Jump to content
POLITISTI.ro

Politistul - "conductor caine de serviciu"

rustic

Recommended Posts

Da este ceva,dar cei de la Prolex țin doar pentru ei condiționând acțiunea doar pentru membrii lor și nu vor să dea modelul de acțiune și celorlalți.

• 3 weeks later...

Cine spera la o mărire a sporului pentru agenții conductori câini serviciu,vă dau o temă de casă:

Pe site-ul Pro Lex a apărut un proiect de h.g privind sporurile pentru diferite condiții de muncă și în anexa 1,capitolul 2,pct.5 se prevede:

5. Instructorii de dresaj şi predresaj precum şi personalul care are în îngrijire câini, din şcolile/centrele pentru instruirea conductorilor, producerea, creşterea şi dresajul câinilor de serviciu.

După cum bag eu de seamă de acel spor vor beneficia doar cei de la Sibiu,iar noi ceilalți vom rămâne tot la eternul 5% pentru care ne scot toți șefii și colegii ochii.

Da, este o actiune in instanta sau urmeaza sa se initieze pentru membrii Pro Lex care au fost la curs la Sibiu in 2010-2012 (daca nu ma insel), pentru plata diurnei si a diferentei dintre norma 6 de hrana si norma 8 de hrana la care aveau dreptul pe timpul desfasurarii cursului de specializare de la CCS

Colegul de la giurgiu nu are nici cea mai mica legatura cu sindicatul. Din punctul meu de vedere sindicatul nu este altceva decat o adunatura de oameni cu6 gura mare si propriile lor interese.

• Upvote 1

• 3 weeks later...

Buna ziua.Cineva sa ma lamureasca si pe mine. De ce pe fluturasul de salariu nu apare sporul de 5 % pe care il primesc  cei care au  in primire caini de serviciu ? Cei de la financiar spun ca nu apare deoarece asa este formatul fluturasului dar ca sporul se plateste conductorilor caini. Multumesc.

Edited by alex7474

• Member

Daca te-ai uita pe fluturas ai vedea ca nici alte sporuri nu sunt trecut cum ar fi cel de confidentialitate sau de dispozitiv, dar asta nu inseamna ca nu-l primesti.

Pt a te asigura mergi la financiar si o rogi sa te verifice cucoana de acolo.

• Member

<_< Da, e o conspiratie intreaga. Te poti uita pe monitorul calculatorului daca stii sa rogi frumos, daca nu, faci raport sa-ti comunice in scris si nu se risca nimeni sa te minta intr-un raspuns oficial.

Ben, tu chiar crezi că nu te pot minți?

Am un coleg care a dat în judecată i.p.j-ul pentru plata orelor lucrate suplimentar și i.p.j-ul a comunicat în scris la instanță că i-au fost plătite aceste ore.

• 2 weeks later...

Poate să-mi spună cineva prin ce dispoziție,ordin sau altceva asemănător s-a dispus ca activitatea de pregătire profesională a agenților conductori câini de serviciu să nu se mai desfășoare conform prevederilor Instrucțiunilor 636,în sensul că această activitate să se desfășoare în cadrul formațiunilor unde aceștia își desfășoară activitatea respectiv O.P sau criminalistic?

Astazi am primit raspunsul oficial de la financiar in care mi se confirma ca primesc cei 5% . Dar acestia nu  apar pe fluturas deoarece sunt inclusi in salariul de baza.

Edited by alex7474

Din Mai merg si eu la dresaj...pana-n Octombrie...cu cainele de urma (e pentru prima data si mentionez ca am ales functia de conductor caine, tocmai de dragul acestor animale), insa pana atunci, dau o fuga din 2 februarie pentru cursul de capacitate. Sa vad cum fac lucrarea de absolvire... Mai merge careva de-aici?

• Upvote 1

Eu am fost acum 2 ani  tot la urma. Este un curs interesant ,merita sa-l faci,pacat ca dureaza prea mult si pierzi multi bani la Sibiu. In rest totul e O.K.

• 2 months later...

Cine poate da detalii despre noile instructiuni (in faza de proiect, se pare)referitoare la conductorii caini de serviciu ???

E lung acest nou proiect și în principal este asemănător cu instrucțiunile care sunt în vigoare acum.

Se schimbă denumirea funcției din conductor în conducător,timpul de antrenament se reduce cu o oră pentru toate specializările,reatestatea cel puțin pentru specializările bazate pe miros se va efectua anual.

Cam asta știu acum.Nu sunt la serviciu că vă spuneam mai multe.Intraț pe intranet,cred că este ceva acolo.

• 2 weeks later...

urmeaza sa merg la cursul de specializare prelucrare urme anul acesta. imi poate spune cineva cat de exigenti sunt instructorii pentru prima evaluare? ce cer mai exact la aport? am ceva probleme cu asta, mai exact fuge dupa minge, o ia vine cu ea spre mine si la cativa metri ii da drumul, daca ma puteti ajuta cu ceva sfaturi, va multumesc

• Upvote 1

• 1 month later...

Salut colegi,poate sa ma ajute cineva cu instructiunile 636/2005? as vrea sa le descarc pt a le avea si pune intr-un dosar de contegios,unii sefi vor sami impute cainele in valoare de 3.600 lei.Eu l-am preluat cand avea varsta de 1 an si 11 luni fara ca acesta sa participe la cursurile de la Sibiu,iar in 2011 febr.cand trebuia sa merg copilul meu mi s-a imbolnavit si am fost nevoit sa fac raport,care mi-a fost aprobat,si nu am mai participat,iar din 2011 si pana in 2014 feb.nu mi s-a adus la cunostiinta ca trebui sa merg la sibiu.Am fost in feb.2014 iar acestia au dispus clasarea lui,in schimb ipjul ,printr-o ancheta interna a dispus ca eu sunt vinovat,deoarece "NU AM CERUT EXPRES CONDUCERII CA SA MA TRIMITA IMEDIAT LA SIBIU"dupa rezolvarea problemei la Bucuresti.Cine dispune ca un conductor sa plece la Sibiu,el sau ofiterul raspunzator? Ajutati-ma cu instructiunile va rog.Multumesc

• Upvote 1

Salut colegi,poate sa ma ajute cineva cu instructiunile 636/2005? as vrea sa le descarc pt a le avea si pune intr-un dosar de contegios,

Laur, este vorba de instanta de CONTENCIOS ADMINISTRATIV - Legea nr.554/2004, nu "contegios" :)) Vezi sa nu se ia vreo boala de la caine :)) 

• 7 months later...
  • 1 month later...

Este vorba de un ordin al ministrului. Mâine când mă duc la serviciu mă interesez de numărul și data emiterii și o să-ți spun exact ce și cum. În principiu este vorba de 2 lei/zi inclusiv sâmbetele și duminicile, pe toată perioada cât ai câinele în dotare.

Actul normativ este Ordinul Ministrului Administrației și Internelor nr.S/310 din 21. 12. 2009, dar a fost declasificat. L-am găsit pe net, dar este doar până la norma 6.

Edited by iav