Jump to content
POLITISTI.ro

Achizitie masina din EU


TinaB

Recommended Posts

Doresc sa achizitionez o masina neinmatriculata vanduta de un cetatean roman, si care a ajuns in tara pe urmatorul traseu:

- achizitie initiala din Belgia/service in Germania (in consecinta nu cunosc cetatenia primului proprietar

- achizitionata de o firma din Luxemburg

- vanduta pe o firma din Bulgaria

 

Intrucat nu am suficienta experienta pentru a evalua corect potentialele riscuri si ma tem ca masina sa nu aiba vreo problema la inmatriculare, va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarele intrebari:

- care sunt actele necesare pentru inmatriculare (contract V/C cu firma din Bulgaria, dar cred ca am nevoie si de actele de origine din Belgia, nu?)

- cum as putea verifica masina inainte de inmatriculare (ma refer la bazele de date cu masini cu probleme)

- cum as putea evita probleme ulterioare inmatricularii (spre exemplu, chiar daca am inmatriculat-o, la o eventuala iesire din tara).

- as exclude posibilitatea de a avea probleme daca i-as cere vanzatorului sa o inmatriculeze mai intai pe numele lui si apoi sa facem noi contract de vanzare-cumparare? In acest caz mai am nevoie de documentele de origine (din Belgia)?

 

Multumesc.

Link to comment

In present nu e inmatriculata. proprietar: firma inregsitrata in Bulgaria. Banuiesc ca s-a dorit realizarea profitului in Bulgaria, unde nivelul de impozitare este mai mic.

Multumesc pentru raspuns.

Link to comment

Masina nu este inmatriculata in present. Nu pot sa ies cu ea nici macar pe traseu. Am dus-o doar la o evaluare tehnica pe platforma.

Multumesc.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.