Jump to content
POLITISTI.ro

Evitare Coliziune prin Depasirea marcajului Longitudinal Continuu

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua dragi politisti,

Imi fac curajul, mai mult impins de la spate de nevoie, sa va adresez o intrebare in legatura cu un incident la care am luat parte ceva mai devreme. Pe scurt, ma aflam pe banda de langa axul drumului si intentionam sa virez stanga pe culoare Verde a semaforului cand soferul din fata mea a decis sa franeze, probabil pentru ca mai erau cateva secunde de verde. Luand in vedere faptul ca incepuse sa ploua si distanta dintre masini era sub cea necesara evitarii unei coloziuni, am decis sa ocolesc respectiva masina depasind banda continua. Mentionez ca soferii ce veneau din sens opus stationau la culoarea rosie a semaforului, deci nu exista riscul producerii unui eveniment rutier. Am fost oprit de catre un echipaj al Politiei Romane si mi-a fost suspendat permisul timp de 30 de zile pentru depasirea marcajului longitudinal continuu si pentru trecerea pe culoare galbena a semaforului. 

Nu vreau sa il acuz pe colegul dumneavostra de nimic pentru ca nu sunt in masura sa imi permit asa ceva, insa sunt curios daca oprirea conducatorului auto mentionat mai sus constituie un element exonerator. Sunt sigur ca este vizibil de pe inregistrarea video a MCV-ului care m-a oprit. Desigur, am martori care pot confirma cele spuse de mine. Dumneavoastra considerati ca are sens sa contest procesul verbal intocmit de respectivul organ al politiei romane in speranta inlocuirii sanctiunii aplicate cu cea a averitsmentului?

Poate mai putin important de mentionat este ca am semnat procesul verbal cu mentiunea ca fac acest lucru sub rezerva negarii.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri si sper ca acest topic sa nu ofenseze pe cineva. Nu fac acest lucru sa sfidez Politia, dar sunt sigur ca am luat decizia buna atunci cand am depasit linia continua. Oricum, lipsa autoturismului mi-ar provoca si probleme la locul de munca.

• Moderator
Publicat

Cazul fortuit este de fapt o cauză generală care înlătură caracterul ilicit al faptei în situația în care o împrejurare imprevizibilă, care deviază rezultatul firesc al faptei iniţiale a omului, se suprapune peste conduita făptuitorului, realizându-se conţinutul unei fapte sancționate de lege. Ori altfel spus, cazul fortuit, este o cauză de înlăturare a caracterului ilicit al faptei, al cărei rezultat este consecinţa unei împrejurări care nu putea fi prevăzută.

În cazul contravențiilor, Ordonanţa Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor în România la art. 11 se prevăd expres o serie de cauze care înlatură caracterul contravenţional al faptei: în cazul legitimei apărări, stării de necesitate, cazul fortuit, iresponsabilitaţii, erorii de fapt, etc. dacă are legătură cu fapta săvârşită, DAR şi faptul că aceste cauze se constată numai de către instanţa de judecată. Asta înseamnă că pentru a beneficia de o asemenea măsură este necesară formularea unei contestații la judecătorie.

• Apreciez 2
  • Moderator
Publicat

Dar aici nu e vorba de un caz fortuit. Trebuia sa circuli cu o viteza care sa iti permita oprirea in conditii de siguranta. Nu mai cauta tertipuri ieftine sa scapi de raspundere, ci asuma-ti greselile cu demnitate.

• Apreciez 4
Publicat

Aveti dreptate, m-am gândit si nu are rost sa irosesc atâta timp. La urma urmei 30 de zile sunt 30 de zile si cine știe când se soluționează contestația.

Apreciez ajutorul! Mulțumesc mult

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.