Jump to content
POLITISTI.ro

Imatriculare masina uzata cu numere rosii


BFK

Recommended Posts

Buna ziua Sper sa nu va deranjez cu intrebarile mele,Problema este urmatoarea vreau sa cumpar o masina sh adusa din Germania avand primul numar rosu scos cu posibilitatea la inca 2 numere. intrebarile mele sunt urmatoarele:

Ce acte trebuie sa imi predea vanzatorul?

Daca scot al doilea numar rosu cu fiscalul sau la al 3 imi mai trebuie fiscal de la el?Sunt tanar si nu stiu care sunt procedurile am vazut pe internet tot felul de pareri si sunt comfuz.Daca puteti sa ma m-ai ajutati cu niste sfaturi v-as fi recunoscator.

Va multumesc

Link to comment
  • Moderator

Pentru completarea dosarului în vederea eliberării unei autorizaţii de circulaţie provizorie nu este necesar ”fiscalul”, e suficient să parcurgi următoarele etape:

 

1. Completarea cererii de autorizare provizorie. Se poate descărca de pe site-urile prefecturilor, ori cumpăra de la birourile de copiat acte şi poate fi completată olograf.
2. Încheierea asigurării obligatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de circulaţie. Se poate încheia la orice societate de asigurări.
3. Achitarea taxei de autorizare provizorie de circulaţie. Se poate achita la casieriile Direcțiilor de impozite şi taxe locale.
4. Achitarea contravalorii autorizaţiei de circulaţie provizorie în valoare de 13 lei la CEC.
5. Copierea documentelor acolo unde este cazul.
6. Depunerea documentelor şi achitarea contravalorii plăcilor cu numerele provizorii la ghişeele DRPCIV (nu la poliție).

 

Documente necesare pentru eliberarea unei autorizaţii de circulaţie provizorie sunt:

 

a) Cererea solicitantului - Cerere autorizaţie provizorie
b) Dovada asigurării obligatorii de răspundere civilă auto - original + copie
c) Dovada plăţii taxei de autorizare provizorie a circulației
d) Copii ale documentelor care atestă dreptul de proprietate al solicitantului asupra vehiculului
e) Actul de identitate al solicitantului – original + copie;
f) Dovada plăţii contravalorii autorizaţiei de circulaţie provizorie. Se poate achita la CEC;
g) Dovada plăţii contravalorii plăcuţelor cu nr. provizoriu – 40 de lei (se achită la ghişeul de înmatriculări)
h) Copia declaraţiei vamale pentru vehiculele achiziţionate din afara UE pentru care se solicită înmatricularea în România, cu excepţia primei autorizări - nu e cazul tău.
i) În cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie (de exemplu certificat înregistrare la Registrul Comerţului), precum si împuternicirea reprezentatului legal al acestora.

Link to comment

Va multumesc pentru raspuns, .dupa ce am citit pe internet fiscalul trebuie la imatriculare definitiva ,dar daca eu scot al doilea set de numar rosu mai este nevoie de fiscal de la vechiul proprietar.Va multumesc

 


Va multumesc pentru raspuns, .DAr dupa la imatricularea definitiva dupa ce eu am scos un nr rosu mai este necesar fiscal de la vanzator sau pot duce fiscalul meu Va multumesc

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.