Jump to content
POLITISTI.ro

Retinerea permisului auto in urma unui accident de circulatie

george90

Recommended Posts

Buna ziua,

La data de 17 Februarie am fost implicat intr-un accident auto soldat cu victime, accidentul producanduse din vina mea pentru neacordare de prioritate. La sosirea politistilor am refuzat sa fiu testat cu epilotesul, fiind obligat sa merg la spital pentru recoltarea probelor de sange, lucru facut. In ziua aceea mi-a fost retinut permisul auto(pana cand sosesc rezultatele probelor biologice), mentionez ca "victimele" am pus intre ghilimele pentru ca aveau doar 2 zgarieturi, dar accidentul a fost declarat cu victime pentru ca persoanele care erau in cealalta masina s-au urcat in ambulanta, doar ca sa para ca accidentul a fost foarte grav, nu au depus nicio plangere impotriva mea si ca nu au avut nicio pretentie in declaratiile lor date in ziua in care am produs accidentul. Dupa ce au sosit rezultatele probelor biologice ( 0,5 ) mi-a venit acasa de la parchet o scrisoare in care mi se comunica ca nu se incepe urmarirea penala impotriva mea, deoarece rezultaul trebuia sa fie peste 0,8 ca sa pot fi cercetat penal. Mi s-a spus de la sectia de politie ca trebuie sa astept comunicarea de la politia rutiera ca sa aflu pe ce perioada imi va fi suspendat dreptul de a conduce si ca probabil o sa fie de 4 luni, dat fiind faptul ca accidentul a fost cu victime.

Cat timp imi va fi suspendat dreptul de a conduce?

Cand incepe perioada de suspendare, sunt aproape 2 luni intre data de expirare a dovezii si data de astazi ?

Multumesc anticipat!

• 1 year later...

Buna ziua!

Mi-a fost retinut permisul de conducere in urma unui accident. Mi s-a dat o dovada de circulatie valabila 2 saptamani, dupa care urma sa depun cerere sa imi prelungeasca inca o luna. Intrebarea mea este urmatoarea: daca nu imi iau dovada de circulatie lunar (nu am nevoie de ea, oricum nu am cu ce sa mai merg), la clasarea dosarului imi voi putea lua permisul inapoi fara ultima doavada?

Multumesc anticipat!

• 2 months later...

Buna ziua,

In data de 8 Martie 2017 am provocat un accident rutier pe centura orasului Roman, judetul Neamt datorat neacordarii de prioritate de trecere la intalnirea indicatorului "Cedeaza trecerea". Accidentul a fost soldat cu o victima, un biciclist, care nu a avut nevoie de nici o zi de spitalizare, iar acesta nu a depus plangere si a declarat ca nu are nici o pretentie de orice natura din partea mea, pe numele meu fiind deschis un dosar penal pentru vatamare corporala.Am primit conform legislatiei dovada de circulatie valabila 15zile, aceasta expirand pe data de 23 martie. Din spusele domnilor de la Politia Rutiera Roman, voi primi o suspendare de 2luni a dreptului de a conduce. Pe perioada cercetarilor din cate am inteles mi-a fost retinut permisul de conducere. Temerea mea este ca nu voi putea recupera in 2 luni de zile permisul din cauza numeroaselor dosare aflate in analiza. Intrebarea mea este: daca astept 60 de zile dupa expirarea dovezii initiale si ulterior cer prelungirea acesteia datorita necesitatii de a utiliza masina pentru naveta se considera ca am ispasit pedeapsa legata de suspendare?

A doua intrebare isi are rostul doar daca raspunsul la prima intrebare este afirmativ. Unde trebuie sa merg ca sa prelungesc dovada de circulatie? Ce acte am nevoie pentru prelungirea acesteia?Multumesc, tot respectul!