Jump to content
POLITISTI.ro

Art. 111 alin. 6 din OUG 195/2002

Postare recomandată

Publicat

Bună ziua!

Conform art. 111 alin. 6 din OUG 195/2002 :

"... dreptul de circulatie se poate prelungi, din 30 in 30 de zile, pe toata perioada urmaririi penale de catre seful politiei rutiere pe raza careia s-a comis fapta, la propunerea procurorului care efectueaza urmarirea penala sau care exercita supravegherea cercetarii penale ..."

Întrebarea mea este: Daca accidentul rutier a avut loc pe raza unui alt judeţ şi este soluţionat (încă) de procurorul din acel judeţ (presupunând că a ajuns dosarul la el şi nu este încă la agentul care se ocupă de caz), eu trebuie neapărat să merg la acel procuror pentru a primi propunerea şi apoi să merg la şeful poliţiei rutiere din acel judeţ?

Şi dacă sunt obligat să merg la procurorul care instrumentează cazul meu, care este site-ul pe care pot să aflu ce procuror se ocupă de caz, ce nr. are dosarul sau în ce stadiu se află?

Mulţumesc anticipat!

Publicat

Poti sa sa stai  acasa si sa folosesti mijloacele de transport in comun pentru deplasare. Daca totusi  doresti sa prelungesti valabilitatea dovezii inlocuitoare a permisului de conducere mergi la unitatea de parchet si vezi carui procuror i-a fost repartizat dosarul tau. Astfel de informatii nu se gasesc pe internet.

Publicat

Mulţumesc pentru răspuns!

Nu am dorit să fiu nepoliticos când am întrebat de informaţiile pe internet.

Stiu că pentru justiţie este sistemul ECRIS de urmarire a dosarelor pe portal.just.ro şi mă intrebam doar daca este un site similar cu dosarele de la procuratură.

Daca totuşi nu pot să imi iau liber de la muncă cele două zile necesare pentru a merge în judeţul unde a avut loc accidentul, una pentru a depune şi una pentru a ridica dovada avizată/prelungită, o dată la 15/30 de zile (su sunt sigur cu cât se prelungeşte) nu există posibilitatea să fie prelungită dovada prin procurorii locali/arhiva procuraturii/şeful brigăzii rutiere locale? Sunt obligat să merg în acel judeţ?

Cât despre mersul cu mijloace publice de transport la muncă nu am cum: activitatea începe la 8 şi primul autobuz pleacă  la 8.30 de la mine din oraş (fac naveta între două oraşe la 40 Km depărtare).

• Moderator
Publicat

Spre deosebire de judecată, care este o activitate publică, urmărirea penală se realizează cu respectarea secretului actelor procesuale şi are o formă nepublică.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.