Jump to content
POLITISTI.ro

Art. 111 alin. 6 din OUG 195/2002


SMGabriel

Recommended Posts

Bună ziua!

Conform art. 111 alin. 6 din OUG 195/2002 :

"... dreptul de circulatie se poate prelungi, din 30 in 30 de zile, pe toata perioada urmaririi penale de catre seful politiei rutiere pe raza careia s-a comis fapta, la propunerea procurorului care efectueaza urmarirea penala sau care exercita supravegherea cercetarii penale ..."

Întrebarea mea este: Daca accidentul rutier a avut loc pe raza unui alt judeţ şi este soluţionat (încă) de procurorul din acel judeţ (presupunând că a ajuns dosarul la el şi nu este încă la agentul care se ocupă de caz), eu trebuie neapărat să merg la acel procuror pentru a primi propunerea şi apoi să merg la şeful poliţiei rutiere din acel judeţ?

Şi dacă sunt obligat să merg la procurorul care instrumentează cazul meu, care este site-ul pe care pot să aflu ce procuror se ocupă de caz, ce nr. are dosarul sau în ce stadiu se află?

Mulţumesc anticipat!

Link to comment

Poti sa sa stai  acasa si sa folosesti mijloacele de transport in comun pentru deplasare. Daca totusi  doresti sa prelungesti valabilitatea dovezii inlocuitoare a permisului de conducere mergi la unitatea de parchet si vezi carui procuror i-a fost repartizat dosarul tau. Astfel de informatii nu se gasesc pe internet.

Link to comment

Mulţumesc pentru răspuns!

Nu am dorit să fiu nepoliticos când am întrebat de informaţiile pe internet.

Stiu că pentru justiţie este sistemul ECRIS de urmarire a dosarelor pe portal.just.ro şi mă intrebam doar daca este un site similar cu dosarele de la procuratură.

Daca totuşi nu pot să imi iau liber de la muncă cele două zile necesare pentru a merge în judeţul unde a avut loc accidentul, una pentru a depune şi una pentru a ridica dovada avizată/prelungită, o dată la 15/30 de zile (su sunt sigur cu cât se prelungeşte) nu există posibilitatea să fie prelungită dovada prin procurorii locali/arhiva procuraturii/şeful brigăzii rutiere locale? Sunt obligat să merg în acel judeţ?

Cât despre mersul cu mijloace publice de transport la muncă nu am cum: activitatea începe la 8 şi primul autobuz pleacă  la 8.30 de la mine din oraş (fac naveta între două oraşe la 40 Km depărtare).

 

Link to comment
  • Moderator

Spre deosebire de judecată, care este o activitate publică, urmărirea penală se realizează cu respectarea secretului actelor procesuale şi are o formă nepublică.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.