Jump to content
POLITISTI.ro

Vreau sa fiu politist , dar nu atat de mult .


MariusFlorin

Recommended Posts

Nu sunt sigur ce sa fac , cum sa actionez . Tocmai ce am trecut in clasa a 12 a si ma gandeam sa incerc sa intru la Academia de Politie , sa devin politist , poate acelasi gand ca multi altii , sa intru in S.A.S , S.I.A.S ( o trupa speciala) .Nu imi sta capul doar la salariu , dar ma intereseaza cum castig banii , bineinteles , ai nevoie si de o mica privire si catre acest lucru . Eu m am gandit asa : sa termin cu scoala , iar apoi sa invat un an pentru academie ( nu mi permit sa urmez o facultate , oricare ar fi ea .. e vorba de transport la urma urmei , eu sunt dintr o comuna, iar cu banii ai mei nu stau prea bine .. deci vreau sa invat sa intru la fara plata , daca e posibil , am inteles ca e vorba de cazare si tot ce trebuie odata intrat la Academie ) . Eu unul la inceput m am gandit la sport , facultatea de sport , dar si la psihologie si la filozofie , iar spre final la teologie , le am vazut interesante , inca le vad , dar in Romania nu ti prea permiti sa urmezi astfel de facultati , pentru ca o duci cam rau . In momentu de fata m am hotarat sa urmez Academia , si lucrurile care m au facut sa am un gand spre ea au fost : cultura , onoarea , sportul , Vad Academia ca pe o usa spre barbatie .Intrebarea mea este urmatoarea : Credeti ca as avea vreo sansa , ca as gasi ceea ce caut , aici in Academia de Politie , devenind un politist ? Vreau niste pareri. Multumesc.

P.S : Imi cer scuze daca am facut ceva greseli in ce priveste gramatica , sunt cam obosit , dar tot am indraznit sa va scriu 

Link to comment
  • Member

Nu te opreste nimic si nimeni sa iti incerci sansele de a sustine un examen la una dintre institutiile de invatamant ale M.A.I.  Dar trebuie sa inveti, sa te pregatesti fizic. Politia Romana nu inseamna doar S.A.S sau S.I.A.S. , mai sunt si alte servicii: Ordine Publica, Investigatii Criminale, Criminalistica etc. Cu toate ca aceste servicii(S.A.S. / S.I.A.S.) sunt visul oricarui pusti de varsta ta. Trebuie sa ai inclinatii si sa fii foarte bine pregatit fizic si tactic pentru a lucra alaturi de colegii mei din aceste structuri. Dar nimic nu este imposibil. Din punct de vedere financiar, daca intri in vreuna din institutiile de invatamant ale M.A.I. ti se vor asigura cele necesare desfasurarii cursurilor in conditii optime(cazarea si masa sunt gratuite).

Link to comment

Dacă nu-ți dorești atât de mult să devii polițist, este mai bine să nu suții examenul la Academia de Poliție A.I Cuza, pentru că ulterior, după absolvire s-ar putea să nu-ți placă să practici această meserie și vei pleca din sistem, dar ai intrat în loculul unui candidat care ar fi putut face carieră în poliție.

Link to comment
  • Moderator

Și eu îți dau același sfat, dacă nu îți dorești atât de mult să devii polițist, e mai bine să te orientezi către alt domeniu. Din păcate, în societatea noastră orice polițist, indiferent cât de bine își face treaba, oricât este de corect și devotat, majoritatea oamenilor îl urăsc și îl desconsideră. Nu e deloc ușor să trăiești într-o societate în care cei pe care îi ajuți, niciodată nu te consideră prieten.

  • Upvote 2
Link to comment

Imi cer scuze ca am intarziat cu un raspuns si va sunt recunoscator pentru niste raspunsuri atat de rapide . Andrei , stiu ca sunt un pusti , sunt foarte nehotarat  ,dovada a imaturitatii mele , mereu am fost nehotarat si saream de la o meserie la alta ; Iav , pe mine ma atrag onoarea,cultura,disciplina, calitatile acestea pe care ar trebui sa le aibe orice politist , de aceea am si spus ca vad Academia de Politie ca pe o usa spre barbatie , o vad ca pe o facultate care m ar face barbat in adevaratul sens al cuvantului , de aici imi provine si atractia , nu stiu cum e acolo , nu pot spune ca mi place( nu cunosc prea bine materiile) , eu as vrea sa stiu daca urmarind *punctele*(onoarea , cultura , disciplina)  acestea , daca pot sa le spun asa , mi s-ar potrivi Academia , daca ma duc unde trebuie ... . Cat despre plecarea din sistem , ei bine de asta imi este si frica si nu doar legat de Academie,ci de toate facultatile , imi este frica sa nu cumva sa fac vreo greseala ; Marius , nu mi pasa despre atitudinea pe care o au oamenii fata de un politist , in momentul actual lumea si-a format o mentalitate destul de seaca , stricaciune e cam peste tot ... eu nu vreau sa plec din Romania , tin la tara mea si nu vreau sa plec si sa o las la greu . Ce as vrea sa va mai intreb , probabil o intrebare care s-a mai pus si imi cer scuze daca va deranj cumva , este : Ce materii se predau acolo ? si nu doar cele specifice Academie .Stiu ca admiterea consta in proba scrisa si proba sportiva , iar la scris avem istorie , gramatica la romana si gramatica la o  limba straina ; istoria ma face sa cred ca o sa trebuiasca sa o pap pe paine . Lamuriti-ma va rog frumos . 

Link to comment
  • Member

In academie o mare parte din materii sunt materii juridice specifice facultatilor de drept(civil,penal,administrativ etc.) pe langa care se mai studiaza si materii "de specialitate".Nu numai istoria trebuie "sa o papi pe paine".Toate 3 materiile de la examenul de admitere trebuie tratate cu seriozitate in egala masura.

Edited by BogdanAlx
  • Upvote 3
Link to comment

Eu cred ca nu faci o greseala sa te gandesti serios, asta si pentru situatia ta sociala.

Ai multe locuri spre care te poti orienta in cadrul politiei dupa pasiunea pe care o ai in timpul scolii.

Te tot lauzi de imaturitate dar eu ce citesc la tine nu citesc la tineri de 30 de ani.

 

 

Dupa mine Academia e cea mai aproape institutie de invatamant din Romania de realitatea din Romania.

Restul, cel putin Politehnica, sunt desprinse de realitate, rau de tot.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.