Jump to content
POLITISTI.ro

Certificat de inmatriculare furat


andreea07

Recommended Posts

Locuiesc in diaspora si de curand mi-am pierdut portofelul cu toate actele posibile,actele personale le pot face prin ambasada dar cum FAC pentru a reintra in posesia certificatului de inmatriculare al masinii avand in vedere ca Masina e inmatriculata in Romania? Pot rezolva prin ambasada?

Link to comment
  • Moderator

În primul rând, trebuie să declari pierderea, furtul sau distrugerea certificatului de înmatriculare unităţii de poliţie competente, care va elibera o adeverinţă în acest sens, iar după eşti obligată să soliciţi eliberarea unui alt certificat de înmatriculare.

Pentru eliberarea duplicatului trebuie să te prezinţi la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule pe raza căruia ai domiciliul (NU la poliţie) cu următoarele documente:

1) Cererea solicitantului; Cerere pentru eliberarea unui duplicat al certificatului de înmatriculare în caz de furt / pierdere (tipizat - se obține de la orice birou de copiat acte)

2) Declaraţia solicitantului din care să rezulte furtul documentului; Declaraţie pierdere certificat de înmatriculare (tipizat - se obține de la orice birou de copiat acte)

3) Cartea de identitate a vehiculului în original şi copie;

4) Actul de identitate al solicitantului în original şi copie;

5) Dovada achitării contravalorii certificatului de înmatriculare – 37 lei se achită la CEC;

6) În cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie (de exemplu certificat înregistrare la Registrul Comerţului), precum si împuternicirea reprezentatului legal al acestora; Delegaţie (tipizat - se obține de la orice birou de copiat acte)

7) Procură specială autentificată de notarul public, în cazul în care documentele se depun de o altă persoană decât titularul.

Link to comment

Intrebarea era daca pot rezolva totul prin ambasada avand in vedere ca nu sunt in tara si nici concediu nu am prea curand in Romania stiu cum se procedeaza

Link to comment
  • Moderator

Ai primit răspuns. Pentru eliberarea duplicatului trebuie să te prezinţi la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule pe raza căruia ai domiciliul.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.