Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Care este anul inmatricularii?

Sami1805

Question

Buna seara,am si eu o mica problema.De curand mi-am cumparat o masina marca Vw Passat.Masina este cumparata din Franta de la licitatie si am vazut pe datele masinii ca este din 2001/09(Septembrie).Cand am luat masina de acolo si m-am uitat pe cartea masinii, in mijlocul cartii era scris ca este din:14.10.2003,iar in dreapta este scris:"Date de premiere mise en circulation":05.09.2001.Intrebarea mea este dupa ce data se calculeaza Timbrul de Mediu al masinii? Se i-a dupa anul 2003 sau dupa anul 2001?Va multumesc!post-14271-0-69749000-1435253775_thumb.j

1 answer to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Nu prea văd ce legătură are Poliția Română ori polițiștii cu acest subiect, dar în fine ... 

Organul fiscal competent (ANAF) calculează cuantumul timbrului, pe baza documentelor din care rezultă dovada dobândirii dreptului de proprietate asupra autovehiculului şi elementele de calcul ale timbrului, depuse de către contribuabilul care intenționează să efectueze înmatricularea sau transcrierea dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat.

Vechimea autovehiculului se calculează în funcție de data primei înmatriculării a acestuia. Atunci când persoana care solicită înmatricularea sau transcrierea dreptului de proprietate asupra autovehiculului rulat nu poate face dovada datei înmatriculării autovehiculului, timbrul se calculează în funcție de anul de fabricație.

Caută și citește Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, publicată în Monitorul Oficial, Partea I nr. 119 din 04.03.2013.

PS: Reține că Poliția Română nu are nicio legătură cu taxele, impozitele ori alte probleme ce țin de acest domeniu.