Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

De la denuntător la învinuit ?

mihaikid

Question

Buna ziua ,vreau si eu sa va cer un sfat , sau sa îmi Spuneti ce se poate întâmpla mai exact,acum aproximativ o luna jumătate , aveam de datorat o suma de bani unei persoane ,el ii vroia intr-o anumită zi ,iar eu nu am avut de unde sa ii dau in ziua respectiva , ne-am întâlnit,m-a lovit (el era cu încă 3 persoane) iar unul dintre prietenii lui ,mi-a furat telefonul din mâna ,cu motivul de a il bagă la amanet , pentru recuperarea sumei de bani , după ce i-am urmărit pana la amanet (telefonul meu de afla in posesia lor) amanetul respectiv nu primea telefoane , atunci au început sa îmi lovească masina cu pumnii si picioarele , si pe mine si pe alți 3 prieteni de ai mei care erau cu mine ,acum ,aici se rezuma întrebarea mea ,eu am sunat la 112 , au venit domnii polițiști , au luat declarații de la martori , am făcut plângere pentru furt , si încă una pentru vătămare si distrugere (ca au lovit masina) la o săptămana după asta , cel care mi-a furat telefonul si a si lovit masina , m-a contactat si mi-a spus ca îmi da o suma de bani (o suma derizorie,cca. 600 de lei,când reparatia costa aproximativ 2500 ),eu am fost de acord , si am retras plângerea,atenție ,am retras-o înainte sa îmi dea banii pt. Ca m-a contactat un domn polițist si m-a întrebat ce fac cu plângerea , si eu i-am spus ca o sa mi dea persoana respectiva o suma de bani , si ca vreau sa o retrag , toate ok pana aici , am retras plângerea luni , pers respectiva mi-a spus ca sambata o sa îmi dea jumătate de bani, dar sambata si-a închis telefonul , l-am lăsat in pace , si i-am spus ca eu nu mai pot sa aștept (noi fixasem un anumit termen limita ,in care el îmi da banii) a trecut si termenul limita , si i-am spus ca eu ma voi duce la poliție si ca o sa văd ce fac poate pot modific plângerea (se poate ??) iar el mi-a spus mie ca o sa se Duca la poliție sa ma denunțe pe motiv ca il șantajez, ce ma sfătuiți sa fac?

9 answers to this question

Recommended Posts

• 0
  • Moderator

Nu este vorba de un denunţ în acest caz, ci de o plângere.

Citeşte şi vei vedea care e diferenţa între denunţ şi plângere.

• 0

Atunci când ai împrumutat suma de bani te- ai bucurat,iar când trebuie să o restitui te superi? Sunt banii lui, ți-ai luat un angajament că până la o anumită dată o să-i restitui. Atunci nu ne- ai întrebat ce trebuie să faci.

• Upvote 1
  • Downvote 3
  • 0

Buna ziua ,vreau si eu sa va cer un sfat , sau sa îmi Spuneti ce se poate întâmpla mai exact,acum aproximativ o luna jumătate , aveam de datorat o suma de bani unei persoane ,el ii vroia intr-o anumită zi ,iar eu nu am avut de unde sa ii dau in ziua respectiva , ne-am întâlnit,m-a lovit (el era cu încă 3 persoane) iar unul dintre prietenii lui ,mi-a furat telefonul din mâna ,cu motivul de a il bagă la amanet , pentru recuperarea sumei de bani , după ce i-am urmărit pana la amanet (telefonul meu de afla in posesia lor) amanetul respectiv nu primea telefoane , atunci au început sa îmi lovească masina cu pumnii si picioarele , si pe mine si pe alți 3 prieteni de ai mei care erau cu mine ,acum ,aici se rezuma întrebarea mea ,eu am sunat la 112 , au venit domnii polițiști , au luat declarații de la martori , am făcut plângere pentru furt , si încă una pentru vătămare si distrugere (ca au lovit masina) la o săptămana după asta , cel care mi-a furat telefonul si a si lovit masina , m-a contactat si mi-a spus ca îmi da o suma de bani (o suma derizorie,cca. 600 de lei,când reparatia costa aproximativ 2500 ),eu am fost de acord , si am retras plângerea,atenție ,am retras-o înainte sa îmi dea banii pt. Ca m-a contactat un domn polițist si m-a întrebat ce fac cu plângerea , si eu i-am spus ca o sa mi dea persoana respectiva o suma de bani , si ca vreau sa o retrag , toate ok pana aici , am retras plângerea luni , pers respectiva mi-a spus ca sambata o sa îmi dea jumătate de bani, dar sambata si-a închis telefonul , l-am lăsat in pace , si i-am spus ca eu nu mai pot sa aștept (noi fixasem un anumit termen limita ,in care el îmi da banii) a trecut si termenul limita , si i-am spus ca eu ma voi duce la poliție si ca o sa văd ce fac poate pot modific plângerea (se poate ??) iar el mi-a spus mie ca o sa se Duca la poliție sa ma denunțe pe motiv ca il șantajez, ce ma sfătuiți sa fac?

Care era suma de bani pe care ai imprumutat-o si in ce conditii? (cat era dobanda?)

• 0

E o poveste puțin mai lunga , respectivul era sub influența alcoolului când s-a întâmplat asta ,nu la asta se rezuma , întrebarea mea, e ce pot face in situația data?

• 0
  • Moderator

@mihaikid

Aşa cum tu ai depus plângere împotriva agresorului, tot aşa şi el are dreptul şi poate depune plângere împotriva ta.

• 0

Nu e o suma cu camătă ,e suma luată de la un prieten ,era 0% dobânda :))

Un prieten nu te bate, nu iti fura telefonul si nu iti distruge masina.

Ce te sfatuim noi sa faci?

In primul rand incearca sa te abtii de la orice fel de credite si bani luati imprumut decat daca vrei sa iti cumperi o casa sau ai nevoie pt. sanatatea ta.

In al doilea rand asigura-te ca poti sa respecti o intelegere/promisiune etc.

3. Din ce ai scris in primul post inteleg ca ai facut doua plangeri, ti-ai retras doar una, probabil cea pentru lovire si distrugere, asa ca mai ramane cea pentru furt. Nu vad cu ce il santajezi tu pe el asa ca nu are rost sa te intimidezi, pana la urma a fost doar o intelegere verbala intre voi cand ai luat banii de la el, fara niciun contract.

• 0

Ceea ce scrie el aici sunt vrajeli si probabil ca multi s-au prins.

Eu daca imprumut bani si nu am sa-i dau, nu ma duc cu 3 prieteni sa ma intalnesc cu cel de la care am luat banii sa-l "conving" ca n-am bani

Pur si simplu ii dau un telefon.

In cazul de fata probabil ca a fost surprins ca nici ala care i-a imprumutat banii, n-a venit singur, ci cu 3 handralai, care, spune el, ca l-au lovit si i-au luat telefonul.

Cu toate ca "a luat-o pe cocoasa", nu se lasa si-i urmareste

Apoi se joaca de-a politia, uite plangerea, nu e plangerea, sa-i sperie pe cei de la care a luat bani.

Nu vreau sa calific persoana asta ca-mi iau suspendare de pe forum