment

Da,recunosc ca am gresit facand ce am facut . Cand am spus ca s-au luat de noi ma refeream la faptul ca ne-au avertizat ca nu e bine ce-am facut.

Dar eu intreb daca doar au spus ca ne dau amenda ca sa ne sperie sau chiar vom primi .

Adica dumnealor doar ne-au luat datele apoi dupa ce au inchis carnetul/agenda ne-au spus fiecaruia cat primit amenda,nu trebuiau sa ne si verifice datele daca chiar primeam amenda? Niciunul dintre noi nu aveam buletinul .

Link to comment
  • Moderator

Vezi, de aceea nu este bine sa dai motive politistilor "sa se ia de tine"!

Acum nu ti-ai mai fi pus atatea intrebari chinuitoare...

Link to comment

Politistii s-au amuzat pe treaba asta,faceau glume pe seama mea.

Am o intrebare, care sunt procedurile pe care un politist le ia cand vrea sa iti dea o amenda? Iti ia datele iar apoi le verifica?Doar iti spune ca iti da amenda?Nu trebuie sa iti dea ceva in mana,o hartie ceva?

Link to comment
  • Moderator

Nu îți face griji, polițistul are destul timp să verifice datele și să decidă dacă vă trimite sau nu amenda acasă.

 

 

ART. 13

(1) Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.

Link to comment

Am inteles. Dar de ce au spus ca avem amenzi diferite? Unul dintre baietii cu care mai eram a spus ca nu a consumat alcool iar politistul a spus ca el are 100 de lei amenda, ceilalti au spus ca au baut cate o bere iar politistul le-a zis ca ei au cate 200 de lei amenda. Cum puteau dovedi cine a consumat si cine nu alcool? S-au bazat doar pe vorbele noastre

Link to comment
  • Moderator

Cine ți-a spus că polițiștii trebuie să dovedească ceva, a făcut mișto de tine. Polițiștii au calitatea necesară și puterea oferită de lege să constate faptele antisociale, nu trebuie să dovedească nici vouă și nimănui nimic.

Dacă ai îndoieli ori nemulțumiri referitoare la ce constată un polițist poți să formulezi o contestație la judecătorie și instanța decide cine are dreptate.

Link to comment

Multumesc prentru raspunsuri. A fost prima data cand am patit asa ceva.

Imi poate spune cineva care sunt valorile minime si maxime ale amenzii pentru satisfacerea nevoilor pe domeniu public?Acestea se maresc daca ne aflam in parc la ora 03:00?

Link to comment

Părerea mea este ca cel mai probabil au încercat sa va invete o lecție si anume ca la ora 3 noaptea ar fi mai bine sa stai acasa si sa dormi decat sa hoinaresti pe strazi, sa bei si sa urinezi aiurea! Deci nu cred ca primiti nimic acasa... Părerea mea!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.